Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Určite nepoužívajú jednotnú metodiku oštrovania proti VD a teraz majú problémy.
https://www.imeteo.sk/clanok/vo-francuzs...-pesticidy
U nás používáme jednotnou metodiku ošetřování (již mnoho desetoletí) proti VD a žádné problémy nemáme.....
...psali v uvodniku ve Vcelarstvi...
(31.10.2018 11:15)Tomáš Madar napsal(a): [ -> ]U nás používáme jednotnou metodiku ošetřování (již mnoho desetoletí) proti VD a žádné problémy nemáme.....
Celkově v celé zemi ne,lokálně možná.....

Vycházejme z informací získaných díky odběrům zimní měli,které jakkoliv jsou zkreslené,jsou jediné.
O tom v jakém stavu mají včely ti,kteří žádné vzorky nedělají,můžeme jen spekulovat.
V dobách minulých se dodržovala poměrně dost přísná plošná metodika. Byly doby , kdy se při nálezu VD likvidovalo celé stanoviště (podobně jako při moru). "Léčení" prováděla komise.
U nás a přilehlém okolí se to dodržovalo poměrně přísně. A za to čtvrt století co včelařím jsou problémy stále stejné a stejně intenzívní.
Plošná jednotná metodika evidentně není funkční. Jinak by tu kleštík už dávno nebyl problémem.

No odběr zimní měli....
Kdy naposledy DOL vyhodnotil výsledky z měli a upozornil na vzrůstající nebezpečí, že příštím rokem bude napadení kritické? (a tedy že se blíží kalamita)
Jak také, když chybovost je cca 7000% a to i když měl nikdo předem neprosije.
Nenechme se vysmát, zimní měl v kelímku je absolutně nevypovídající o ničem. Nejdřív ji prosije včelař, potom důvěrník a nakonec ještě nákazový referent, aby se nemuselo na jaře natírat a vešli jsme se do limitu a odškrtli si jací jsme dobří, že v testu budeme mít "brouků akorát" a splnili jsme kvótu.

Hlavně, že víme kdo může za naše vlastní problémy.

Nechci aby to co jsem napsal vyznělo nějak útočně, jen jsem popsal stav věcí, kterého jsem si za tu dobu co včelařím všimnul.
"Medovinu lze nově za splnění podmínek označit i jako medové víno. V případě, že je při výrobě medoviny použit například cukr, líh nebo víno, označí se jako dezertní medovina," dodalo ministerstvo.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/nov...BZ3PFENGEs
Rajčata zaplevelila koryto řeky ve Svitavách, právě dozrávají
zdroj: https://pardubice.idnes.cz/rajcata-reka-...pravy_lati

Citace:. . .
V pondělí jsme měli kontrolní den. Povodí Moravy se jako správce toku chystá příští rok náletová rajčata zlikvidovat herbicidem.
. . .

To nevymyslíš. Všude slyšíme, jak je problém s pesticidy a herbicidy a tady budou aplikovat doslova do vodního toku Huh
Tak tomu antošovi napíšte alebo zavolajte čo to vypotil..za také vyhlásenie by z odboru zivotného prostredia mal z fleku letiet..
[Obrázky: image.png]
http://www.agris.cz-vcelarstvi a zemedelstvi spolecne.(z dotace NNO).
Problém je celosvetový a mala by existovať nejaká inštitúcia, ktorá by výskum CCD koordinovala. Aby dvaja nerobili to isté a aby existovala jedna databáza získaných údajov.
A nedaji si pokoj,porad to bude nekdo zkouset....
Že mu to stojí za to:

Pančovaný med
Tohle prostě nepochopim. Kouknul jsem na jejich stránky. V životě by mě to nenapadlo, že bude pančovat takováto farma. Nevim kolik farem v čr splnuje oficiálně "bio med" ale že zrovna jedna z nich bude pančovat med........hold když se rozhodneš podnikat ve včelařství a je špatnej rok na med, tak.......ti možná nic jinýho nezbyde? Jak jinak tohle pochopit?
Nelynčujte - med bol možno pravý, nebol pančovaný, iba nesprávne označený. Označenie: "med z EU a mimo EU" je horšia alternatíva a obrovský priestor na pančovanie. Sú ho plné obchody a v jednom pohári je možno niekoľkoročný zber zo všetkých svetadielov /okrem Antarktídy Smile/.
Referenční URL's