Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.11.2014 13:07)Bobr napsal(a): [ -> ]tohle to je přesně to co pottřebuje české včelařství k tomu, aby šlo do kopru Sad

kdy už tohle konečně skončí Sad

http://ekonomika.idnes.cz/nejvyssi-soud-...clanek-box

Naopak je třeba pozitivně vnímat fakt, že odpovědnost je vymahatelná.
No jo, ale ne touhle bulvární formou ... Takhle to padá na celý obor. To je to, o čem mluvil J. Lstibůrek ve Zbýšově ...
Jiří

(10.11.2014 12:17)Michal K napsal(a): [ -> ]iDNES: Mladý vědec objevil, jak včas odhalit zákeřný včelí mor
Viz MV 6/2013.
Za upozornění děkuji Z. Klímovi.
Jiří
http://ekonomika.idnes.cz/nejvyssi-soud-...clanek-box

už to tady je prosím o odstranění, díky
http://www.novinky.cz/diskuse?id=382976&...ectionId=5

Jj. Já také prosím o odstranění příspěvku.
JK
Na Tv Prima v 19 hodin ve zprávách.Zpráva o jakémsi testu na mor včelího plodu.Viděl někdo celou reportáž?Mě část začátku unikla.Test by měl být k dispozici ve druhém pololetí příštího roku.Jedná se o nějaké desky.Pokud někdo ví více prosím o informaci.
To, co je ve vlákně Mor včelího plodu, bude nejspíš ono.
Takže znovu: MV 6/2013. Jde o stejný projekt, jen český bulvár se konečně probudil. Kdyby četli MV ... SadBig Grin Jde ale jen o diagnostiku. Někteří hlídací psi demokratury dokonce už psali i o léku na mor ... Ufff ...Wink
Jiří
(11.11.2014 20:27)Josef Skala napsal(a): [ -> ]Na Tv Prima v 19 hodin ve zprávách.Zpráva o jakémsi testu na mor včelího plodu.Viděl někdo celou reportáž?Mě část začátku unikla.Test by měl být k dispozici ve druhém pololetí příštího roku.Jedná se o nějaké desky.Pokud někdo ví více prosím o informaci.
Odkaz na reportáž je ve vlákně "Včely v televizním vysílání"
Novojičínská nemocnice vybudovala v areálu včelí úly
http://magazin.ceskenoviny.cz/zpravy/nov...ly/1146425
Jo za chvíli budou chtít mít včely všude, no proč ne, akorát jestli si ti všichni dokáží představit co to všechno obnáší.

Nejvíc na tom vydělají výrobci - i když plno lidí po roce či dvou skončí - z jakýchkoliv důvodů, oni už dostali zaplaceno.
Citace:Připomněl, že přírodní med je nejen podstatně zdravější a chutnější než med syntetický, ale obsahuje také více živin.
Mě by jen zajímalo zda se někde prodává syntetický med? To že se med nelegálně pančuje je jedna věc, ale z tohoto citátu to vypadá jako by se někde prodával produkt "syntetický med".

Mě přijde že se kolem toho dělá větší šaškárna než je nutno, viz teď jak v Brně stěhovali na střechu hotelu tři úly, ale na konci článku se dočteme že to byla potěmkiáda, protože jsou prázdné a včely tam míní dát až na jaře. To ovšem nebrání tomu aby plánovali v květnu první medobraní...
(13.11.2014 16:16)Mlha napsal(a): [ -> ]Mě by jen zajímalo zda se někde prodává syntetický med? To že se med nelegálně pančuje je jedna věc, ale z tohoto citátu to vypadá jako by se někde prodával produkt "syntetický med".
Číňani už ho uměj ... Big Grin
Jiří
Jirko, tady nejde o to že někdo pančuje med a ten pak prodává v rozporu se všemi pravidly jako pravý med od včel. Ten pán vytváří iluzi, že je na oficiálním trhu nějaký "syntetický med" jako běžný produkt. Nemohu si nevzpomenout na přednášku pana Lstibůrka ve Zbýšově, kdy říkal že všechny fámy, polopravdy a negativní informace o medu, které včelaři pustí mezi veřejnost, se nakonec obrátí proti nim samým. A bohužel poslední dobou vidím, že každá včelařská rychlokvaška, která viděla jednou včelu z rychlíku dělá PR pro novináře před prázdnýma bednama s polonahou hosteskou s tykadýlky (viz ten brněnský hotel, který si mimoděk stěžuje že nenašel včelaře, co by se o včely staral), plácá nesmysly a dezinformuje veřejnost. Bohužel lidé jako pan Lstibůrek, Přidal atd. slyšet nejsou...
Já, Miloši, nemyslel pančovaný. Oni ho prý už fakt umí vyrobit a je chutnější než ten od včel ... Zdroj byla některá přednáška, tuším, že právě kolegy Lstibůrka, ale už je to déle. Zjistím to ...
To by pak teprve bylo čoro -moro ... Angel
Máš recht, to Brno bylo komické ...
Jiří
Miloši máš pravdu, ale ta dlouhodoběpěstovaná debilita s pomlouváním konkurence je u včelařů téměř náboženství a považují to za naprosto legitimní a správné jednání.
Stačí číst ty urážky tady na VF.
Co hezké, všimněte si že už citují spolek Mája, to bude veselé.Cool


Sedm let od temné sezóny 2007/2008, kdy včelaři ve velkém přicházeli o celá včelstva, se přitom většinou dařilo s nákazou bojovat. Teď se včelaři znovu bojí, že najdou opět prázdné úly. A některým se podle spolku Mája už tento smutný pohled naskytl.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vcelari-varuji...clanek-box

Jen mě udivuje, že tam není něco o málo radikální léčbě.

Medu je letos málo a oproti loňsku výrazně zdražil. Kvalitní med od včelaře se prodává zhruba za 170 korun, loni byla cena okolo 120 korun.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vcelari-varuji...clanek-box
To je zase hovadina redaktor když tomu nerozumí tak ať nepíše blbosti.
Citace:Mor včelího plodu je nákaza, při níž roztoči s viry varroázy hubí včely.
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/vcelari-varuji...clanek-box
Big GrinBig GrinBig Grin
A nejhorší z nich je ten vir Vilík, který svým bakteriálním působením způsobuje rozklad dokonce i včelařů, zatímco ostatní jen včelího plodu. A ta Vilíkóza se drží včel jak roztoč v huňatém teplém kožíšku. Je to taková včelí Ebola, při které nekrvácí člověk , ale krvácí celý spolek, ba co víc, celé společenství.

Když u zašmoulit, tak dokonale.
Už nejen hotely ale i nemocnice - http://novojicinsky.denik.cz/zpravy_regi...41113.html
Za chvíli to bude v každém parku.

A hele kdo se nám to prezentuje : http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ti...nci-345832 a nemá v tom prstty Bob ale Bobek

A toto je hezké a záslužné - 100bodů - Hotel pro samotáře
Referenční URL's