Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Přesné, jasné a nic víc není nutné sdělovat. Kdyby to šlo, dal bych palců víc. Clé jádro agrochemické mafie - zemědělského zájmu státu je v osobě...


Nevím, ale domnívám se následující. Ministerstva nepřinutila Svaz administrovat dotace nečelnům ze zlomyslnosti, ale prostě proto, že nechtějí vyřizovat 55 tisíc jednotlivých žádostí, ale jednu souhrnnou už zpracovanou. Tvrdím, že ministerstvo (stát) nebude komunikovat s 55 tisíci včelaři s každým jednotlivě. To jsou jen blouznivé záchvaty ultraliberalizmu u mentálně nedospělých. A jestli ano, bude to důvod nabrat stovky a ne-li tisíce dalších pracovníků na ministerstva a tudíž vy liberálové přímo způsobujete bujení státního molochu v podobě zvětšující se státní administrativy. To by byla jedna možnost, ta lepší.

Dopadne to jinak. Stát to dělat nebude chtít a vznikne zbytečný moloch jako je to u odpadů, což jsem popsal výš a půjde o jiné poplatky než % z dotace. Poplatek bude třeba 1.000 Korun paušálně a tak se žádat vyplatí jen velkým hráčům. Státu bude velmi vyhovovat, že ušetří desítky milionů na 1D. Každý si bude moci o dotaci zažádat a každý sám, ale jen hrstce se to vyplatí. To se vám demontáží Svazu podaří a o to někomu jde!
Prostě cíl je zničit Svaz, někomu překáží a když nic jiného, já dělat užitečného idiota v této hře nebudu.

Činnost Ekokomu je deklarovaná jako služba producentům odpadů, že za ně zpracují, za tučný poplatek, který přesně popsaným způsobem likviduje malé krámky, jejich povinnost vykazování odpadů. Zákon (jsou dva stěžejní - o odpadech a o obalech) stanoví, že každý podnikající subjekt musí zpracovat vedenou evidenci obalů a odpadů a odevzdat ministerstvům. To za ně dělá právě ten Ekokom a nechá si to zaplatit. U včelařů vše směruje právě k tomuto.
Ministerstvo by malo robiť servis priamo prijímateľom a žiadateľom o dotácie. Administratíva a legislatíva sa byrokraticky skomplkuje, aby bola prevčelenosť na ministerstve opodstatnená. Potom sa štátny servis presmeruje na súkromné agentúry, ktoré vzniknú ako noví výpalníci, alebo sa to prihrá kamarátom, ktorí už takúto agentúru majú. Tí hlúpejší úradníci si pýtajú úplatok 10-20% v kaviarni oproti ministerstvu. Z tohto pohľadu je 5% pre CSV charitatívna cena.
Aj menej sofistikovaný program dokáže spracovať a vyhodnotiť žiadosti včelárov rovnako, ako socálna poisťovňa. Na Slovensku je 40 000 aktívnych fariem, ktoré komunikujú s ministerstvom/PPA priamo a dostávajú dotácie priamo. Pribudlo im v evidencii zbvieat 20 000 včelárov /nových fariem/. Pr. 10 včelstiev x 4 € = 40 €, email, čislo účtu. To zvládne aj abakus, nie celoštátna počítačová sieťSmile
Nejde o 55 000 zadosti (nezamenovat s dotaci 1.D),ale o eurodotaci (EU/CR 50:50).Techto zadosti je Tome cca 3000 rocne,tudiz 52000 ceskych vcelaru tyhle "oblibene" eurodotace nezajimaji,vcetne mne..
Tahle doba dotacni odnauci lidi,ze pokud neco chci,tak si na to musim nasetrit.Netvrdim a netvrdil jsem nikdy,ze to ma svaz delat zadarmo,ale takhle rozhodne NE.Na svazu to zvladne par ouradu,proc by to mely byt na SZIFU nebo MZe stovky??? Hloupost.MZe to delat nechce,to je cela veda.
Bylo by dobře, kdyby si v tem někteří udělali pořádek - nejde o dé jedničku, ale o dotace jako technická pomoc, to nežádají všichni včelaři, jak je zde již ostatně napsáno. A ministerstvo je nevyřizuje, máme na to SZIF, kteřý má kacelář tuším v každém okrese, takže by to mohli úřednice a úředníci nějak zvladnut. Když je zajímá každá koza na dvoře, aj když na koze nic nežádáte, mohou dělat aj dotace pro pár včelařů.
A ak chce ČSV procenta od nečlenů, měli by jeho úředníci nejprve zlepšit práci, aby se čověk nemusel kvůli jejich šlendrianství odvolávat a čekat potom na vyplacení až na další rok. Kdybych takto "zafungoval" třeba vůči FÚ, tak to stojí pár korun navíc ....
Statny aparat v dnesnej dobe by mal predovsetkym dobre zvladat jednu cinnost. Administrovat. Ak uz nezvladne ani toto a radsej si na to zozenie sukromny klub, je na tom hodne zle. Individualne musim so statom pretriasat kdejaky prd, kde som co predal, kolko dani z toho zaplatim, kolko centimetrovy kurnik som postavil na dvorku, ci mojmu dietatu plati zahranicne ockovanie, ci som na aute nezaplatal poskodene dvere prilis hrubym plechom, preco mam na prenajatom serveri tor exit node... kazdu prkotinu. Statny aparat ma storocia skusenosti s administrovanim, najvacsi objem a najviac vymozenosti. Kto iny by to mal dokazat efektivnejsie? Nechcem byt anarchista, ale obrovska banda neschopnych prizivnikov uz by potrebovala nejaku mensiu revoluciu.
To já zase civilizaci využívám rád, až půjdete okolo kalendáře mrkněte se jaké je století...(tom. 50)Asi zle vidím.
Jde o tu trafiku aby fungovala. Když by šlo opravdu jen o vyplácení a kontrolu dotací, MF snad ukázalo jak rozhodit peníze při koronaviru. Stačí stáhnout pdf žádost, vyplnit, podepsat, ofotit a zaslat zpět. Copak ktomu potřebuje MZe ČSV? MZe má LPIS a přesto musí být ČSV účastna. Nebo kdo chce vynechat při rozhazování státních peněz svaz? Kdo lobuje za včelaře aby dotace vůbec nějaké byly. Čekáte že to zavás udělá výkupce? Zákazník z prodeje ze dvora? Kolega co včelaří opodál? Kdo bude až ČSV který je existenčně závislý na dotacích a příspěvcích nebude?

