Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
TomasK1 nekdy je lepsi nesoudit podle fotografie, na ktere nejsou videt vsechny detaily, ne nadarmo se rika- mluviti stribro... Ale to urcite znas Wink
Zdravím. Otázku o motivácii som zadal ja a oceňujem TomasK1,že napísal svoj názor. V žiadnom prípade mi neprišiel ako nejaké súdenieExclamation
To, že Jiri H zareagoval emotívne (lebo kamarát) je tiež pochopiteľné. Ja by som ocenil viac, ak by miesto kritiky príspevku TomasK1 vyjadril on svoj názor ku mojej otázke. Keďže je z miesta činu. (skutočne mi chýba motivácia úle takto rozdrbať)
Honzo v tejto súvislosti hovoriť o "mluviti stribro..." je kontraproduktívne, lebo akákoľvek odpoveď na moju otázku je vždy iba odpoveď a nie súdenie Exclamation
Inak vnímať publikovaný názor ako posudzovanie je cesta k likvidácií fóra - lebo "mlčeti zlato." Takže mne vychádza, že diskutovať nebude o čom.Sad
Je to dostupné na internetu.
A i částečně vidět z fotek (z kterých je m.j. vidět, že včely zakrmené byly!).

Lépe nekomentovat...
Asi som sa nevyjadril spravne. Mna zaujimal motiv konania.
Ci boli vcely zakrmene alebo nie je zastupna tema. Preco ju treba ozvucovat s dodatkami?
Riosa a kde TomasK1 ve svem puvodnim prispevku vyjadril nazor na motiv na tohle silene a naprosto nepochopitelne pocinani? Provedl analyzu pripravenosti vcelstva na zimu z fotografie, na miste, kde se to odehralo, nebyl. ,,motivu mne napada nekolik...,, (Citace puvodniho textu) .
Ale pokud Te zajima pripadny motiv, existuje urcite cela rada variant.
1) sousedska rozepre, 2) treba spolecne s pachatelem delali v praci a ten poskozeny dostal pridano a pachatel ne, 3) nebo se pachateli doneslo, ze mu poskozeny chodi za zenou a protoze je silnejsi a prepral by ho, vyresi si to se vcelama, ktere se ted jen velmi tezko brani, 4) poskozeneho syn privedl do jieho stavu pachatelovu dceru, 5) poskozeny prodal pachatelovi med za cenu nestandardne vyssi, nez je obvykle, 6) fandi jinemu fotbalovemu klubu a nebo mu v mladi na piskovisti rozkop babovicku a ted si vyber Wink a nic ve zlem doufam.
Mne by jen zajímalo jestli šlo o ojedinělý případ co je vidno nebo o více zničených stanovišť v okolí.

(10.10.2021 8:23)Honza Veber napsal(a): [ -> ]Ale pokud Te zajima pripadny motiv, existuje urcite cela rada variant.
Toto bych neřešil, jasné je co je v mým podpisu. Prostě, včely zato co člověk dělá nemohou. I kdyby to bylo kvůli žihadlům které mají od Boha.
Honzo je pravda čo píšeš o príspevku TomasK1. Mne tie spomenuté motívy zvonili v ušiach s tým, že o tom bude reč v ďalšom. To čo si vymenoval ma skutočne (primitívna odplata) nenapadlo, lebo som uvažoval o celej veci z pohľadu tých sklamaných deti. A prečo by chcel ktosi robiť deťom zle? Jeho analýza pripravenosti včiel na zimu bola pre mňa nepodstatná, lebo o ňu v linku nešlo. Wink
gupa veru nemôžu. Smile
Je to na internetu, koho to zajímá, dohledejte si...
Neveřejné část má svoje důvody.

Zvažte, prosím, dvakrát svoje případně komentáře před jejich zveřejněním...


Martin Pavlík napsal(a):(...)mám problém s jedním panem z okolí ,udělal to ze
msty a zloby když byl včera pod vlivem .
Kdyby rozbyl auto ,okna proč ty nevinně vcelicky

Martin Pavlík napsal(a):(...),většina lidi z okolí Mníšku a Nové Vsi jsi je Jistá kdo to byl, znají jeho chování a jednání,tohle pasuje přímo na nej (…)

Martin Pavlík napsal(a):(...) byla zrovna doma ,jinak je v kotci .
Bylo mi ji líto když prselo a ten zmrd toho vyuzil [řeč je o psovi]

Martin Pavlík napsal(a):Jak bych rad dal jeho fotku ,všichni lidé z okolí vědí ze to byl on .
Nemohu nic dokut to Policie České republiky nevysetri ,cítím bezmoc ….
Dekuji za podporu

Honza Weber - mlčeti zlato, mluviti stříbro je podle mne relevantní pro situace, kdy se v podstatě prořekneš, něco vyzradíš, co se druhý neměl dozvědět....ne pro situace, kdy vyjádříš svůj názor. Motivy, které ty jsi uváděl, ať už si je myslel ironicky nebo vážně, nebyly motivy, které napadly mne, že mohly být příčinou chování té neznámé osoby.

