17.11.2016, 23:26
Nemůžu to posoudit ... dělám to poprvé, co já četl o výrobě medoviny, tak mi utkvělo že někde se psalo při bouřlivém průběhu je možné plně prokvasit za 5 - 7 dní. Samozřejmě všude jinde - na měsíce a za studena ještě s problémy.
Co prý v pálenici řekli, že kdyby to byl ovocný kvas, tak by to doporučili na vypálení. Takže to beru že cukr ta tam a místo něj alkohol. Nemám důvod tomu nevěřit protože když jsem to založil bylo to sladký jak ho*no z nutrie a teď je to jak šťovík, že jsem se lekl, že se něco podělalo - víno moc nepiju ale kyselý cca jak víno. (omlouvám se vinařům)
Nevím teď jestli to nemám vzít jako laboratorní cvičení a proměřit všechno pořádně abych teda věděl obsah alkoholu a tak když je to tak neuvěřitelný.
Jak jsem řekl bylo to v termo boxu který temperoval kolem 27°C (26-28) kontroloval jsem denně bublinky. Dneská ráno přijdu výjimečně po 2 dnech a mrtvo..
Doufám teda že to je prokvašený a jestli ne, brzo to poznám po přidání skoro 2kg medu ale po 5h zatím nic jenom se na hladině udělal lehký šum. normálně to jelo týden bublinka / 2s. momentálně nic.
Cením si zkušeností a díky za připomínky a návrhy..
Nějaké názory na čiření a změny chuti atp.
?
Díky
Co prý v pálenici řekli, že kdyby to byl ovocný kvas, tak by to doporučili na vypálení. Takže to beru že cukr ta tam a místo něj alkohol. Nemám důvod tomu nevěřit protože když jsem to založil bylo to sladký jak ho*no z nutrie a teď je to jak šťovík, že jsem se lekl, že se něco podělalo - víno moc nepiju ale kyselý cca jak víno. (omlouvám se vinařům)
Nevím teď jestli to nemám vzít jako laboratorní cvičení a proměřit všechno pořádně abych teda věděl obsah alkoholu a tak když je to tak neuvěřitelný.
Jak jsem řekl bylo to v termo boxu který temperoval kolem 27°C (26-28) kontroloval jsem denně bublinky. Dneská ráno přijdu výjimečně po 2 dnech a mrtvo..
Doufám teda že to je prokvašený a jestli ne, brzo to poznám po přidání skoro 2kg medu ale po 5h zatím nic jenom se na hladině udělal lehký šum. normálně to jelo týden bublinka / 2s. momentálně nic.
Cením si zkušeností a díky za připomínky a návrhy..
Nějaké názory na čiření a změny chuti atp.
?
Díky