Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
není nad to,to zmrvit a ještě natáhnout ruku....
Včelař se postaral, že to číslo už není v současné době pravda Big Grin
Presna cisla muze dat pouze SVS dik poctum vcelstev na vzorky.Ne svaz.
OK .ale SVS může udělat rozdíl mezi zazimovanými včelstvy(hlášení včelstev do evidence k 1.9. do Mníšku) na povinné vyšetření počtu vzorků na kleštíka to je k 15.2
Aťse daří Zdeněk
To Medak:


A máš pocit, že jsou obě čísla správná/skutečná?
Nejsou nevěřím.že jsou přesné jen jak zjistit přesné číslo. K 1.5.hlásí členové ČSV počty včelstev nečlenové ne taky nepřesné číslo. Ať se daří Zdeněk
ČSV hlásí k 1.5. počty? Kam a od kdy a jak? Nereju, opravdu nevím a zajímá mě to.
K 1.5. hlasí včelaři v ČSV počty vyzimovaných včelstev to se zadavá do CISU a to je statistika pro včelaře,nejsou tam ale včelstva mimo ČSV ti to nezadavají nikde.
Tak jaké byly úhyny za rok nikde nenajdeme přesné číslo jen odhady.Slováci to mají jinak tam by ty čisla byly asi přesnější třeba to sdělí. Ať se daří Zdeněk
Mám za to, že včelařů mimo Svaz je tak nepatrné %, že výpadek jejich včelstev z nějaké evidence nemůže nic ovlivnit.
Nepatrne Tome? Tusim,ze 2015 (nevim to zcela presne,zkusim dohledat) tvrdili,ze info nemaji o 170000 vcelstev mimo svaz.A to se mi nezda nepatrne cislo.
OK, zajímá mě to, já mám zafixováno, že se jedná o malé % včelařů. Je tu ale tuším že 106 velkovčelařů, kteří předpokládám ve Svazu nejsou. Ale ani oni nemůžou mít 170 tisíc včelstev.

Tady se hned v prvních několika větách říká něco jiného, než píšete vy.

https://www.vcelarstvi.cz/cesky-svaz-vcelaru-informace/

Myslím, že jste se upsal o řád, podle údajů Svazu chovají neorganizovaní 17.700 včelstev a to by pak odpovídalo těm 3%.

A když by se jednalo o neevidovaná včelstva, jak a kdo tedy ví, kolik jich je když nejsou evidovaná?
(03.03.2020 10:32)Medak napsal(a): [ -> ]Nejsou nevěřím.že jsou přesné jen jak zjistit přesné číslo. K 1.5.hlásí členové ČSV počty včelstev nečlenové ne taky nepřesné číslo. Ať se daří Zdeněk


neptám se na to kdy a komu co hlásit . Ptám se, zdali včelaři v daných termínech nahlašují SKUTEČNÁ čísla (o číslech kvůli D1 si většina z nás myslí své, stejně jako o výsledcích počítání VD ze zimní měli)
Svazu neverim Tome uz par let vubec nic,od doby,kdy nam Dlab tvrdil v tisku,ze "nase vcely opyluji exoticke rostliny" a zatim vozili z Ukrajiny med s atb..Pokud jsou svazova cisla z Vaseho odkazu pravdiva(cert vi z ktereho je to roku),tak rozdil oproti udajum z Hradistka prosinec 2019 je 111 505 vcelstev neclenu svazu(a to 3% teda nejsou).V Hradistku evidovano koncem roku 2019 celkem 685000 vcelstev.Berte v potaz,ze ze svazu odesla rada predsedu i se svymi ZO,odesla rada schopnych vcelaru.CSV je za zenitem,drzi ho pohromade pouze prerozdelovani dotaci a nezajem clenu o deni a hospodareni ve svazu.

Porovnejte si cisla ze situacni a vyhledove zpravy Vcely 2019 (udaje z CISu do 2018) a udaji z centralni evidence v Hradistku za uvedene roky.
Referenční URL's