Riosa - motivy, které mne napadly, v souvislosti s tím, že podle fotek plástů mi včelstvo přišlo nepřipravené na zimu, byly motivy vedoucí k samozvanému "veterinárnímu" zásahu ve včelstvu/včelstvech, které dle mínění onoho "včelaře veterináře" mohlo být z důvodu svého stavu zdrojem problémů pro jiná včelstva. To ovšem málokoho napadne, ačkoliv se zde na foru o takových "chovatelských" přístupech běžně diskutuje.

A znovu říkám, že to neschvaluji, jen se to snažím pochopit motivaci, protože když se motiv událosit nechápe, nedá se události předcházet a je velmi pravděpodobné , že se bude opakovat.

vcelky.cz - vycházel jsem z informací zvěřejněných v onom článku, nepředpokládal jsem, že kdesi budou další informace, které v článku chybí, byť i jen náznakem. Buďto článek obsahuje vše podstatné a úplné informace, nebo tam z nějakého důvodu úplné informace nejsou, a pak je otázka, jestli ty střípky co jsi uvedl, jsou poslední střípky do celé skládačky...objektivně a principielně vzato - nebo kde všude je třeba hledat dále, aby byl popis situace úplný.
Tvl, to je fakt těžký.
Ty chceš všechno naservírované na zlatém podnosu a ještě předžvýkané - jako s tím řepkovým medem a kvašením nedávno. A ještě máš pocit, že pokládáš správné otázky...

Jestli si myslíš, že v novinových článcích (či médiích obecně) jsou vždycky kompletní informace a nikdy nic nechybí, tak asi není o čem se dál bavit. Za sebe bych v takové situaci zvážil vrácení občanky.

Ano - informace musíš hledat, třídit, zpracovávat. Pokud chceš jen konzumovat, tak hodně štěstí.
Jen doufám, že tu takových nebude moc...

Poslední střípky to samozřejmě nejsou, to je asi jediné, co jsem ochotný Ti garantovat.

Honza Weber Ti s tím zlatem rádí dobře.
a ze me ta reakce neprekvapuje. bylo veci toho vcelare co redaktorovi k dane veci rekne, kdyz si ho tam pozval, kdyz rek polovicku, tak se tezko divit....redaktor napise co se dozvi, a pokud by moh napsat cokoliv k pribehu navic, aby to bylo ctenejsi a vyvolalo diskusi a tudiz vyssi navstevnost serveru a clanku a tim prijem z reklamy, tak by to udelal. neni chybou ctenare, ze zdroj nesdeli redaktorovi celou pravdu.

podle tebe bych asi mel jet do te vsi a tam se poptavat, abych si moh udelat nazor. Pak by ovsem vschny informace v danem clanku byly bezobsazne a nespolehlive podle tve teorie.....asi tak jako obsah tvyxh webovych stranek, ktery by bylo potreba zacit si overovat a porovnavat a doplnovat z jinych zdroju informaci...podle tve logiky.

..a k tem otazkam...kdo se nezepta, nic se nedovi....a krom toho, me nevadi se zeptat a vypadat za blbce v necich ocich....radsi se zeptam, nez abych delal neco blbe nebo neco nevedel.

a o predzvykanosti...jestli tim mas na mysli to, ze si dovolim zeotat ostatnich zkusenejsich na jejich zkusenosti a tim to dostanu predzvykane = vyzkousene a overene, tak asi nechapes podstatu a smysl tohoto diskusniho fora, ktere je o vymene zkusnenosti....mozna by si mel navrhnout spravcum fora aby zavedli nejake iodnoceni prispevku a pridelovani bodu za to, jak hodnotna rqda byla tim kterym uzivatelem sdelena a podle toho by ziskal body, ktere by mohl vymenit za jinou radu od nekoho jineho....kdyz te to predzvykavani tak trapi, tak aby se neznalkove jako ja nedostavali k predzvykanym zkusenostem, kdyz te to tak pali...
Obsese psanim je votravna
Třeba to někteří vyguglují co to znamená .

