Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
ještě k Jindřichovu příspěvku....o té Burziance je to v tom videu od 27 minuty. Já ten seriál viděl ve slovenské verzi, rozdělený do 13 samostatných dílů zhruba každý po 27 minutách, Majstri včiel se jmenuje a konkrétně díl o ruských včelařích byl č. 13 Brtníci na koňoch:


na youtube je všech 15 dílů, fakt zajímavé celkově...co všechno jsou kde schopní pro trochu medu podstoupit a jakou má med a včely pro ně cenu a význam.
Je tam aj zaujimavy diel o tom ako europska vcela sa stala nebezpecnou pre povodny nepichavy druh v Amerike a tym likvidacna pre iste druhy rastlin. To len na zamyslenie pre "slachtitelov", ze hrat sa na Boha sa nevyplati.
kdyby se nešlechtilo tak při počtu obyvatel jsou přidělové listky a ohryzáme stromy.

Ať se daří Zdeněk
dnes jsem našel toto o Františku Adamcovi
Zajímavý článek o zajímavém člověku, mmj. zkoumá i virózy ve včelách
https://denikn.cz/746004/obri-ztraty-zpu...d=14251732
"Výskum včelích vírusov nám nepomôže. Nič sa nezmení, ak vieme aké vírusy máme v úľoch. Včely musia získať prirodzenú imunitu".
Názor včelárskych antivaxerov z tohto fóra. HuhIdea
No tak najprv si treba ujasnit pojmy a dojmy Smile
Navrhujem pojem antivaxer - kto to je? Lebo v dobe kedy sa otec a mama sa zmenili na rodic 1 a rodic 2 si musime zadefinovat aj co znamena ano a co nie Big Grin
Omylem zapálili včelín, teď manželé z Beskyd vyrábí uzený med.
https://www.patriotmagazin.cz/omylem-zap...-uzeny-med
má ten Jakl vôbec včely?
Je vzdy tragedie,kdyz radoby politici o necem mudruji a naprosto netusi,o cem vlastne mluvi.Nedej boze,kdyz na zaklade toho,co si kde nahodou prectou nebo slysi,hodlaji vynaset oficialni vystupy.Snad tahle particka bude prezentovana jako odbornici pro tvorbu legislativy v oboru vcelarstvi,o kterem nevi nic..
Jinak zajimave pocteni,svedcici o postupnem,ale stale trvalem hloupnuti spolecnosti.Az se tahle particka zacne zabyvat fungovanim jaderne elektrarny nebo vysoke pece,to bude teprve maso.
vydrzel jsem to cist chvilku, nevim, jak to u nich funguje, ale jestli pak clenska zakladna hlasuje a rozhoduje, treba prave o vcelarstvi, na zaklade toho co a jak se promudruje na tom jejich foru, tak je to fakt blby.
Není to blbý - je to jejich přístup. Zaplať pánbůh, že (už) nikdo žádné politické straně nestanovuje, jak má její vnitrostranická diskuze fungovat.

Jak si rozhodují uvnitř, je jejich věc. Stejně jako to, komu to ve volbách hodíš Ty.

Mimochodem - kdo ví, jak "kvalitně" se o včelařství diskutuje v jiných politických stranách...?
Já se jim nedivím, ČSV ztratilo svůj původní vliv, odborníci v podstatě ve včelařství na otázky ve vztahu k politice neexistují, z oboru vychází mnoho rozporuplných informací. Včelaři neví co chcou, nejsou jednotní v požadavcích, v podstatě probíhá rozklad oboru na takové malé partyzánské kluby které se v politice ani nechcou nějak rvát dívajíc se jak obor pěkně zaniká. Třeba toto fórum, o tomto tématu je tu v podstatě zakázáno diskutovat. Lepší je založit sociální fórum postavené na zobrazování reklamy.

Proč totu v tomto tématu admin tedy od příspěvku odkazující na politickou stranu nevymaže a nerozdá bany?
Podle mne je záměrem admina vyloučit obecné politické debaty. Politika, která řeší včelařské záležitosti sem podle mého mínění jistě patří.
(31.12.2021 13:04)gupa napsal(a): [ -> ]Proč totu v tomto tématu admin tedy od příspěvku odkazující na politickou stranu nevymaže a nerozdá bany?

Pravidlá diskusie na fóre, bod 24
Je zakázána politická diskuse, pokud se úzce nevztahuje ke včelaření. A to na celém Včelařském fóru.
http://www.idnes.cz- novy ministr Nekula je vcelar.
(31.12.2021 12:15)goro napsal(a): [ -> ]má ten Jakl vôbec včely?

Píše, že má 2 Warré a jedného japonca a že je to fajn pozorovať ako lietajú Smile A samozrejme že je neorganizovaný a že nemal zatiaľ s ČSV problém, ktohovie, či má tie včely i registrované Smile
Inak vyzerá byť nejako environmentálne tiež zameraný, asi si tiež myslí, že by z tých včiel mohli vytrieskať nejaký politický kapitál. Velebí termosolárny úľ ale nemá praktické skúsenosti s ním ale hlavne vidí v tom záchranu a alternatívu k štandardnému liečeniu vďaka tomu že prečítal prvý diel Linhartovej knihy, nech mu je zem ľahká.

Ten Lestina vypadá byť nejaký environmentalista, ktorý z tejto oblasti asi aj čosi vie, ale včelárstvu sa nejako nerozumie.
KPZ im to aj akosi zrozumiteľne sa snaží vysvetliť, ale ten magor chudejludek , ktorý tiež tomu nejako veľmi nerozumie tak do toho dosť anarchisticky kecá a tiež nevyzerá že by sa nejako vyznal, ale môže ich ešte viac pomýliť. Ale ako som pochopil tak tí piríti sú dosť anarchistický i sami osebe.
Referenční URL's