Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovina
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Má medovina založená 15.1.14 kvasí jemně perlí jak šumivé víno, žádné velké bublání použil jsem kvasinky Vínka s živnou solí. Všichni píší, že probíhá bouřlivé kvašení, ale u mne je to jiné může to být i těmi kvasinkami ?

(03.01.2014 23:18)paolov napsal(a): [ -> ]Zdravím odborníky mám 5 kg medu z roku 2011 a chtěl bych z toho medu vyrobit medovinu s pomocí obyčejných kvasnice na pečení. Může prosím někdo dát postup kolik vody mám přidat k tomu medu. Med je kvetovy a je zcukernateli. Půjde z toho něco vůbec vyrobit předem díky za schovivavost s mým dotazem děkuji za odpovědi.
Vinka kvasinky tak presne kvasia jak píšeš. Nepotrebujú dáko extra teplo, budú fungovat aj pri 10C. Každý druh kvasiniek inak sa prejavuje.
Ja ked počuvam sud tak to tam nádherne šumí, už sa neviem dočkat novéj medoviny.
Nicméně pozor, kvasinky Vínka mají nižší toleranci vůči alkoholu (můj názor je, že jejich strop bude mezi 14-15%). V začátcích jsem se s nimi spálil při přípravě mače (vždycky se zastavil jako když utne a celková výtěžnost neodpovídala výpočtu). Proto jestli jsi plánoval silnější medovinu, tak tudy cesta nevede.
Ale vinka kvasinky sú určené prevažne na vyrobu vína, na to sú postačujúce. Na Medovinu sú tiež dobré. Na Malanta robili tiež volakedy za socíku medovinu, robili s agátovéhpo medu, velice chutná, a používali vinka kvasinky.
Práve takéto kvasinky použil Dr. Tomka na výrobu medoviny, vyhral ocenenie zlatý kosák na Agrokomplex. Vtedi ani nebolo čo jaké kvasinky zohnat na vyrobu medoviny, ved aj tak na medovine má napísané vol 12,5% alkoholu, aspoň má pokoj z colníkmi.
Nevadi me, kdyz bude slaba. Hlavne kdyz se povede a snaha neprijde v nivec.
Slabá nebude, bude pevnejšia než vínoTongue
Kde se dají v současné době nejlépe koupit nebo objednat kvasinky Schimanski?
Objednával jsem v listopadu na: http://www.schimansky.cz/kvasinky/
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Medovi...1#pid67621

Dobrý den,
minulý týden jsem objednával kvasinky Maurivin PDM.Dodavatel je Profipálenice, email:info@profipalenice.cz.
Prodávají je i v balení po 20g (až 100l zákvasu) . 20 g - 60,- Kč. Schimanski nabízí tento typ kvasinek jen v 500g balení.
....... snad Vám to k něčemu bude Wink
Míra
Maurivin PDM jsou novým obchodním názvem pro půlkilová balení dříve dodávaná pod názvem POWER. Kvalita a hlavně cena zůstávají nezměněny.

Kvasinky Power jsou u Schimanského i v 20gr balení. Ovšem za cenu 85Kč.
Chvíli už tohle téma čtu, ale je moc dlouhé na to, abych to našel.
Jen tak pro upřesnění, když se dělá medovina v poměru jeden díl medu a dva díly vody, tak se to má vše odměřovat v kilech nebo v litrech Undecided ?
Díky za upřesnění.
Pro první nástřel se drž této tabulky z Dolských kvasinek:

[Obrázky: medovina.jpg]

Dle tabulky to tedy znamená 1kg medu, 2l vody a máš 30kg cukrů na 100l medoviny

Já to nakonec ředil dle moštoměru na 27°, myslím, že by medovina mohla být sladší, zatím ovšem "leží"
Proč je rozdílný obsah cukru skutečný a měřený moštoměrem jsem se pro mě uspokojujícím způsobem ještě nedozvěděl.
Domnívám se, že je to tím, že v medu kromě cukru a vody, jsou obsaženy ještě další látky, které měření zkreslují.
Plzeň a okolitý kraj bola sama milicitoza, robila sa medovina.
ja nemeriam slad, ked robím niekedy experimenty z miešaním medov tak bud medovina je bud sladšia alebo polosladká, podstatný je v nej alkohol.
Dal som flaškám noví kožuchTongue

[Obrázky: Dnes_Medovina.jpg]

Táto práveže je polosladká.
(06.02.2014 21:51)Merkuri napsal(a): [ -> ]Dal som flaškám noví kožuch.
Táto práveže je polosladká.

Merkuri, to nám nedělej. Až mi slina ukápla.
Ak pôjdem do čiech tak Vám flašku pošlem alebo dám osobne do rúk.
Pánové , technologická otázka.Dneska jsem podruhé stáčel a produkt je výbornej, ale zbytečně moc sladkej , dá se to nějak "odsladit" nějakým , naředěním a případně dolihováním, abych tomu ředěním neubral grády.Pavel
Nehovor to nikomu,lebo budem za falšovateľa produktu,ale mne tiež išlo v prvom rade o chuť a tak som to riešil doliatim bieleho vína v potrebnom pomere podľa žiadanej chuti.Smile
kolby,ak neponáhlaš,urob menšie množstvo suchšej medoviny a následne primiešaj..
Ja súhlasím z AugustínomTongue
Referenční URL's