Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(23.08.2022 10:01)marek. napsal(a): [ -> ]Ale i kdyby to nějaký vliv mělo, každá berlička, se časem zlomí.
Do kamene tesat.
Tak tohle mne od rovnalo. Né tak ta loupež, ale jak byl včelař 71 pohotový, pohyblivý a řekl bych i neopatrný(jet na autě, vůbec nechci domýšlet co se mu vše při pádu stalo).
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/...uciho-auta
Mna zaraza ina vec. S chlapikom na kapote sli mestom. Plno aut a nikto ho nezablokoval. Nikoho nepalilo? Za 30r. neskutocny individualizmus! Hmm.
Holt nekteri vcelari jsou pro prachy za med ochotni polozit i zivot.
https://www.abc.net.au/news/rural/2022-0.../101372558

Nevím jestli příspěvek nepatří do sekce Sledování výskytu kleštíka.

Jsem zvědavý, jak Austrálie zvládne invazi VD. Ale začal jsem být skeptický, jakmile jsem četl první zmínku u nenapravitelných škodách v průmyslu mandloní, pokud nepovolí kočování.
m.
New že by se nikdy nekradlo, ale ty nynější metody, jejich propracovanost a množství, to odrovnává!
http://www.vcelarstvi.cz- vysla novela veterinarniho zakona.
Tomasi o to mluveni se včelami a vyprávění o různých slavnostech a událostech se píše v pranostikách v říjnovém čísle včelařství. Je to zvyk spojeny s kelty. Kteří věřili, že včely mohou letět mezi hmotným a duchovním světem.
O tom jak se nekona konec repky i o populismu soucasne i minule vlady ve vztahu k biopalivum:

https://www.kverulant.org/article/kde-na...bioslozky/

A letos abnormalne repkou oseta pole jsou tomu dukazem.
Proč by mněla řepka na polích skončit? 1l stolního oleje se dnes prodává za 80kč a když jsem tady psal, že vláda přimíchávání metylesteru nezakázala a jen vyhlásila záměr ho učinit dobrovolným a přitom nezměnila legislativu, která požaduje metylester přimíchávat. Tak semnou někteří nesouhlasili.
Drastické zredukování živočišné výroby taky zásadně změnilo osevní postupy, kde zmizela objemová krmiva a okopaniny. Nyní se pěstuje hlavně pšenice s ječmenem, která se přeruší řepkou. Kde je "bioplynka" tak kukuřice. Občas slunečnice.
ale repky je v evrope nedostatek, to u z probehlo medii, kdyz se nekdy zacatkem leta rozebiralo zdrazovani zemedelskych komodit vyvazenych z ukrajiny a ruska, tak repka byla mezi temi, ktere se z CR vyvazeji, protoze je po ni poptavka a nejenom u nas a nejenom lvuli biopalivu.
Dosel nam doma domaci kvaskovy chleba a tak jsem si sel koupit bochnik do obchodu. Cena 60,- a slozeni misto prevahy drahe psenice kukuricna mouka, bramborova kase, glukozo-fruktozovy sirup,soja. Lidi se krmi zradlem pro prasata a misto psenice se pestuje olej do nafty a kukurice na hniti do bioplynek...

Eddie,mas moji omluvu, taky jsem ti tenkrat neveril neb u nas repka nacas skoro zmizela.
psenice se pestuje, ale protoze hrozil nedostatek vyvozu z ukrajiny a ruska tak obchodnici se vrhli na obili v cechach a jinde v evrope a vykoupili ho aby nakrmili hladovy krky v africe. tak to ber tak, ze kdyz zeres kukuricnej chleba, tak zachranujes afriku.
V Čechách že vykoupili obilí? Ale na Moravě vůbec ne..farmáři jej nemají komu prodat nebo pod cenou nižší než před krizi. Brali jej Poláci, ale ti jsou nyní zaplavení levným obilím z Ukrajiny a tak o naše není zájem. Tak asi tak..
ano, situace se zmenila pote, co se uzavrela dohoda o umozneni vyvozu obili z ukrajinskych pristavu mezi ukrajinou a ruskem zprostredkovana tureckem.

to ze nekdk nyni nemuze pordat obili je dost mozna dusledkem toho, ze neprodal vcas, tj. v dobe, pred onou dohodou nebo ze pozaduje byssi cenu nez za kolik prodavaji ostatni. nevim. ale podstatne je, ze repku je zajem nejen kvuli biopalivum ale i oleji a zrejme dalsich produktu z ni vyrabenych. samotneho me to prekvapilo kdyz jsem to tehdy cetl, jaky je o nenavidenou repku vsude zajem.
Vidis Frey,lidi se krmi zradlem pro prasata,maji ho plne nakupni kose a jeste mlaskaji,jak vyhodne nakoupili a nad akcnim uctem krepci jako by chytili druhou ve sportce.A nejhorsi na tom je,ze ten kdo od mala bumba nahrazku za mleko z obchodu,tak by se pri napiti mleka od kravy zrejme nestacil divit,co to pije.A samozrejme to neni jenom mleko,ale spousta dalsich veci.
že by další vedlejšák pro včelaře? Smile)

https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly...u-40410985
Zřejmě bude k vidění zajímavej dokument o včelách: https://radiozurnal.rozhlas.cz/vcely-jso...po-8845338
http://www.vcelarstvi.cz- zmena rostlinolekarskeho zakona.
Referenční URL's