Já si myslím, že zmatení jazyků na obou stranách vzniká tím, že každý jinak chápe pojem ze dvora.
Ve včelách vznikla anomálie že včelař bez jakékoli registrace může dodávat med do obchodní sítě ve svém kraji do 2 tun ročně.
Pokud tomu rozumím - tak APV a Cechu vadí to, že se prodává různý med v obchodech a na tržištích který podle všeho není ani od včelaře.
A něco na tom bude - jen se vám divím, hlavně těm co tady tak bojovali za značku český med (ČSV), že nevnímáte to nebezpečí.
http://www.potravinynapranyri.cz/Search....rch=Hledej
Mezi nekvalitními medy jsou na špičce
české medy od včlařů - záruka kvality, Co uvidí obyčejný zákazník co se tam podívá:
Včelpo 3x
CZ - Hrbek
Roman Brázda
Josef Čaněk
Miroslav Kotásek
Jaroslav Strnad
DRAGO, spol. s r.o.
Všechno české medy.
Za chvíli bude synonymum pro český med ćínský med. Za hranicemi prý ostatně již je.
Dávat med do obchodu - to není prodej ze dvora.
Zatím je nedostatek medu a lidi koupí cokoli - pokud se to otočí, máte po vtákách, na kecy o kvalitě medu od včelaře vám málokdo skočí.
Jen se divím jak se dá blbý český včelař vedením a pár pitomcema zmanipulovat v zájmu nějakých vyšších politických bojů o koryta před sjezdem. Osvědčená PSNV jako třídní nepřítel je již profláklá, navíc ji hodně včelařů zná, takže ví své, takže je potřeba někdo jiný, aby byla kouřová mlha.
APV/Cech - to je další kapitola - po pětiletech vzájemného polácávání a objímání je vše najednou jinak.
To ať si vyřeší mezi sebou, ale s tím medem co může kdokoli kdo má dvoje včely navalit do obchodů kamiony ve sklenici
českýmedCSV, tak v tom mají pravdu.
Zatím je klika, že Na pranýři není Svazová sklenice - pak budete vysvětlovat jaký je rozdíl mezi tím vaším a tamtím medem.
http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
Ve výrobku byl zjištěn obsah sacharózy vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Na etiketě výrobku je uvedena adresa neexistujícího skladu smíšeného zboží.
Med lesní od Brna:
Nevyhovující parametr:
chuť
hydroxymethylfurfural (HMF)
sacharosa
V
ýrobek měl chuť netypickou pro med, sladkou, cukrovou,
karamelovou a připálenou.
Obsah látky hydroxymethylfurfural byl desetkrát vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Hydroxymethylfurfural (HMF) je látka, která vzniká například při vyšších teplotách během zpracování medu.
Ve výrobku byl zjištěn
obsah sacharózy vyšší, než připouští příslušný právní předpis.
Jan VOKSA, Ant.Slavíka 12, 60200 Brno
http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
Tak oprava - tady už Svazová sklenice je:
http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
Chuť výrobku byla sladká, nahořklá a cizí. Analytický parametr - vodivost byla nižší, než je stanoveno v příslušném právním předpise.
Obsah látky hydroxymethylfurfural byl vyšší,