Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
K té tradici sahající k Marii Theresii bych se ohradil. Tradice ČSV je tradicí komunizmu. Kdyby sahala dále měli by vrátit K8 včelařským spolkům.
... odpadlící z Boleslavi.
To nezní moc lichotivě.
(16.03.2016 10:39)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]http://archiv.ihned.cz/c1-65208420-vcela...ho-clenove

Co mě to jen připomíná? Aha už vím. Tři pruty knížete Svatopluka. Bohužel, jen ten Svatopluk nějak chybí. Takže se realizuje vize našich jelit, rozděl a panuj.
JK
Už sem skoro nechodím, ale na toto mne upozornil ing. Šturma. Musím se přiznat, že našemu tisku rozumím čím dál, tím méně. Ano jistě, píše a volá mi denně hodně lidí. Naštěstí je to hlavně kvůli včelám a ŠPV, prostě skutečnému včelaření.
Nikomu nic vysvětlovat ohledně našeho odchodu nemusíme. Proč a jak je na našem webu a je to záležitost posledních dvou let, ne výsledků voleb nějakého sjezdu. Věděl to V. Švamberk, věděl to K. Bruckler a nyní to ví i J. Machová. Tedy žádná novinka.

Co ale každému případnému tazateli říkám je to, že pokud se skutečně chtějí osamostatnit, protože to tak skutečně cítí, nechtějí něco podporovat protože s jeho konáním nesouhlasí, vidí chybu v systému samém, může to být motiv pro osamostatnění se. Pokud ale mají jen averzi vůči některým osobám, není to ten správný důvod i když chápu, že některé výroky jsou skutečně na pováženou a i to se dozvídám, do co o nás nebo mně osobně kde řekl. To je ale naprosto nedůležitá záležitost. Jde přeci o systém a o to, aby si za svým konáním každý stál vždy a ne jen tehdy, když se mu to hodí. Musí to být v zájmu členů nového spolku a ne jen otázka pro jednotlivce, pak to bude mít pevné základy. Tak to bylo a je a bude u nás, proto to šlo velmi hladce.
Nevím jak je tomu jinde. To, že v případě většího počtu samostatných spolků, bude muset dojít k vytvoření nějaké nové zastřešující organizace, to je zřejmé již 2 roky. Dnes, pokud vím, se o to snaží 2 centra v ČR. Kdyby byl ČSV postaven a zrekonstruován na jiném základě, základě skutečně samostatných spolků, kde by člen byl skutečně to hlavní (se vším všudy), nebyl by důvod ČSV nejspíš ani opouštět. Základ je ale v chápání demokracie a ten my v ML. Boleslavi máme asi jiný než je tomu v ČSV.

Kdysi jsem dával návrh na reformu tohoto subjektu. Minulé vedení to nezajímalo a odblokovalo mne od jakéhokoliv spojení s členy RV, PRV i ostatních členů ani se o něm nediskutovalo. Dnes se to někteří snaží napravit, to jim zřejmě může sloužit ke cti. Uvidíme, kam až svoje snahy dotáhnou.

Svaz , nějakou organizační změnou stejně bude muset projít, o tom jsem přesvědčen.

Není to již ale mojí věcí, ani věcí členů Včelařského spolku pro Mladou Boleslav a okolí z.s., ale výhradně věcí členů ČSV.
K svazu se chovám naprosto stejně, jako tomu bylo při mém odchodu z PSNV.

Nás již zajímají jen včely a vše kolem, ne problémy druhých, protože je za nikoho vyřešit nemůžeme.
Tím se ale vůbec nezříkáme spolupráce s nikým v bodech, které máme jako včelaři společné, ale jen na základě rovného přístupu.

Třeba se tím i trochu změní atmosféra v oboru obecně.

Vše dobré LD.
Za sebe můžu říct, že ve Včelařském spolku pro Prahu a okolí je mi moc dobře. Jako mezi svými ... Big Grin. Spolkujeme, scházíme se, informujeme se, jde to zvolna kupředu. A je to bezva ...
Jiří
(16.03.2016 13:13)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]
(16.03.2016 10:39)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]http://archiv.ihned.cz/c1-65208420-vcela...ho-clenove

Co mě to jen připomíná? Aha už vím. Tři pruty knížete Svatopluka. Bohužel, jen ten Svatopluk nějak chybí. Takže se realizuje vize našich jelit, rozděl a panuj.
JK

No on ten ten rozdíl od toho co je teď - Neděl pasivní stádo a panuj - zase až tak není.
Knížete Svatopluk měl v ruce tři nezávislé pevné mladé pruty. Svaz je nyní spíše jeden tlustý ztrouchnivělý kmen prožraný červotočem co se sype sám.
(16.03.2016 15:20)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Za sebe můžu říct, že ve Včelařském spolku pro Prahu a okolí je mi moc dobře. Jako mezi svými ... Big Grin. Spolkujeme, scházíme se, informujeme se, jde to zvolna kupředu. A je to bezva ...
Jiří

Ale ty spolky tady nejsou od toho aby jsi se cítil dobře, ale dohlížel, hlídal a vyjednával výhody pro včelaře.Cool
Pražský magistrát bude zřejmě sladký. Na střeše úřadu budou chovat včely
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mon...ely-426917
Včelí med lidem pomáhá i chutná už víc než 6.000 let
http://www.rozhlas.cz/sever/expres/_zpra...t--1596131
Mě chutná i alkohol a prý již také mnohým až 6000 let.
Dům zdobného čela, kde kraluje včela...to je název článku, o Machově včelíně, který jsem nalistovala v časopise Krásný venkov. Kromě článku o záchraně této ojedinělé stavby, jsou tam i upoutávky na jiné včelařské památky a také článek o organizaci života včel v úle, pro nevčelařskou veřejnost.
Je to pěkné, krásné pohledy do krajiny a života hmyzu. Je tam i fotečka nové knihy Včelařství a úlů od Matelů Wink.
upoutávka:
http://www.krasnyvenkov.cz/novinky/vycha...nkova.html
Modlitbu v mešitě ve Phoenixu přerušil útok zabijáckých včel
http://zahranicni.eurozpravy.cz/amerika/...kych-vcel/
(05.04.2016 10:36)Heteropteryx napsal(a): [ -> ]http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ti...ste-429356

Uváčik, Uváčik... není to TEN Uváčik od kterého podle zprávy kontrolní komise vykupovalo Včelpo med za 180 Kč/Kg.
bylo to 900g - za 180 kč
S nebo bez DPH? Pokud není prodejce plátce DPH tak i kdyby to Včelpo dál prodalo bez přirážky tak za 180+DPH. To už musel být med, nejmíň z Hiltonu.Cool
Osmdesát až stodvacet tisíc jedinců na konci dubna. Sakra, to ale musí být včelstva Tongue.
JK
Referenční URL's