Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Medovina
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ten cistic demizonov z videa mam a je to naozaj sikovny pomocnik. Ale nabuduce asi vyskusam aj Loukyho radu so Savom, mam tam zopar demizonov, co sa 20 rokov nepouzivali.
Inak k tym sudom - ako sa pracuje s uplne novym sudom? Moze do neho ist rovno medovina na kvasenie, alebo ho najskor treba preplachnut napr. vinom?
Dneska jsem stáčel do lahví.

[Obrázky: 84505637-590600345067698-6667638089373974528-n.jpg]
Hmm, jesli je tak dobrá jak krásně vypadá, tak super Cool
OK, použiji Savo a nechám 24 hodin. Kolik ho mám dát do 10l demižonku?
(26.01.2020 20:11)iceage napsal(a): [ -> ]Ten cistic demizonov z videa mam a je to naozaj sikovny pomocnik. Ale nabuduce asi vyskusam aj Loukyho radu so Savom, mam tam zopar demizonov, co sa 20 rokov nepouzivali.
Inak k tym sudom - ako sa pracuje s uplne novym sudom? Moze do neho ist rovno medovina na kvasenie, alebo ho najskor treba preplachnut napr. vinom?
Najlepšie sudy sú voskované! Do nového suda sa naleje do 1/3 vrelá voda a privrie sa aby sa sud začal naparovať, po schladnutí vody v sude a doleje vrelá voda a dolieva pokial sud pije. Po 48 hod. sa sud vypustí a už môže isť na medovinu. Sudy sa vyrábajú z rôznych drevín a potom má príchuť po dreve nová medovina.
(27.01.2020 10:29)Eleonora napsal(a): [ -> ]OK, použiji Savo a nechám 24 hodin. Kolik ho mám dát do 10l demižonku?

Nemám to odměřené, vždycky tam trošku cmrndnu, tak panák max.
Do sebe?
no kam jinam
...hmmm tieto etikety uz ma na flaske asi kazdy v ceskoslovensku Big Grin

(26.01.2020 20:29)Louky napsal(a): [ -> ]Dneska jsem stáčel do lahví.

[Obrázky: 84505637-590600345067698-6667638089373974528-n.jpg]
Tak například, kdo ???????
Napíšte mi prosím niekto, ako, alebo čím meriate objem alkoholu v medovine.
Pokud je tam zbytkový cukr, tak čímkoliv na principu měření hustoty nelze. Přesně se to měří metodou destilace.
Používám vínoměr, ale přesné to asi není Smile, jednou jsem si to poslal do Dolu pro porovnání a vyšlo, že vínoměr ukazoval více než výsledek z Dolu
Posílám na střední vinařskou školu. Měření skutečného alkoholu destilací stojí 145,- vč. DPH.
https://svisv.cz/sluzby-verejnosti/labor...veho-mostu
(28.01.2020 10:22)Kosta napsal(a): [ -> ]Tak například, kdo ???????

Taky naštěstí nikoho ještě neznám Smile tak snad to ani neříká .

Jinak já alkohol samozřejmě neměřím, mám tam myslim 12,5%, což bude tak plus mínus 1% mít asi každá ne? stejně se medovina prodávat nesmí, takže je zbytečné řešit, jestli to procento je tam správně.....
Dobry den.
Mam otazku.
Delam domaci medovinu podle receptury , po prvnim staceni jsem ji ochutnal, a byla medovina vubec neni sladka, na chut' jako polosuche vino s peknim chuti medu, myslim to se stalo proto, že kvasil jsem roztok velmi dlouho, musil jsem to stáčit dřív . Ted' mam problem - jak mužu přidat sladkosti do medoviny, abychom ji neskazit?
mam asi 25 litru medoviny připravene
vzal jsem 2 kila medu a uvaril med ve 3 litrech vody. Muzu to pridat do medoviny?
Ted ona behem procesu zrani (asi do konce leta bude stat ve sklepu)

předem děkuji, Alex.

P.S. delam medovinu podle ceske receptury proto, ze v Cechach jsem chutnal nejlepsi medovinu ve svete.
Důvod je ten, že si na začátku dal málo medu....a když jí ted dosladíš medem a necháš zrát, tak tomu rozhodně neuškodíš.....i když Merkuri by ti to řekl určitě jinak.
No keď si to robil podla receptúry tak kde je chyba? Kto prezradí recept na verejnosť? Do medoviny keď sa robí má isť toľko medu ako sa patrí a nie pokus ako králik v klobúku, to už nieje medovina keď sa dosladzuje medom ale paškvil. Jedine tak by si to zachránil keby si spravil jednu medovinu viac sladkú a po vykvasení ju dal dokopy, potom by to inak vypadalo než dačo dosladené. Bola na AX Nitra sútaž medovinka roka 6 ročník a bolo tam hodne medoviny. uspokojil som sa aj zo striebrom. Ale to v skutočnosti nejde o cenu ale o to aby to chutilo ludom. Ja si na to nepotrpím aby za ohodnotenie som zvyšoval cenu medoviny. V mojej medovine sa nenachadza konzervant a ani stabilizátor a ani korenina.

[Obrázky: Diplom.jpg]
Merkuri ty píšeš, že jde o to, aby to chutilo lidem.....Já medovinu doslazoval medem a lidem chutí tak, že nestíhám vyrábět a všichni chodí, že v životě takovou neměli....ted už mám měřák na obsah cukru, tak už doslazovat nemusím, ale ta medovina je prakticky stejná, na chuti se to absolutně nijak nepozná. At se daří Lukáš
Ja netvrdím že som odborník TIP TOP! Vtedy môžeš povedať že ta medovina je na 100% dobrá keď ti prejde rozborom v akreditovanej skušobni. Dosladzovaná určite nie a že to dakomu chutí je zas druhoradá vec. Medovina ako nápoj má mať podla rozboru dáku normu. Už ti to raz vysvetloval Jožko 58 a furt to akosik nechapeš a ja alebo ktokolvek ti za to nemôžeme. Každý vyrobok má splnovať svoje kriteria .... Si už dosť starí na to aby si sa naučil robiť medovinu a aby to malo hlavu a pätu, ....
Referenční URL's