Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Big Grin čo máš proti Antarktíde? Big Grin
Ale tam píšou, že byl označený jako český a zároven byl označený, že je z květů pomerančovníku ze španělska a ve finále byl podle pylových zrn z jižní ameriky......tento med se prej dá dovézt do 30 korun za kg a na jeho stránkách máš nabídku medů jen svých z českého lesa, žádný dovozy.....krom toho pomerančového........zrovna ted to bylo i na Nově ve zprávách.....zase nám udělal "dobrou" reklamu
https://www.vcelarstvi-thomayer.cz/shop/...ncovy-med/
POPIS
POMERANČOVÝ MED
Pomerančový med patří mezi jednodruhové květové medy. Vyznačuje se tmavší oranžovou barvou, výraznou chutí a vůní. Med pochází ze Střední Ameriky, kde včelky sbíraly nektar z rozkvetlých pomerančovní. Jednoducho preklep. "Dědečkův med" mal etiketu v poriadku a patril skôr do lekárne, ako do obchoduWink

(15.11.2018 20:50)patko79 napsal(a): [ -> ]Big Grin čo máš proti Antarktíde? Big Grin
Bludný Holanďan ?Smile
Pomarančový, mandarinkoví pochází ze Slovenska.
Alberte, ale oni tam psali, že jim nařídili, aby to opravili. Takže už to mají na webu asi v pořádku . I když tam psali o Jižní Americe.
ok, len som chcel povedať, že ak med nebol závadný, alebo dokazateľne pančovaný, tak je to len neškodný papierový kiks.
Závadný určitě nebyl, ale na etiketě prodáváš český a přitom je to levnej šunt z ameriky za pár šušní. Neni to pančování cukrem nebo tak něco, ale.....trochu styl alá medokomerc. A i když to je třeba jejich blbá chyba, tak věř tomu, že je to hodně poznamená.
To není jen neškodný "papirový kiks".
To je úlně normální podvod na zákazníka, který chce a jde si koupit místní domácí med a za to je ochoten si i připlatit.
Na místo toho dostane med, který sice není pančovaný, ale je zcela jiný a můžeme se zde jen dohadovat o jeho kvalitě a o ceně za jakou je sem dovážený.

A je tu otázka kdo z toho profituje a kdo je poškozený?????

A když jsme už u těch neškodných kiksů.......

Zajímavé by bylo najít med deklarovaný na etiketě jako směs z celého světa, ale ve skutečnosti naplněný jen regionálním medem z ČR.
Ale tuším, že se to nestane. Tento kiks si "plniči a míchači" moc dobře ohlídají a asi všichni tušíme proč a kdo by byl poškozený......Wink
Každému Čechovi, aj Thomayerovi, je jasné, že pomarančový med nie je z "českých luhů a hájů". Ak tento fakt nezachytí, tak mu predáte hocičo.
Stát couvá, zmírňuje zákaz RoundUpu. Od ledna se nebude moci používat na sušení obilovin a řepky
Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/stat-couva-..._domov_ele
A vtip spociva v tom, ze glyfosat u nas zemedelska lobby pouziva misto hluboke orby a na svazenku. Repku s tim nedelaji uz pres deset let. Vlk se nazral a koza zustala cela.
Vtip byl v tom,ze se pouzival nejen proti plevelum,ale i jako desikant a tam to bude zajimavy vliv na lidske zdravi-celkem mi to pripada jako radna zrudnost-desikovat,vymlatit,pomlet a sup na pulty pekaru...Lidske pokoleni si neda rict...
Opět jsme nezklamali, co jiného lze od našeho absurdistánu očekávat.
Dnešní blesk.
Z biologie včel:
https://phys.org/news/2018-11-honeybee-g...other.html

The genetic makeup of the gynandromorphs revealed that five of them had normal ovaries, while three had ovaries that were similar to those of the queen. Also, one of them had normal male sex organs while two had only partial sex organs. The researchers also found that out of the 11 gynandromorphs tested, nine had either two or three fathers. And remarkably, one had two fathers but no mother—a development that could only have occurred through the development of sperm fusion.
The researchers note that gynandromorphs confer no known evolutionary advantage for a species; thus, their development must be due to mistakes resulting in still unknown mutations. They suggest that the large number of gynandromorphs in a single hive likely means the queen carries the mutation.
Referenční URL's