Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovina
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Já to filtruju ještě před zakvašením. Co se týká teploty moje chladnomilné vinařské kvasinky BS 10 jedou už od osmi stupňů a optimum mají kolem patnácti, pokud používáte kvasinky pro vyšší teploty dá se použít topné tšlísko do akvária.
(18.08.2019 12:51)Josef Karliak napsal(a): [ -> ]Jakej med pouzivate na medovinu ? Muze bejt i medovicovej ? Nebo pouze kvetovej ? NEbo je to proste jedno ? Big Grin
Dikas
Chose

Ja medovicový a aj kvetový:

[Obrázky: Medovina.jpg]
A kde sa dajú kúpiť chladnomilné kvasinky?
Merkuri medovina má fakt nádhernou jiskru. Čím filtruješ?
http://www.previnarov.sk/Filter-Colombo-...om-d77.htm

A k tomu sú aj filtračné dosky Europol, tie používam.
Já si zrovna dnes objednal filtrační desky, jakou "hrubost" desek používáš? K1-K70 ?
Prvá filtracia K 5
Druhá filtrácia K 12
Tretia filtrácia K 30 - 40
Filtrujem na 3 x a žiadne kvasenie, žiadne stabilizátory a konzervanty.Cool
Jak cistite lahve pred plnenim, staci jarem? Jen se ptam, zatim jsem delal male objemy takze to prozatim stacilo
Merkuri díky, zkusím to s tou filtrací obdobně. Hlavně musím vychytat tu sladkost, aby nebylo ani málo ani moc Smile
(19.08.2019 8:57)Remes34 napsal(a): [ -> ]Jak cistite lahve pred plnenim, staci jarem? Jen se ptam, zatim jsem delal male objemy takze to prozatim stacilo
Saponát, jar.
(19.08.2019 8:04)Merkuri napsal(a): [ -> ]Prvá filtracia K 5
Druhá filtrácia K 12
Tretia filtrácia K 30 - 40
Filtrujem na 3 x a žiadne kvasenie, žiadne stabilizátory a konzervanty.Cool
Vojto po akej dobe robíš prvú, druhú a tretiu filtráciu? Dík.
Každú filtráciu po sebe a vždy celí sud. Keď prefiltrujem celí sud K 5, po ňom ide K 12, po K 12 ide K 30 - 40. Hotovo.Cool
Vojto a ako riešiš preplach filtrov vodou, je nutný? Dík.
(18.08.2019 16:09)Merkuri napsal(a): [ -> ]Npr. tu
https://www.vinarskepotreby.cz/kvasinky-...vaz-1.html
Já nakupuju vše taky u této firmy a max. spokojenost a ceny mírné, v mých objemech zatím filtrační čerpadlo neuživím, ale čistím bentonitem a funguje to taky dobře.
Kupuji tady taky filtrační desky Hobrafilt 100, které jsou výborné jako odpařovač KM a už druhou sezónu je zkouším jako dlouhodobý nosič KŠ s glycerinem.
Takže filtrácia cez čerpadlo a filtračné dosky. To je pre veľko. A ako filtrujete medovinu v malom?
Cez obličky / ledviny/.
(19.08.2019 20:13)Rajles napsal(a): [ -> ]Takže filtrácia cez čerpadlo a filtračné dosky. To je pre veľko. A ako filtrujete medovinu v malom?
Či je to v maľom alebo veľkom bez poriadnej filtrácie aby mala medovina iskru sa nedá zaobísť. Pekná medovina bez stabilizátorov a konzervantov si nájde raz dva zákazníkov a samozrejmosť aby to chutilo ľudom.
Samospádoví filter je na úrovni oži umri len také východisko z núdze na rýchlu spotrebu medoviny. Čas je doba pri ktorej sa ukáže kvalita filtrácie a slaboty za rok keď medovina stojí vo fľaši a na dne ráfik, pri samospádovom je to normálny jav. Takže tak..Cool
Zdravím, rád bych se zeptal, jestli máte někdo zkušenost s kvasinkami fermivin Vr5 do 16 %. a enovini Baya do 18% popřípadě i postup ,pokud je jiný od třeba Dolskych kvasinek ,díky
(18.08.2019 13:45)Petr Střelec napsal(a): [ -> ]Já to filtruju ještě před zakvašením. Co se týká teploty moje chladnomilné vinařské kvasinky BS 10 jedou už od osmi stupňů a optimum mají kolem patnácti, pokud používáte kvasinky pro vyšší teploty dá se použít topné tšlísko do akvária.

a ako dlho Ti prebieha prve burlive kvasenie pri tak nizkej teplote s tymi BS10 kym to stocis 1x?
Referenční URL's