Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tohle vyšlo v lidovkách (27.2.2013):
http://byznys.lidovky.cz/seznam-sizenych...mpaign=sph
(25.02.2013 12:30)lusat napsal(a): [ -> ]Američanka je závislá...

Každý si píchačku predstavuje inak.
Sklenice ta firma JSG používá hezké. Ale co obsahují???
JK
štát nemá potrebu ochrániť ľudí,štát potrebuje dph z falšovaného medu a pokuty za zistené nedostatky..
jenže ty pokuty jsou asi dost nízké, že se to vyplatí všem pořád šidit. JSG je ve všech různých případech kdy se dělá rozbor kvality. Tady mělo platit 3x a dost.
Vzhledem k naprosto minimálnímu ekonomickému významu medu a včelařství z hlediska podílu na trhu, DPH, atd. by jsme měli býti vděční, že stát tu ochranu provádí a kontrol je myslím dost.

A buďme rádi, že ty kontroly dopadají tak jak dopadají.

Představte si, že by v obch. síti byl kvalitní med -vydrželi by nám všichni zákazníci?

Vidím jaký význam na prodej má to, že se med trvale prodává kde lidi běžně chodí a nečeká se někde na vsi zaplotem za cedulí o prodeji medu, když jsme navíc doma jen někdy v podvečer.
keď vidím po akých omrvinkách začína ísť náš štát(verím tomu že u vás to nebude moc rozdielne)tak by som si napriek malému podielu medu v porovnaní s inými komoditami nedovolil tvrdiť že je to len záujem ochrániť spotrebiteľa..ak by to tak bolo,pán zapletený vo všetkých falšovatelských akciách by sedel dávno v base a nesmial by sa,že koľko on má vyčlenené na pokuty,a že v jeho"mede"antibiotiká nájsť nemožu..

s ostatným,Karle,súhlasím..
Především jsem rád, že žiji v právním státě - alepoň zčásti, a užívám si to. (Zvlášť když vidím ty pitomce co protestují za podpory nevzdělaných, podplacených nebo blbých novinářů proti výsledkům voleb, tak nevím jak dlouho to vydrží.)

A proto mně ani nenapadne, že by mohl být nějaký pán zavřený, za to, co dělá jeho sročko.



A jinak stát nemůže mít žádnou vůli, je to jen stát. A pohledem do historie je vidět, že státy dělaly pro lidi jen tolik, kolik si lidi vynutili.

Dnešní zpráva z tisku:
14:48 Německá odborová organizace IG Metall chce svým členům v kovoprůmyslu vyjednat na další rok zvýšení mezd až o 5,5 procenta, což je skromnější požadavek než loni požadovaný růst až o 6,5 procenta (ČTK)
Takže až zase někdo bude něco psát o našich a německých platech, musí si uvědomit, že jim to nerozdává vláda ani majitelé továren, ale lidi si to prostě musí vynutit. Většinou jinde než na internetu. Smile


A je to, 5% k 5% je to za pár let několikanásobek, a tady mi chodí spamy jak si v tom Německu žijí a jak je český člověk bit.
Když se nechá, ještě jej nakopat. Smile
Plne souhlasim
Nebo u piva v hospode Smile
KaJi: zase to nějak nebezpečně sklouzáváme od včel k politice Sad Pokud někdo v demokracii vyjádří nesouhlas, nebo protest tak musí být automaticky nevzdělaný pitomec?
http://krkonossky.denik.cz/zpravy_region...30228.html

P.S.
Vždycky mě zaujme, jak mají naprosto přesný přehled o nás nečlenech. Své členy znají na stovky, nás do jednoho. Smile
Ani si nedovedou představit, že nemusí vědět o všech.
Kdyby tak řekl okolo dvaceti. Aještě dodal že neorganizovaných třeba v Pionýru, nebo v ČSV, ale co když jsme organizovaní jinde?

Takže náš okres je organizován na plus, mínus 500/519 --- 96% podle včelařů. Podle včelstev asi ještě míň. Měli by jsme přidat.
Na Islandu testovali masné výrobky kvůli konině. Nenašli vůbec žádné maso

To v tom falšovaném medu je alespoň kousek pravého medu. Wink I když...
PetrM

ja se vubec nedivim ze to tak je a proc asi. I my mame dost zkusenosti s potravinami v cesku staci navstivit ty nase hypr supr a jeste nevim co.Co rikas na solnou polskou aferu na methylalkoholovou aferu benzino - naftovou aferu ted je masova co prijde priste?Chyba je uz nastavena v samotne zakony Eu. Kdy se snazi vice chrani volny trh nez chranit spotrebitele viz polska sul !!!Vse delaji spolecnosti firmy atd ktere potrebuji kazdy rok cim dal vice vetsi zisky pro svoje dividenty nezalezi jim na kvalite ale na zisku !!!
Angel
Blog Europoslance Pavla Poce a jeho snaha o zákaz neonikotinoidů na půdě Evroského parlamentu.
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pa...emid=19248
s odkazem na petici, kde tuto snahu můžete podpořit.
http://www.avaaz.org/en/hours_to_save_th...ab&v=21428
tak to je test jak nohaBig Grin ani jsem ho nečetl... jen mi náhodou oči padly na tuto větu "Po obvodu skleničky je něco bílého, co připomíná plíseň, ale spíše to bude zkaramelizovaný cukr." a dál jsem to ani nečetl... jakmile se budu chtít pobavit, tak si ho určitě přečtu
Sorry, ale takyto test by urobila aj moja 8-rocna neter. Kvetovy med, ktory je aj po pol roku od vytacania "krasne tekuty" jednoducho nie je 100% kvetovy med, cize je to falsovana nahrazka. Aspon to by mila slecna robiaca test mala vediet.
Zajímavý článek o tom, jak některé rostliny dělají ze včel "feťáky" :o) http://www.osel.cz/index.php?clanek=6765
Referenční URL's