Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
My jsme pripraveni. Od kazdeho clena plna moc, vyplata a vyuctovani rychle.
nevim jestli to patri sem nebo do uhynu...ale vracim se k te metodice osetreni vydane pro rok 2021 a komentare p. Cimaly v lednovem vcelarstvi, nekdo ten jeho komentar zde jiz pripomenul take.
me zarazilo, ze v tom komentari, kde vystupuje jako clen chovatelske komise CSV, ted vlastne je to oficialni nazor CSV, tak ten komentar uzavira konatatovanim "byli bychom radi, kdyby SVS pri planovani ochrany zdravi vcelstev NA DALSI ROK...."...tu soucasnou uoravu bere jako hotovou vec.

ja ted nemam zkusenosti s tim jak cely proces probiha, ale vzhledem k tomu ze do rozpohybovani vcelstev zbyva urcote jeste aspon 2-3 mesice, tak bych cekal, ze CSV zmobilizuje vsechny sve paky, a pokusi se s tim neco udelat...a ne ze jen napise, ze doufa ze pristi rok to bude lepsi...

nebo to je nejaky komplikovany proces prijmou dilci zmenu pravidla pro cinnost, ktera jeste nebyla zahajena?...stehovani, kocovani, prodeje matek a oddelku..zacbe az za dlouho...
Domnívám se, soudě podle informací předsedkyně Machové z února loňského roku, kdy jsem s ní hovořil naposledy, že jde o kompromis. Málokdo si umí představit sílu tlaku vyvíjeného na státní orgány od lobystů. Víc prozradit nechci. Jen jsem jí řekl, že bych očekával od Svazu, že vynaloží stejné prostředky na právníky a třeba i lobysty, kteří by tomu dokázali čelit. Nerozešli jsme se ve zlém a přes všechno, co se tu na Svaz nakydalo, víc věřím jí ať je jaká je a přes mnohé, možná i oprávněné výhrady vůči ní a Svazu.
Myslis Tomasi, ze jeste maji nejake paky? Snad uz jen "stary paky", ktere na vsechno musi svolavat komise k projednavani, na vse potrebuji mraky casu,chodit vsude v presilovce na jednani. Neni tam osobnost-vcelar!!!, ktery by vzal odpovednost za rozhodnuti sam na sebe a nebal se, jestli ho bude statni sprava posuzovat pozitivne nebo negativne.Pak se nediv,ze uz nedokazi nic prosadit a jejich navrhy nebere nikdo vazne. Zenit je zenit.
Za pravniky uz vyhodil svaz Tome dost z nasich spolecnych penez...Bez efektu.
Sranda je, ze vetsinu techto "lobistu" si vychoval svaz, prosli jim, bohuzel konzervativne-dotacni klika ve vedeni je ze Svazu vystvala v ramci drzeni jakesi hypoteticke jednoty a lpeni na molochu. Svaz sklizi jenom to, co si vecni funkcionari svym strachem ze ztraty koryt a clenove absolutnim nezajmem zaseli. A bude hur.Podstatne hur.
To je kydání na Svaz nebo oprávněná výhrada vůči Svazu?
At si to prebere kazdy jak chce. Je mi to jedno. Muj nazor na skoromrtvy spolek.Bez zajmu clenu o deni ve spolku je kazdy spolek ve stadiu klinicke smrti.A tenhle uz drzi pri zivote jenom rozdelovani dotaci.
To byla jen taková řečnická otázka. Na toma.
pardoxni je, ze p. Cimala v tom komentari presne popsal to, k cemu jsme dospeli tady na foru, ze je to vpodstate o nicem, jen to tam nenapsal tak, aby to bylo jako navod jak to obchazet, coz chapu. bohuzel cele to vyzni tak, ze CSV s tim neni schopna nic udelat, ackoliv se ji to tyka, a to tedy kredit a postaveni CSV moc neposiluje.
a ty paky neznam, ale znam z asertivity princip pokazene gramofonove desky. vyzaduje to sice usili, ale vede to k vysledku
K popsani priznaku sice dospel, ale vyvodil z toho nelecena a spatne lecena vcelstva vsude okolo a nehledal jine mozne priciny, ani se o nich nezminil. Ten,kdo nema jiny zdroj informaci nez Vcelarstvi to vezme jako fakt.Podobne jako ten, kdo objevi v kalendariu vsunutou mystifikaci "POVINOST natirat plod, pri nalezu vic nez tri roztocu v meli..Nater plodu neni poviny, jarni osetreni je schvalenym vlp!
Tomuhle se rika medialni masaz, poskytovat jen takove informace a servirovat je v takove forme, ktera vyhovuje oficialnim pravdam.
ted si procitam lednove Vcelarstvi od zacatku ke konci (predtim to bylo od konce a nedosel jsem az na zacatek) a na strane 5 je Vyjadreni CSV k metodice kontroly zdravi zvirat na rok 2021 a je tam i zneni vyjadreni k navrhu metodiky, ktere CSV poslalo na ministerstvo zemedelstvi. v to vyjadreni napsali, ze s navrhovanou změnou nesouhlasi a vysvetlili proc. A stejne tak psali i na SVS.
To máte jedno, plivači budou plít dál. Ještě jsem to nečet, reaguju jen na váš příspěvek.
Vyjadreni k navrhu tam je,ale opet si s nim statni sprava vytrela zadek a udelala to po svem.
No, ale ČSV jako jeden ze zájmových spolků (to se tady přeci neustále opakuje) asi nemohla momentálně udělat víc. Já považuji za dobré, že se k tomu vyjádřili. Teď by bylo dobré se to snažit během roku připomínat a snažit se o nápravu této hloupé změny. A víc se ptát autorů změn, proč a k čemu ke změně došlo.
Notabene, dalo by se odkázat na nějaké reakce ostatních spolků??
Otazka je proc nemohla udelat vic a co vedlo statni spravu ke zmene vstricnosti nedavno bezne, kdy pro zmenu nebyly brany v potaz namitky dalsich vcelarskych spolku. Dusledek snahy mlzit v kauze Vcelpo,kdy svaz vymyslel pohadky nejen pro vcelare, ale i statni spravu,ztrata duvery? Proto vypovedela i SVS svazu dohodu o spolupraci?
Nevím, zda tímto neporuším pravidla fóra, snad ne, když se jedná o Rendy Olivera, který, byť se politicky neprojevuje, se v těchto chvílích musel angažovat a všem včelařům do celého světa, jejichž E-mail adresu měl, Schwarzenegrův projev rozeslal.