Pokud jde o mne, nikdy se mne MZe nezeptalo jestli mohu sdělit, jakou dotaci chci. A přitom oto jde. Raději dožiju, stáhnu počet včelstev a přenechám potichu tu komedii nějakému kolegovi co možná natom bordelu vyroste ve zkušeného včelaře, tak jako kdysi já.
Ted jeste televize a image vcelare jako cloveka starajiciho se z laskou o vcely,je totalne v riti.Zustane pachut dotacniho nenazrance,ktery je zavisly na cerpani dotaci.A nikdo nebude delat rozdil mezi svazem,ktery ma v nazvu vcelarsky a obycejnym vcelarem,ktery o evropske dotace nikdy nezavadil..Opet prezentace vcelarstvi ala svaz,napred z nas nadela dovozce ukrajinskeho medu a ted zurive cerpace dotaci.
Je to servis štátu platený z daníIdea. Na dotácie sa skladáme tiež z daní. Navyše máme platiť poplatok za administrovanie našich daní ? Bludisko predpisov a inštitúcii je čierna diera, ktorá nás vysáva a nakoniec sa zrúti vlastnou váhou.
Menej daní, menej byrokracie, žiadne dotácie - viac slobody=zodpovednosti. Slušným ľudom by stačilo destoro. Je omnoho menej poctivých kasárov, ako skompromitovaných úradníkov.
Celý ten systém je špatně postavený.
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nku-fo...1593413407
(29.06.2020 7:52)Albert Gross napsal(a): [ -> ]Slušným ľudom by stačilo destoro.

Jednou, když jsem ještě vlastnil TV, řekla moderátorka Jílková ve svém Kotli poslanci Tlustému následující.

Prohlásil, že se 78% vybraných peněz na sociální pojištění použije na spravedlivé přerozdělení. Ano, to není vtip, 78%!!!!!!!!
On navrhoval prostě vyplácet plošně milionáři jako bezdomovci alikvotní část. Jílková prohlásila, že se spravedlivým přerozdělováním v ČR zabá bývá 55.000 hlavně žen, zaměstnankyň sociálek, na všechn stupních a že by je on, padouch, chudery připravil o "práci". Na to Tlustý prohlásil, že by se holt musely jít živit prací, že se nezaměstnaných taky niikdo neptá zda se jim to líbí.

Takže jádro mého sdělení. Jsem ateista a přesto tvrdím, že s Desaterem máte pravdu. Ovšem podobně jako u sociálního pojištění by pochcípaly statisíce právníků, soudních znalců, soudců a podobných darmožráčů. Ti naopak jako mafie vytvářejí stále složitější změť zákonů, vyhlášek a nařízení aby se v tom nikdo nevyznal a nevyznají se ani oni - na jednu věc mají dva právníci tři protichůdné právní názory.
................a nesbírají pil a nektar,..........

---- sbíral pyl a pil až se upil....

Pan Trávníček, kdyby se dožil našich časů, by pil a pil až by se upil nebo zbláznil.
Opet zamerne vyvolavana panika, ktera prospeje pouze dovozcum a balicum medu.Tentokrat radio Blanik
Khmérové v Kambodži a další národy v jihovýchodní Asii nám ho rádi dovezou. Nákupka počítám max 35Kč a na stánku 235Kč. Jestli máme ten stres kolem včel zapotřebí Big Grin Big Grin
To neni panika, ale realita a na prelomu roku ceny poskoci podruhe.
Vnuci kvůli sousedovi včelaři nemohou na zahradu
https://www.blesk.cz/clanek/pravni-porad...hradu.html
díky za info. samozřejmě sem po práci valil ke včelám a mosím zaklepat na dřevo, vypadá to dobře, spíš je tam frmol, jak kdyby mě měly šecko vykrast Big Grin. povezu tam pár včelstvám nástavky na přidání
Referenční URL's