Ať se daří Zdeněk
Baktus - že bysme si dali na diskusním foru bobříka mlčení?....Smile...nebo jak si to to myslel....Smile

Medak - to si nemusim guglovat, to tak nejak povazuju za soucast meho vseobecneho rozhledu.

abys to nemusel dlouho hledatWink

https://www.13bobriku.cz/
Já jsem nejmenoval a potvrzuje se staré pořekadlo trefená husa se ozve.Teď nabývám dojmu,že někteří se už vrací do dětských let.

Ať se daří Zdeněk
priatelia včelári, toto vlákno sa má venovať "zprávam z tisku" nezdá sa vám že diskusia sa nebezpečne blíži k osobným útokom nesúvisiacim z témou vlákna?AngryBlushConfused
Muj tata vzdycky rikaval ,,Bav se s volem vo sobote, kdyz jde v patek porazit,, , to vyjde uplne na stejno.
Tomasi, ironicky jsem to nemyslel v zadnem pripade, protoze takove veci se v normalnim zivote proste obcas deji, myslim ty duvody, ktere jsem napsal, ale neboj, to se Te netyka. Mne spise udivuje Tvuj nazor, ze by ,,vcelar veterinar,,chodil od jednoho vcelare k druhemu, nadzvedl viko, a kdyz by nevidel zadoby, tak by ty uly rozkopal, aby tim zachranil zdrave okoli pro sebe a ostatni. Kdyz to tak po Tobe ctu, z toho mi beha docela mraz po zadech, na jakou dedukci jsi schopen prijit. No zkratim to, jsem docela rad, ze nekde pobliznevcelaris. Howgh!
TomasK1 - dobre jak chces. Od doby co jsi tady tak ctu forum min. Tvoje prispevky jsou extremne dlouhy. Na misto 5 ti slov pouzijes 50. Jednoduchy dotaz prevadis do slohovyho cviceni. Je to votravny Tomasi.
Baktus - dotaz se snažím zasadit do kontextu, protože jsem přesvědčený, že když upřesním okolnosti problému, který dotazem chci vyřešit, tak je vyšší pravděpodobnost, že odpověď/-i na můj dotaz budou relevantnější.

A co se týče jiných příspěvků, tak co je divného na tom, že při diskusi se použije místo 5 slov 50...fakt nechápu. Ale respektuju tvůj názor, můžeš nevrhnout správcům fora, aby v zájmu zkvalitnění diskusí v jednotlivých vláknech nastavili omezení délky příspěvků na nějaký konkrétní počet znaků.


Honza Veber - asi jsi pozorně nečetl mé příspěvky, opakovaně jsem uvedl, že s takovým jednáním nesouhlasím, pouze se jej snažím pochopit ve smyslu proč se to mohlo stát, a ne pochopit ve smyslu "mám pro to jednání pochopení". Nevím proč ti běhá mráz po zádech z mé dedukce, stačí si tady pročítat vlákna s příspěvky o úhynech, léčení, kolapsech, jaké kdo z diskutujících má zážitky a zkušenosti s "taky" včelaři včelařícími v okolí a snadno ti dojde, že leckdo by nejraději některá včelstva ve svém okolí raději neměl, protože to sabotuje veškerou jeho práci se včelami a dost lidí z toho může být zoufalých. A zoufalí lidé dělají zoufalé věci, prostě jim rupnou nervy.

A ještě k tomu zakrmení / nezakrmení....v X příspěvcích ve vláknech o úhynech a nemocech se píše, že včelstvo kolabuje a je proto vyloupené (----plásty prázdné), včelaři pozdě krmí, včelstvo loupí jinde, včelař včelstva neléčí, nekrmí nebo pozdě krmí, včely loupí jinde, přenos chorob atd.

Chci říct, že to co jsem k tomu původně napsal za dedukci vyplývalo ne z mých zkušensostí z okolí mých stanovišť (naštestí), ale z toho co tady na foru vyčtu v některých vláknech a z toho co jsem viděl na fotkách a především z toho, co může být skutečně důvodem skrytým v konkrétních včelstvech, že někdo bude chtít ta včelstva zlikvidovat (logicky ze zdravotních důvodů) a ne, že se na nich bude mstít z nějakých zástupných důvodů, jako třeba mezilidské vztahy, kde si to maj lidi vyříkat a ne si ničit majetek.

Tak tolik na vysvětlenou
Ahoj, pokud pises me a chces abych to cetl tak to zkrat na jednu az dve vety. Ani v praci nectu dlouhy mejly pisalku.
Referenční URL's