I steer clear of politics. But I viewed a video today that actually brought me to tears. It was so heartfelt and important for the moment that I want it to be seen by as many people around the world as possible, so I'm sharing it with you.
Arnold Schwartzenegger speaks of the future of America, and what we must do to move forward. Every American should watch this, and show it to their children.
Watch it now!
Randy
-------------------------------------------------------------------
Kdo nevládne angličtinou, např. zde.

Admin případně smaže.
Následoval další mail od Randyho:

Nejsem politický a v současné době neexistuje politická strana, která by reprezentovala mé názory. To znamená, že jsem neměl pocit, že by toto video bylo politické, ale spíše o demokracii a souznění. Demokracie je o kompromisu mezi těmi, kteří mají různé myšlenky, například mezi těmi, kteří chtějí zakázat všechny pesticidy, a těmi, jejichž příjem závisí na úspěšné sklizni plodiny. Nebo včelaři bez léčby vs. ti, kteří mají obavy z driftu roztočů a patogenů.
V demokracii máme systém zákonů pro třídění faktů, což se stane jak pro tyto volby, tak pro ochranu a regulaci včel. Konečným výsledkem bude politický kompromis, který se nám možná nebude líbit, ale je to nejlepší, co můžeme udělat.
Cítil jsem, že Arnoldova upřímná zpráva je tak důležitá a dobře řečená, že když jsem ji začal rozesílat přátelům v několika zemích, uvědomil jsem si, že mám po ruce seznam včelařů, kteří by to mohli ocenit a kteří by mohli pomoci šířit to. Většina všech mých respondentů ve všech zemích mi poděkovala a rozhodla se tak učinit. Ale 92 lidí se již na protest odhlásilo. Je mi to úplně jedno, protože tento web nespouštím pro zisk, ale spíše abych nabídl objektivní informace zájemcům.
Riskoval jsem, že si někteří mohou myslet, že to byla politická zpráva. To nebylo. Platí pro každou skupinu lidí, kteří se snaží žít společně. Měl bych to lépe vysvětlit.
Neplánuji zveřejňovat nic, co by se netýkalo včel, ale jak jsem řekl, ochrana a řízení včel často zahrnuje politiku.
Randy


Jsou situace, kdy člověk musí něco udělat.
Horší je to, co provádí velká trojka Google, Apple, Amazon........
Informace máme především z médií a pro ně je vytváření mediálního obrazu jen každodenní rutina. Pokud se mluví v demokracii o svobodě projevu a zároveň je v té samé demokracii svobodný projev cenzurován, pak se nejedná o demokracii. Historie zná mnohé provokace a akce pod falešnou vlajkou, tak buďme opatrní v hodnocení událostí, kde se vše zdá být od počátku až příliš jasné a kde média na konzumenty chrlí lavinu zpráv s jednotným zaměřením a vyzněním.
Jsem byl v kině na Velké čtyřce. Neuvěřitelné jakou rychlost bubeník od Slayer vydržel.
Referenční URL's