Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovina
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Merkuri - z jakého medu?
Z tmavého medu a lesného kvetového.
Letos jsem definitivně vyřešil netěsné zátky, korky, bublátka.

[Obrázky: WP_20161119_17_37_51_Pro.jpg] [Obrázky: WP_20161119_17_30_54_Pro.jpg]
Já taky. Plastelínou za 15Kč.
Neutrální silikon taky není marnej.
(19.11.2016 18:44)lusat napsal(a): [ -> ]Letos jsem definitivně vyřešil netěsné zátky, korky, bublátka.

[Obrázky: WP_20161119_17_37_51_Pro.jpg] [Obrázky: WP_20161119_17_30_54_Pro.jpg]

K čemu je láhev, obrácená dnem vzhůru?
Je to filtr s aktivním uhlím proti zápachu z kvašení. Kvasím v domě na chodbě, kde mám stabilní teplotu ale při tomto množství je to už cítit. Vyrobil jsem jej z plastové láhve, aktivní uhlí je běžně k dostání v obchodech pro (huliče). Funguje skvěle, návštěva procházející do kuchyně netuší, že za závěsem kvasí 300L medoviny.

[Obrázky: WP_20161117_08_32_29_Pro.jpg]
Máš to šikovně vymyšlené. K medovině se nějak nemůžu propracovat, tak snad letos. Když nepočítám nějaké pokusy, které se daly pít, tak výrobou medoviny jsem nepolíbený.
(21.11.2016 10:14)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]Je to filtr s aktivním uhlím proti zápachu z kvašení...

Tak to by mi asi chybělo, ta vůně.
No u nás to nechybí hlavně manželce. Hold jsem neměl takové štěstí na ženu, které by to v baráku vonělo a libovala si, jaké pěkné octomilky se jí letos narodily.
Proč ta hadice nebyla natažena prostě někam ven?
Protože filtr v řádu desetikorun vyjde levněji, než 15m hadice. A také proto, že má žena nemá v oblibě volně pohozené hadice v obytných místnostech.
Nevím,ale hadici bych dal určitě ven.
Jestli mne paměť neklame,tak při návštěvě sklípku dole na Moravě nám říkal vinař,že když kvasí burčák,že se může člověk i přiotrávit
plynem od toho kvašení.
A medovina používá tytéž kvasinky.A vím,že do místnosti kde kvasím medovinu psi ani kočky nechtějí.
O tom by nás mohli lépe informovat někdo z vinařů. F.V.
babka s dedom boli vinohradníci,ca 5000 l vína v pivnici..počas kvasenia neexistovalo ísť dolu bez zapálenej sviečky..ak zhasla,okamžite von,išlo o život,oxid uhličitý sa drži dole,ťažko sa odvetráva..
Z 2 kg cukru bude cca 1 m3 CO2 ak sa nemýlim.
(21.11.2016 19:56)vlcek napsal(a): [ -> ]A medovina používá tytéž kvasinky.A vím,že do místnosti kde kvasí medovinu psi ani kočky nechtějí.
O tom by nás mohli lépe informovat někdo z vinařů. F.V.

Psom a mačkám to nevadí.
ale vadí..a tým že sú nižšie ako človek,tak napr v takej pivnici pôjdu"do kopru" ako prví.. aj v prírode sú úkazy,kde sa hromadí oxid uhličitý a zvieratá tam hynú..videl som aj fotku okrem malých aj líšku.. v sr sú také jamy napr.v ružbachoch .. http://www.svetokolonas.sk/kupelny-park-...uzbachoch/
CO2 vzniká přededvším ve fázi bouřlivého kvašení, to je to opravdu nebezpečné. V pozdějších fázích, pokud to má v bytě kde cirukuluje vzduch a kdy je odpar minimální, tak bych se toho nebál.
(19.11.2016 18:44)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]Letos jsem definitivně vyřešil netěsné zátky, korky, bublátka.

[Obrázky: WP_20161119_17_37_51_Pro.jpg] [Obrázky: WP_20161119_17_30_54_Pro.jpg]

Co je to za prostupky a za hadice?
Jinak velice zdařilé řešení!
Sú to vzduchové hadice, tlakové, na pneumatický system.
Referenční URL's