Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Když už se to projeví, tak už je pozdě:
https://www.lidovky.cz/relax/veda/korona...n_veda_ele

Já sám chodím s rouškou a je celkem sranda, jak vás lidé obchází. Kdybych byl nakažený, tak mám jistotu, že jsem udělal vše proto, aby jsem zabráníl přenosu ze mne na další lidi.
Když už jsme u toho přenosu. Tak je vidět u obchodů plno vozíků, které nikdo nedezinfikuje, ani není možnost po vrácení vozíku vydesinfikovat ruce. Tedy pokud si desinfekci nepřinesete. Pak sednete do auta a ruce položíte na volant. Zajedete k okenku pro hanbáče a pak ......
To jsem napsal jen k zamyšlení.
Podle prvnich statistik 70% nakazenych v CR bylo ze zahranici - pokud by tato provincie EU byla svepravna a uzavrela hranice mohlo se to zvladnout. Druhe selhani - za sociku mel kazdy obcan svoji masku s filtrem, 15milionu pomerne drahych ochrannych pomucek. Dnes nemaji ani blbe respiratory pro lekare. V obou pripadech to je selhani statu, ktery tu je primarne pro ochranu lidu kteri jej tvori. Ne pro nevyhodne cerpani a transfery dotaci z EU.
(17.03.2020 20:56)KTM napsal(a): [ -> ]Test mu odmítly protože nesplňoval 3 nastavené parametry.
Pokud včelař neví jak se chovat při podezření na infekční onemocnění MVP svých včel= je to marný.

Stejné to je když normální člověk neví jak se má chovat když se dozví že měl kontakt s potvrzenou infekční osobou. Je to marný.

Furt melou dokola, máte-li podezření, zůstaňte doma kontaktujte doktora, nechoďte k doktorovi, tz. dejte se do karantény. V případě příznaků volejte, dojedeme si pro Vás.

Hotovo. Vedle flame s rouškama se tu rozmáhá házet vinu na někoho jiného než na sebe.

Vy jste neměli nikdo cvičení civilní ochrany v základní škole nebo na vojně?? Alespoň část národa ano, takže 1+1 umíme.

Média by měli nést trestní odpovědnost v případě vyjímečného karánténího stavu za flame jako ten, kdo šíří nějakou propagandu.
Jenže on není včelař....Navíc hodně se tvrdí že infekční je to až když se to projeví příznaky a to není pravda takže podle toho co ty píšeš by v karanténě musely být všichni.Dál je férové přiznat že dle počtu jinde je cca 10% lidi bez jakých koli příznaků a mezitím roznáší nákazu na ostatni.Postupne se ukazuje že to co tvrdí v televizi je jen proto aby se netvořila panika.Ted ráno proběhlo v televizi ze Primula očekává opadnutí nárůstu epidemie nejdříve za měsíc.Pak tam běhaji titulky ze jiný odborníci mají předpoklad že křivka nárůstu bude do týdne plošší.Vsude jinde kde došlo k nákaze tak buď křivka nakažení stále stoupá a zploští se nejdříve za dva měsíce.U nás opět jako u jediných na světě je předpoklad že to bude po cca 20-25 dnech .Kolik mozkových buněk potřebuju na to abych chápal že je to lež aa blábol??
Nic já jdu včelařit dokud mužů a jak jsem napsal Loukimu ohledně tvrdších nařízení povíme si o ty plošší křivce za cca 12 dní kolik nakažených bude denně.
Přesně tak. Dávkují omezení po částech, aby se nezačalo blbnout.
Kompromisy sú strmé krivky, ale politik to ukeca
Lidi magori,uz davaji i rousky na auta.Mam narizene volno do konce mesice,zitra koupim nove stromky na zahradu,zavcelarim si,pak se ochladi,zalezu do dilny,dreva mam hromadu,,nevylezu.Tech 14 dnu volna vyuziju na max.Vseho s rozumem.
Zavidim ti, ani nevis jak. Ja budu resit .......... v praci.
Chose
Josefe kde koupis stromky ? V Tescu je nemaji! Ja som tiez do konca mesiaca domka a motkam sa pri vcelach spravil som noce stanoviste a 3 krat za den chodim kontrolovat a cifrovat. Una vsetky vcelstva som skontroloval prehodil nadstavky a zafolioval. Pridal stavebne ramky. Vsetky kladu som stastny.
..
Dnes mi došly ze Spomyšle 7 ks PPLkou, v neděli objednáno, dnes polovina zasazena, jámy vykopány.
V jaké kvalitě,Pavle?
Nemají už narašené pupeny?
http://www.agris.cz-velka rozhodnuti s malou znalosti
(19.03.2020 11:54)sobol napsal(a): [ -> ]V jaké kvalitě,Pavle?
Nemají už narašené pupeny?
Pupeny dobře spí, ani náznak. Akorát to bylo olámané, ale stejně jsem to sestřihal. No, kořenů by mohlo být příště víc.
díkes,už jsem tady objednal...
https://jandejsek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747470
Celý článek je o zemědělské výrobě a tak z něj vybírám pasáž, která zajímá
(a mnohdy štve) včelaře.
Citace: Co se týká chemie, tak Česká republika spotřebovává 1,85 kg účinných látek na 1 ha a například Belgie 8 kg, Itálie 7,8 kg, Portugalsko 6,2 kg, Španělsko 4,8 kg, Spolková republika Německo 3,7 kg a Rakousko 3,4 kg účinných látek na hektar. U umělých hnojiv je naše spotřeba 124 kg čistých živin na hektar, ale Irsko spotřebovává 510 kg, Lucembursko 420 kg, Belgie 290 kg, Velká Británie 240 kg, Spolková republika Německo 220 kg, čistých živin na hektar.
Kolko percent realne pouzitej chemie oficialne priznaju Nemci a kolko Cesi?
Kilo pouziteho flumethrinu scitame s kilom pouzitej kyseliny mravcej a budeme sa tvarit, ze vysledok dava zmysel?
Analyzy rezidui v potravinach naznacuju... ze sme stale ovela lepsi, nez Cinania.
Ne rudohor, my jsme o mnoho lepší než Západ. Nic jiného tu už roky neříkám! S Čínou se neměřte, to vy, stejně jako my nemáme zapotřebí. My máme nač být hrdí!
Pry jsou uz ted problemy s importy medu z Ukrajiny (Ciny).. Ceka se tam velky problem s CV (navrat delniku).
(20.03.2020 22:53)tom.50 napsal(a): [ -> ]my jsme o mnoho lepší než Západ.

V čem?

(20.03.2020 22:53)tom.50 napsal(a): [ -> ]My máme nač být hrdí!

Nač?
Referenční URL's