Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jak mě vždy říkal jeden podnikatel.
"Každý člověk co něco prodává je vlastně legální zloděj, který zkouší co mu za produkt je někdo ochoten zaplatit."
Neberte to prosím nikdo jako urážku, říkal mi to jako takovou poučku. A čím jsem starší tím to je řekl bych pravdivější.
Co je mravní a co nemravní cena? Pro každého je ta cenová hranice jiná a je na každém z nás si určit hranice. Nikdo však nemůže přesvědčovat jiného své hranici, zároveň se nesmíme stydět za naši práci si říci patřičnou cenu.
karelretik - co je spatne na logockych argumentech beekeepera a merkuriho?

snazit zpenezit vedlejsi produkt sveho konicka neni nic spatneho, delaji to tak urcite dalsi lide v jakemkoliv oboru, pokud mohou a umozni jim to zivit se cinnosti, ktera je maximalne bavi a vykaslat se na praci, kam chodi jen pro penize (zjednodusene receno)...a samozrejme si vydelat prostredky, aby se v tom svem konikcu posunuli odborne i technicky/vybavou dal.

neprimereny zisk je konkretne v oboru vcelareni chimera....neprimereny zisk muze pripadat v uvahu, kdy prodavas neco, v ramci ceho nefunguje trh, zakaznik nema možnost volby alternativy atd. a je nucen koupit si konkretni produkt za jakoukpliv cenu bez moznosti volby......a to fakt pripad medu neni.
TomasK1: beekeeper a merkuri podle toho, jak se zde prezentují určitě nejsou lidé, kteří se snaží zpenežit vedlejší produkt svého koníčka. Jsou to lidé, které prodej medu živí a jejich cílem je maximalizace zisků. Tak z nich nedělej chudinky, které vlastně nedělají nic špatného.
(22.08.2022 10:05)Včelařík napsal(a): [ -> ]... vlastně nedělají nic špatného.
ano, ak sa včelár živí chovom včiel a predajom medu a ostatných produktov nie je to skutočne ničím špatným...
Prezentovanie svojich skúseností na tomto diskusnom fóre je vítané...

naopak, tvoj prístup v diskusii t.j. NAPÁDANIE A ZOSMIEŠŇOVANIE INÝCH DISKUTEROV , KTORÍ MAJÚ ODLIŠNÉ NÁZORY AKO TY ... a vyvolávanie flame je porušovaním pravidiel fóra a v zmysle pravidie môže byť trestané


https://www.vcelarskeforum.cz/tema-Dulez...vidla-fora
Včelaříku... nechci se Tě nijak dotknout, ale kdybych včelařil rok, tak bych nevlítl mezi staré bardy a nenapadlo by mě poučovat je jak to dělají špatně. Spíš bych hodně četl a semtam se na něco nesměle zeptal. Takže konfrontační způsob vedení diskuse, který zde od počátku uplatňuješ, jeví se mi jako poněkud nešťastný.

(22.08.2022 8:14)karelretik napsal(a): [ -> ]Kde je admin této diskuze? Je toto k tématu?

Téma je cena medu, tak o čem jiném by se zde asi tak mělo diskutovat?

(22.08.2022 8:14)karelretik napsal(a): [ -> ]Jak dopad Louky?

Louky se nechal demonstrativně zabanovat.
To nic goro.
Možná by se některé příspěvky daly přesunout do tematiky "somáriny". To by však v této již okurkové sezóně ubylo diskutérů. Vždyť jak říkal klasik, cituji: "Kolik hloupostí napovídají lidé jen proto, že chtějí říct něco chytrého!" Voltaire
Hezký den všem a dobrou náladu Wink
JK
(22.08.2022 10:05)Včelařík napsal(a): [ -> ]TomasK1: beekeeper a merkuri podle toho, jak se zde prezentují určitě nejsou lidé, kteří se snaží zpenežit vedlejší produkt svého koníčka. Jsou to lidé, které prodej medu živí a jejich cílem je maximalizace zisků. Tak z nich nedělej chudinky, které vlastně nedělají nic špatného.

Možná tě to překvapí a možná tě i zklamu, ale včelaření mě opravdu neživí. Ono se to dá pochopit i z toho, co jsem psal o odchodu do důchodu. Musí se to ale chtít pochopit...
Tiež počúvam od včelárov kolegov, že sa to neoplatí. Ako ktorý rok.. je to skôr hobby. na tom svet bedniciek - to nefunguje, ale oni sa zmenili na http://www.farmove.sk a tam teda majú celkom fajn medy http://www.farmove.sk/med-a-vcelie-produkty a inak iba od susedov kupujem...



