Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Cena medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tohle je zbytecne resit tady. Napiste, pokud jste cleny CSV, na toto tema par clanku do Vcelarstvi. Preci jen se to tam trochu personalne protocilo a ta dementni idea ze by to byla kartelova dohoda snad uz odvetrala, a treba uz neco otisknou.
(04.08.2016 23:18)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Včelari v Donecku na jarmarku:
https://www.youtube.com/watch?time_conti...HNi3Y6QWjM
Jsou tam videt i ceny.
A měli i podmor ... Big Grin A ty krásný šišky propolisu ... Joj!
Jiří
Akorat je zajimave, ze vcelarce se nevyplati jet z DNR do LNR kvuli clum. Pokud jsem to spravne pochopil. Myslel jsem, ze tyto republiky mezi sebou budou mit bezcelni styk nebo nejaky privetivy rezim, evidentne tomu tak neni...
.skôr sa mi zdá,ako by ich tam s tým medom vôbec nepúšťali..hovorí niečo v zmysle"kvoli kontrolám na hraniciach sa med ľudom v luhansku nedostáva..tá pani má s manželom 900 včelstiev,pomáhajú aj deti..klobúk dolu..
(05.08.2016 16:33)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Akorat je zajimave, ze vcelarce se nevyplati jet z DNR do LNR kvuli clum. Pokud jsem to spravne pochopil. Myslel jsem, ze tyto republiky mezi sebou budou mit bezcelni styk nebo nejaky privetivy rezim, evidentne tomu tak neni...

Šef Doněcké NR poslal několikrát atentátníky na šéfa Luhanské NR, pak to oba městské státy svedli na ukrajince. Tak se nediv clům.
Včelstva ničí mor a rozmary počasí, med bude o dost dražší!
http://tn.nova.cz/clanek/vcelstva-nici-m...razsi.html
Když rostou platy, musí růst i ceny medu, je to logické. A když je medu málo jako v tomto roce, musí jeho cena růst ještě více a rychleji. Musíme přeci dorovnat světové ceny medu (a také něco vydělat a neprodávat pořád darem), tedy ne toho invertu, ale pravého medu. Jsou ale i tací, co med prodávají za méně než koupíš krabičku cigaret. Takový med bych ale nekupoval už pro tu podezřele nízkou cenu. Takže když pravý český med, jedině od známého včelaře a ne za méně než 200 1kg.
Já myslím, že za pravý med výhodná cena.
Kapitalisto.
P. Kohout, co se Vám na té ceně 200 kč nezdá? Je to pořád méně než v okolních státech. Nedávno jsem byl na Slovensku, na Orave a koupil si med od místního včelaře za 210kč. v přepočtu na české. Byl to normální penzista, podle tebe penzista včelař kapitalista? A co jsem tam mohl vidět, i druzí prodávali za přibližně stejnou cenu. Asi jsou to tam samí kapitalisté, že Big Grin
(15.08.2016 17:49)vernut napsal(a): [ -> ]P. Kohout, co se Vám na té ceně 200 kč nezdá? Je to pořád méně než v okolních státech. Nedávno jsem byl na Slovensku, na Orave a koupil si med od místního včelaře za 210kč. v přepočtu na české. Byl to normální penzista, podle tebe penzista včelař kapitalista? A co jsem tam mohl vidět, i druzí prodávali za přibližně stejnou cenu. Asi jsou to tam samí kapitalisté, že Big Grin

vernute, špatně jsi to pochopil, od Kohouta to ber jako pochvalu Big Grin
Jiří H, ty jsi jeho mluvčí Wink
Sestra je na Slovensku,poslala mi foto.
Myslím, že bychom si měli všichni medu vážit, každého kila, je to vzácná a zdravá potravina. Staráme se o včely, dáváme jim co můžeme, jeho "výrobou" nijak extra přírodu nezatěžujeme oproti výrobě všeho ostatního, naopak děláme správnou věc, že chováme větší počty včelstev. Nedělá to každý a myslím, že většina to dělá s láskou a úctě ke včelám.

Po obchodech se objevují obrovská množství medů za ceny od 190 Kč a výš, jsou to odporné směsky všemožných a bůhvíjakých medů z celé Evropy, často i z Asie. Lidi to vesele kupují a jsou spokojeni, 190 Kč jim z obchodu nepřijde moc. (dnes jsem na to koukal v Kauflandu - a tam věřím, že ze všech tam pořád ta německá sorta medů je lepší z toho nejhoršího, i když je na složení stejně napsáno "směs medů z EU a mimo EU"). A když už se to nedělá takhle, tak se ve velkém pančuje a místo zdravého medu jíme s prominutím sra*ky, jako víceméně dnes u všeho.

Takže nevidím jediný důvod, proč bychom nemohli dávat vyšší ceny. Nemáme se myslím za co stydět, věřím že všichni prodáváte kvalitní med a 150 Kč/kg by klidně mohla být ta spodní hranice. Lidi si musí uvědomit, že si takových výrobků musí vážit a kvalita má svou cenu. Vsadím se, že kdyby uměly včely mluvit, viděli by jak jim med krademe a pak ho prodáváme za 90Kč (jako jsem tu někde zahlídl), asi bychom dostali pořádnou sodu Big Grin
(15.08.2016 17:49)vernut napsal(a): [ -> ]P. Kohout, co se Vám na té ceně 200 kč nezdá? Je to pořád méně než v okolních státech.

K ceně jsem se nevyjadřoval. Reagoval jsem na: Musíme přeci dorovnat světové ceny medu a také něco vydělat.
Krolth, kolik tech medu nad 200 jsi koupil a na zaklade ceho mas na ne tak negativni nazor. Analyza, ....?
Zahranicni medy nemohou byt kvalitni?
Tak to samozřejmě nemyslím, ale to co je v těchto marketech a ty co jsou s něčím smíšené - tomu nevěřím. A celkově se mi tahle mass production nelíbí a důvěru k tomu nemám. Ale nechci vše házet do jednoho pytle.
Znal jsem jednoho, ten se podobně silně vyjadřoval, že mu pak prý svazová právnička na kterou se obrátil o pomoc doporučila zaplatit a omluvit se osočovanému dobrovolně, než jej zažalují u soudu. Že by jej to přišlo mnohem dráž.

(15.08.2016 21:56)Krolth napsal(a): [ -> ]Tak to samozřejmě nemyslím, ale to co je v těchto marketech a ty co jsou s něčím smíšené - tomu nevěřím.
S čím smíšené?
No, jak to je nebo není je úplně jedno, pointa byla v tom, že jsou tací, kteří koupí v marketu za 190,- a tací, kteří u včelaře při 130,- a pravděpodobně kvalitnějším medu kroutí nosem.
Takze pak muzu napsat ze cesky med jsou sr*ky s antibiotiky?

Vernute. Je tam letopocet 2012.
Referenční URL's