Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.08.2016 11:06)Ondřej Krištof napsal(a): [ -> ]Takový typický oblek pro práci ve včelách - sako kravata

Normální monterky. On jiné nenosí.
By mě zajímalo jak pan ministr pro dobro všech vnímá džendrovou nevyváženost ve včelstvu. Podle mě se musí při každym votevření deklu kroutit jak vyrušená krajta.
K ministru Jiřímu Dienstbierovi:
-modní policie VF nenechá na nikom nit suchou - trošku se podívejte na svoje "fešácký modýlky" a pak něco pište!
-spočin, že ministr je včelař, je dobrý (lepší, než kdyby byl myslivec) - včelařině to jistě pomůže
-to, že jde ke včelám v obleku, ujistí náhodné čtenáře o tom, že včely a včelaření jsou bezpečným koníčkem a není se čeho bát (určtě je to lepší, než kdyby tam byl zakuklenej a s ochrankou)
-obor potřebuje "ambasadory" a nikdo se do toho moc nepohrne, tak ho nechte dýchat! Big Grin
A co by to jako mělo být takovej "včelařskej ambasador"? To by mě docela zajímalo!
Ale vždyť mu tady nikdo nic nedělá ... No tak se šel na včely podívat v obleku. A co?
Když byl kousek ode mne (jsem přesvědčen, že to byl on) na Národní v listopadu 89, ještě měl džíny a bundu. Nářez jsme tam dostali oba. Ne že bych byl jeho fanda, ale respektuju, jak se dokáže postavit za své názory, proti lidem, kteří jsou, asertivně řečeno, velmi problematičtí.
Nicméně si dovolím otázku: jak on jako včelař pomohl oboru včelařství? Myslím oboru, nemyslím jen některé partě ... Jako ten, jak Vy říkáte, ambasador ... Vy jste s ním v bývalé funkci jistě několikrát jednal, tak se podělte.
On včelař může být i ministr (ostatně jsou ve vládě dva, pokud vím), ale rozhodují jiní a když nastoupí komando těch, kteří na každého něco vědí a argumentují většinou, ministr u toho většinou není a i kdyby byl, ... Vždyť vidíme ty výsledky. Naposledy třeba finální znění NV o evropských dotacích a zprávu o stavu oboru (ctrl-c - ctrl-v, vždyť je to přece jen slohové cvičení a formalita, nebo jak to tehdy řekl ten nejvyšší, bez něhož to nejde ... Wink ).
Jiří
Zajímavej článek, jinými slovy prostě toxicita okolního prostředí vzrůstá ale už to nejsou ty nespecifický úniky těch starejch dobrejch dichromanů a kyanydů, co votráví během hodiny celou řeku, ale sou to takový drobný velmi specifický sračičky co interagujou hodně natajňáka. A je docela zajímavý si uvědomit že tadyta expozice vokolního prostředí nevzniká jenom díky těm zlejm zemědělcům ale úplně běžnou činností těch prostých lidí co kolikrát těm zlejm zemědělcům tolik vyčítaj . Až si třeba umejete ruce antibakteriálním mejdlem, vykoupete se v rybníku napatlaný opalovacim krémem, až si namatláte podpaždí nějakym antismradem, až budete lejt ty voňavoučký aviváže do násypek automatek atd., tak si vzpomeňte, že to sou leckdy hodně stabilní látky, kerý čeká hodně dlouhá a pomalá interaktivní pouť.
A navíc se to mixuje a sčítá ... Vlastně o tom je ta interaktivita ...
Jiří
(11.08.2016 12:08)MilkyWay napsal(a): [ -> ]-spočin, že ministr je včelař, je dobrý (lepší, než kdyby byl myslivec) - včelařině to jistě pomůže

To zas budou nějaký volby? Naposled se psalo že kdysi včelařil před těma prezidentskejma.
(11.08.2016 12:30)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]... Nicméně si dovolím otázku: jak on jako včelař pomohl oboru včelařství? Myslím oboru, nemyslím jen některé partě ... Jako ten, jak Vy říkáte, ambasador ... Vy jste s ním v bývalé funkci jistě několikrát jednal, tak se podělte. ...
Jiří
Mohu, prosím, poprosit pána s pseudonymem MilkyWay o odpověď na svou myslím dosti konkrétní otázku? (příspěvek č. 2005)
Díky předem!
Jiří
mám konstantní názor prsit se veřejně s politiky v zájmu včelařství je sporné spíš věřím na zástěrku pro vlastní prospěchářstvíAngry
Něco od mé oblíbené dojnoce.
Dojnice ‏@dojnice 6 hod.před 6 hodinami

V Praze se v příštích letech nejspíš nepostaví ani metr dopravní infrastruktury, ale magistrát dnes stáčí med z vlastních včelstev. Super!
Blíží se krajské volby,tak alespoň bude co mazat voličům kolem huby.Dodgy
To je vidět jak čtete příspěvky to samé př.-2006 zajimavé
Včely „připoutaly k zemi“ americkou stíhačku F-22.
http://cz.sputniknews.com/svet/20160813/...-f-22.html
Chtěly se trochu rychleji a ve větší výšce zdarma proletět?
Včely na Havlově letišti chová včelař z Vysočiny
http://zdarsky.denik.cz/zpravy_region/vc...60818.html
Referenční URL's