(11.07.2019 14:58)Rado Chudý napsal(a): [ -> ]pre gusto:
jedno rýchle vyhladanie na "googli" a tu je napr. cena za vajcia (z farmy):
6 kusov za 2.49€
https://www.svetbedniciek.sk/product/cer...vybeh-6-ks
alebo 12 kusov za 3.98€
https://www.svetbedniciek.sk/product/cer...ybeh-12-ks

pre Merkuri:
takisto jedno rýchle vyhladanie na "googli" a tu sú napr. dve zmienky ohladne pesticídoch v mede:
http://www.pluska.sk/izdravie/zdrave-jed...hrozi.html
http://www.quark.sk/niet-medu-bez-pesticidov/

tu vonkoncom nie je debata ci stojí 10 ks vajec 2 alebo 3 eurá, alebo kolko percentné je mlieko alebo či je kravské alebo od kozy ...
debata je v prvom rade o mede a o jeho ocenení v českých korunách alebo v eurách, inak povedané kolko sme ochotní do toho dať svojho času a energie, akú kvalitu medu ponúkame a čo sa nám za tú námahu vráti
mimochodom, ja tiež hodne medu porozdávam
naštastie, med ma neživí
nerobím med na tony ale na kvalitu (týmto sa nevylučuje možnosť robiť mnoho kvalitného medu ...)
Ti že keď vytočíš od 10 včelstiev 1t je tak isto jak ja vytočím od 100 včelstiev 10 T, kvalitou sa vyrovnáme a kvalita je to ked ti spravia rozbor medu bud v Dolný Kubín alebo ine akreditované laboratorium... môj med splna normu Slovenský med a to je pre mňa irelevantné. Že bude mať jedna vzorka 16% vody a druhá 17% vody je apsolutne nepodstatné lebo je to len čisto hustota medu v ktorom sa nachádza množstvo vody ktoré tam ponechali včely pri spravcovaní pod seba a nie podla človeka ktorý si vydumal normu. A keď budeš mať med po vytočení, tak si doň vložíš náklady a vytvoríš si cenu. Že bude mať jeden cenu kvetového medu 5 euro a druhý z inéj oblasti 9 euro je ich osobná vec lebo vedeli prečo si tak určili pre seba predajnú cenu. Lebo niekto môže mať len 1 znášku a další kludne 9 znášok, čo ovšem to nemusí bit o rok pravda lebo príroda má svoju moc a tej je jedno či máš trávu alebo včely. Bude pršať a máš po mede...
na tom farmove.sk bolo najlepšie to sipkove "ľadové" víno... som myslel ze rachnem od rehotu co dokážu napisat za blud na etiketu...este si počkám na ich sipkove slamove.. len tak ďalej... super biznis na hlupákov..hlavne ze tu bude jeden bludar smradit na fóre uz týždeň zato ze predávam med o 1eur drahšie ako on a nadavat mi do nenazranych .
(22.08.2022 14:13)Merkuri napsal(a): [ -> ]môj med splna normu Slovenský med a to je pre mňa irelevantné.

Tak asi spíš relevantné, ne? Mě jen zarážejí dvě věci - 1) předpokládal bych, že i ostatní včelaři třeba v Merkuriho včelařském ráji budou mít také hodně medu ze všech těch navazujících snůšek, takže zvýšená nabídka bude ovlivňovat cenu medu příznivě pro místní zákazníky; 2) že je možné ve 150mn.v. i třeba dobře produkovat akátový med, tomu rozumím a můžu jen přát, ale kde se v této oblasti vezme "horský med medovicový"?
Předpokládám, že 50 km na kočovku je pro merkuriho nič. Tribeč, Vtáčnik, Inovec, Strážovské vrchy, kousek dál Fatra... vše v dojezdu 50 km.
(22.08.2022 15:51)NitraM napsal(a): [ -> ]Tak asi spíš relevantné, ne? Mě jen zarážejí dvě věci - 1) předpokládal bych, že i ostatní včelaři třeba v Merkuriho včelařském ráji budou mít také hodně medu ze všech těch navazujících snůšek, takže zvýšená nabídka bude ovlivňovat cenu medu příznivě pro místní zákazníky; 2) že je možné ve 150mn.v. i třeba dobře produkovat akátový med, tomu rozumím a můžu jen přát, ale kde se v této oblasti vezme "horský med medovicový"?
Facelia s Ľevanduľu 9 euro - je tam farma s ľevanduľu zhruba 700 m od facelie, má to ľevanduľovú chuť.

