Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kamera hledá polní plevel.

Akademik Malcev tvrdil, že obilí které roste spolu s plevelí má mnohem větší nutriční a výživnou hodnotu, neboť prý plevelí je půdní fond obohacovám právě o tyto látky.
Tak, babo, raď!
Plevel zlepšuje půdu. Tak by snad i to obilí rostlé v lepší půdě mohlo mít něčeho víc.
Za par let bude ta puda tak vysilena ze na ni poroste jen pejr.Bez chemie ani ranu,dnes se neora a nehnoji hnojem.
Asi už je zbytečné zvyšovat počty včelstev dotačními pobídkami. Efektivnější konkurence naši včelu medonosnou nahradí.
NEROVNÝ A NELÍTOSTNÝ BOJ: 30 SRŠNÍ PROTI 30 000 VČEL. KDO ZVÍTĚZÍ?

https://www.national-geographic.cz/clank...-internetu
Na co čeká MZE? Taktizuje. Samozřejmě lobby výrobců postřiků je silnější než lobby včelařská. Personální propojení lidí z MZE a Babišových chemiček je také jasné. Čekají na poslední chvíli, aby se o tom nevedla moc velká diskuze. Pak se skryjí do davu států (většinou těch z východní Evropy), kteří budou proti zákazu postřiků.

Je třeba si uvědomit, že EU řídí banda oligarchů, kterým patří nejen chemičky vyrábějící postřiky, ale i firmy zpracovávající zemědělské plodiny a co je nejdůležitější farmaceutický a zdravotnický průmysl léčící lidi. Všechno to je uzavřený stroj na výrobu peněz a my jsme jen baterie, které ho pohánějí dopředu. Od narození vakcinace, vzorná konzumace, vedoucí až k smrti uléčením.

Je třeba ocenit práci p. Tuny ve spojení s jeho získaným přehledem a propojení jednotlivých osob stojících na straně včelařů. Doporučil bych mu snad ještě, zaměřit se na užívání roundapu k desikaci vedoucí k zvyšování zisku osiva a trávení celých luk na místo orby. I to je přímo spojeno se včelami a spodními vodami. Stačí se v tomto čase projet kolem do dálky zářících rezvých polí, pomalu umírajících pod stovkami litrů herbicidu.
Je otázkou, zdali by se ty postřiky neměli používat na ty politiky?
JK
obávám se že u politiků by nepomohl ani starej a zakázanej zeazin, a jakej to byl prevít...
Divné, stále slýcháme, jak je důležitá genetická rozmanitost jednotlivých živočišných druhů, aby byli schopni přežít a tady píší, že invazi sršní s Asie zapříčinila jedna jediná kolonie přivezená v lodním kontejneru. Pokud je mi známo, u sršní přezimuje pouze spářená samice - matka. S kým se pářila? S trubci, tedy svými syny?
no jsem zvědav
česno bude na výšku matky a trubce očko totéž a doufejme že neprolezou
(27.04.2018 9:46)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Divné, stále slýcháme, jak je důležitá genetická rozmanitost jednotlivých živočišných druhů, aby byli schopni přežít a tady píší, že invazi sršní s Asie zapříčinila jedna jediná kolonie přivezená v lodním kontejneru. Pokud je mi známo, u sršní přezimuje pouze spářená samice - matka. S kým se pářila? S trubci, tedy svými syny?

Ta stará matka se již pářit nepotřebuje. Na podzim uhyne. Páří se však mladé matky.
Pepa
Tak nakonec EU neonikotinoidy zakázala (i když byla ČR, zase jako obvykle, proti):

http://denikreferendum.cz/clanek/27536-v...byli-proti
To se máme na co těšit. Zapůldarma půjde výprodej k nám. Jestli dělá ÚZKÚZ kontroly podle hlášení LPISu, tak mohou bezstarostně stříkat.
To budú za babku nakupovať jak šialený poľnohospodári, je to smutné čo sa stane včelám..
(27.04.2018 18:27)DoVe napsal(a): [ -> ]Tak nakonec EU neonikotinoidy zakázala (i když byla ČR, zase jako obvykle, proti):

http://denikreferendum.cz/clanek/27536-v...byli-proti

Česká republika nevyslyšela argumentaci Evropské komise a přiklonila se k argumentaci průmyslu.

Nic jiného jsem v této banánové republice Čéča nečekal.

"Vytenis Andriukaitis k dnešnímu rozhodnutí Euroactivu řekl: „Nikdo teď nemůže obviňovat Komisi, že by byla v rukou nějaké lobby.”

Na to, že zakázali pouze 3 účinné látky v postřicích docela odvážné tvrzení... Jsem zvědav jak zareagují výrobci jedů. Podle mého názoru budou látky přejmenovány a za dalších X let je budeme zakazovat znovu. Do té doby budou mít výrobci zase klid.
Je vidět, že babisova vlada se.e na vcelare. Doufam, ze mu to pri pristich volbach vcelari oplati.
Referenční URL's