Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(25.12.2018 20:51)milan.hula napsal(a): [ -> ]Po Novém roce bych si klíďo řekl 190 Kč/kg, ale když jsou ty vánoce...Tongue

Jestli to takhle půjde dál, tak budu o velikonocích při drobnoprodeji přes 230 Kč/kg při takovém odběru...Big Grin
Milan keby si náhodou zomrel čo ti to neprajem tak zober svoj med do neba a tam ho predáš za 500/ kg ako z vysokonebeskou prirážkouTongue
Jestli měl dnes prezident Zeman pravdu, že jsme na počátku ekonomické krize, nebo tak nějak to říkal... v tom případě bude med spíše zlevňovat nebo bude neprodejný.
Ale to uvidíme v létě.
Jestli už jí někdy měl je možné že ji má i podruhé.
že bude krize (ekonomická) je jasné už 2-3 roky, na to nepotřebuju Zemana, aby mě to řekl Wink , a ta se dotkne zase jak malých tak aj velkých producentů medu. a naši fčelaříci, co teď dávajů sklinku za 110,- Kč, půjdů klidně pod 100,- .
HuhHuhHuh

[Obrázky: IMG-20190113-WA0015.jpg]
To bych chtěl taky umět.
Ani pěkná sklenice, ani pěkná etiketa, ani žádnej zvláštní med.....zajímavé.
voľakedy dávno som chcel kúpiť chatku majiteľ mi povedal:"kamarát mi hovoril, že si môžem pýtať aj 700 000"
na čo moja manželka poznamenala:"mal pravdu, pýtať si môžete...";-)
Nemohu to pořádně přečíst ,není to sklenice 3 nebo 4 kg??
ty nepřečteš těch 950g nad tou cenovkou?
Dole 100g=42
1kg=420kč Smile
Ovšem jestli to tak půjde z nemocema včel dál,
je možné, že se takové ceny dočkáme
Merkuri marketing, vedle se dá půlkilovka za 80,- a prodá jich tunu.
Tak za jakou cenu prodávají včelařští hospodáři?

už 210 Kč/kg? Wink
Vy nas ale zasobujete,pane Karfik Smile
210 Kc/Kg? Big GrinBig GrinBig Grin
Zbozne prani? Kdepak je tak bohaty kraj? A nebo jsi jediny vcelar v okrese? By mne zajimalo, kolik Ti toho zustane lezet doma? Ale podoubnuti je to pekne.....Wink
Kdybych mel 5 vcelstev,budu tlacit na cenu,abych si mohl poridit co chci a bude mi jedno,ze par kg zbyde.Pri 30 uz se budu snazit o takovou cenu,abych prodal a tech zbylych kg nebylo moc,pri 60 to bude jeste krapet jinak a pokud by mne to melo zivit a jeste z toho odvadet desatky vrchnosti,tak to bude taky nekde jinde.
Milan sveho casu napsal ekonomickou studii do Vcelarstvi na tema navratnost nakladu pro zacatecnika.Veru nesetkala se moc s pochopenim ,i kdyz to rozepsal rok po roku,zapracoval do ni dotace,za kolik let bude mit kolik vosku,medu,matne vzpominam,ze tam picnul i vyuziti dotaci..Ono stavet cele vcelareni pouze na ekonomice,taky asi neni to prave orechove,byt se nam snazi vnuknout svou predstavu o cene medu,zvlast,kdyz bude zejma zejmovita.Ze bude sucho suchovite to nam nepripomene.Nejvic mne zaujal posledni jeho terminus technikus-"zmajetnit",coz se da vylozit jako promenit v majetek nebo hromadit majetek vznikly prodejem medu.Mozna ho udivi,ze pro nektere z nas to neni primarni cil proc vcelarime Smile
Zapomněl jsem započíst, že rostou důchody...Angel

...to pak klesá prodejní cena medu Cool


je to zvláštní paradox, když by měla spíše cena růst- zvyšuje se přece příjem obyvatel Big Grin
Milane,a posledný príspevok s cenovou ponukou na svojej www stránke máš z mája 2016.. Čo sa deje? Cool
Rostou duchody,tak roste i cena medu,to jsou veci.Ten rust je relativni,s rustem duchodu roste i cena energii,vody,sluzeb a takovy prumerny duchodec jeste sahne do kapsy.,ne ze se napakuje a bude kupovat med.
Cukr 7,70 kc-roste cena medu.Snad nikdy nebyly vstupy do vcelareni nizsi- roste cena medu...
Nedávno jsem jedné známé prodával sklenici 1kg za 160, podala mi 200 Kč, když jsem jí chtěl vrátit tak nechtěla a řekla mi, že zná cenu medu.
Opět se mi tím potvrdilo, že chodit na trh s nízkou cenou pravého kvalitního medu je nesmysl a zbytečně jsem se ztrapnil, když jsem požadoval jen 160. Zákazník, který tomu rozumí si může myslet, že prodávám nekvalitní med.
Když mi někdo řekne, že je 160 moc, tak jej pošlu do trafiky a pod... s tím, že já prodávám kvalitní pravý med a zbytečně dlouho se s ním nevybavuji. Takové zákazníky přenechám těm včelařům, kteří prodávají pod cenou nebo nekvalitní med.

Rostou nejen důchody, ale i platy mnoha pracujících a zaměstnanců, např. učitelů atd.
Referenční URL's