Les Manna- Medovica 12euro, sú tam smreky Červené, duglaská jedla, klasicka europska Sosna, je to druh borovice. les neuvadzam polohu lebo tam nikoho nechcem a v dosahu 5 km a opačného 7 km žiadne včely tam nik nemá. Preto je to Manna lebo padá Manna..
každý rok viac aj menej. Idealna klíma pre medovicu.
Pohorie tríbeč je tam kopu líp a dava to medu, aj lipová medovica 9 euro.
lesné kvetové medy pohorie Tríbeč. 7,50 euro
Agát dobre dáva, keď zamrzne vždy vyžene a ešte dáva medu bohato a navyše ešte dá aj medovicu Agát 9 euro.
Keby sa vyskytlo dakde ohnisko MVP alebo jeho ochranné pásmo tak to mám na h...ku a idem tam za med, nemám konkurenciu s druhýma včelstvami a kde akými dedovcamy čo sa tam dovleču zo včelstvami. Takými rozpravkami ako MVP alebo HVP nech krmia uši slabochom na duchu.
Kvetový med 6,50 euro a tých je u nás dostatok...
(22.08.2022 8:32)j-k napsal(a): [ -> ]Jak mě vždy říkal jeden podnikatel.
"Každý člověk co něco prodává je vlastně legální zloděj, který zkouší co mu za produkt je někdo ochoten zaplatit."
Neberte to prosím nikdo jako urážku, říkal mi to jako takovou poučku. A čím jsem starší tím to je řekl bych pravdivější.
Co je mravní a co nemravní cena? Pro každého je ta cenová hranice jiná a je na každém z nás si určit hranice. Nikdo však nemůže přesvědčovat jiného své hranici, zároveň se nesmíme stydět za naši práci si říci patřičnou cenu.

Na každý obchod jsou potřeba dva. Ten co prodává a ten, co kupuje.
Obchod je jen výsledek ochoty kupujícího přistoupit na cenu prodávajícího.
Nic víc bych za tím nehledal.
(22.08.2022 19:41)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Na každý obchod jsou potřeba dva. Ten co prodává a ten, co kupuje.
Obchod je jen výsledek ochoty kupujícího přistoupit na cenu prodávajícího.
Nic víc bych za tím nehledal.

Když je to tak jednoduché jak popisujete pane Havelko, tak se ptám, proč je zde 302 stran zbytečného tlachání na téma ceny medu. Mimochodem, toto v tomto případě zcela zbytečné téma jste založil vy. Cool
Cena medu.to je stejně problémová a složitá otázka jako zda utepleny úl nebo neuteplený.
Velko včelař se včelami a jejími produkty živý, Musí zohlednit, naprosto vše ,aby se uživil.
Na druhou stranu jsou hobby včelaři, ty se dají rozdělit na dva tábory, první ty co do včel moc neinvestují, a nějak včelaří, mají nízké náklady, druzí investuji více a chtějí mít včely v pořádku, opravuji úly , nechávají včelám více stavět(nechají včelám vystavět tolik aby vždy zimovali na novem), Meduji jen z panenských plastů, atd a podobně.
Také, jaké má včelař stanoviště a kolik má medu.
V tom se vždy cena liší, Ale co je největší problém, jak si počítáme svůj čas,. Zda včely bereme jako koníček, nebo pro výdělek. Nezapomínejme, také kde bydlíme, na vesnici jsou náklady vždy nižší než ve městě. Cena bydlení, vody atd.
V tomto tématu se neshodnou včelaři nikdy.
Tohle je zcestný názor. To, že do včel neinvestuji tolik love jak jiný včelař ze mne nedělá NĚJAKO VČELAŘE, nebo jsem chamtivý dacan?
Když si úly spáchám svépomocí, mám ruční medomet na 10 včelstev a vytočím co jde, než začnu krmit?
Že nenakupuji najednou cukr za 20kc/kg v pytlích ale postupně v akcích za méně?
Tak jsem asi pjeknej úchyl Smile

Nikdo mi nebude kecat do toho, za kolik ho prodám. Ti co prodaj za levno, prodaj na začátku a ti co za draho, tak prodaj trochu později, ale prodaj všici.

Když se budu chtít živit včelařením, tak to nebudu dělat na Sněžce Smile Každý máme jiný podmínky a každý prodá za pro něj vyhovující cenu.

Letos za 160kč a příští rok za vícero. Esi někdo prodá za 300 tak je šikovnější než já a dobře mu tak.
240,-/1kg stredni mesto.
(25.08.2022 4:06)Včelařík napsal(a): [ -> ]Když je to tak jednoduché jak popisujete pane Havelko, tak se ptám, proč je zde 302 stran zbytečného tlachání na téma ceny medu. Mimochodem, toto v tomto případě zcela zbytečné téma jste založil vy. Cool

A ty jsi zde do tohoto tématu. dle tebe naprosto zbytečného, přidal další naprosto zbytečný příspěvek...
A jen tak mimochodem - proč v tomto tématu diskutuješ, když tě vůbec nezajímá a považuješ to za zbytečné tlachání? Není to tak trochu poněkud dost infantilní? Anebo tě baví a vzrušuje popichování druhých?
Mě by zajímalo, o kolik jste cenu zvedli proti loňskému roku. Co ještě kupující bere a kdy už cítíte, že už příště nepřijde.
Já dal plus 20
Referenční URL's