Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
http://www.novinky.cz- z kamionu vypadly úly,do okolí se rozleťělo 5 milionů včel..
guys, naucte se vkladat odkazy...
hm, tak bud zazrak nebo holt Kanada neni USA. Pamatuju stejnej pripad z USA a vsechny zabili. utratili.
Odkazy se nehodlám učit vkládat.Kdo hledá,najde.Komu se nechce,ať si trhne.
Tak to mas smulu. To nikoho nezajima. Neni link, neni klik.
Z kamiónu vypadly úly: odkaz

Opravdu mě fascinuje, jak zde někteří dokáží o problému raději žvanit, než by ho promptně vyřešili. Smile
Přízemní ozon a znečištění zhoršují opylovačům schopnost najít květy.

https://phys.org/news/2023-09-air-pollut...ators.html

Jestli tomu dobře rozumím, mimo jiné píší, že na venkově, resp. v oblastech s vegetací, je přízemního ozonu více než ve městech.
m.
http://www.aktualne.cz-hrozba jménem destruktor....Ale,ale,najednou nám včelstva likvidují virové infekce? Kleštíkomilce asi trefí šlak.
....."...kazdy druhy rok se vcelstva roji a rozmnozuji se..."....to jako vazne???...co je v tom clanku jeste podobne seriozni?
Pri kosení kultúr a mulčovaní uhorov sa dá zavesiť jednoduchá retiazková , alebo inteligentná lišta pred traktor. Odplaší hmyz, vtákov alebo upozorní na mláďatá zveri termokamerou. Je to práca a investícia navyše. Zeleným to uniklo.
https://www.poettinger.at/landtechnik/do...7senso.pdf
https://polnoinfo.sk/cesky-polnohospodar...v-poraste/
V červnu v poledne u nás jeden zemědělec klidně podrtil pole s kvetoucí svazenkou.
....dlouho očekávané je tady, myslel jsem, že to bude ještě nějaký rok trvat...

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-v-c....seznam.cz
tak ten popis "promyšleného útoku" sršně asijské sedí na sršeň obecnou, nevím, zda se pan Danihilík nesplet...takhle sem viděl promyšleně útočit sršně X krát na moje včely.
Nespletl.

Ať se daří Zdeněk
Ohrozeni vcelstev rekordne teplym podzimem
https://budejovice.rozhlas.cz/rekordne-t...k4LjAuMC4w
Včelař který chová včely které se neřídí podle přírodních cyklů ale podle venkovních teplot by se měl zamyslet. Sám nad sebou, něco dělá blbě.
Medaku, to ze redaktor nebo p. Danihilik vyzdvihne, aby zduraznil nove nebezpeci pro vcely, u srsne asijske zpusob lovu, ktery je shodny se srsni obecnou, tedy stavajicim nebezpecim, a ja na to zde upozronim, neni plevelenim. Rada vcelaru nevi, jak srsen obecna lovi vcely a mysli si, ze pro vcely leze do ulu a pak lov vcel za letu pred uly povazuje za nove nebezpeci, ackoliv tomu tak neni.
Rada vcelaru nevi, jak srsen obecna lovi vcely a mysli si, ze pro vcely leze do ulu. ............................................................................Na to jsi přišel kde, vidím ,že myslíš i za druhé. Neodpovídej.

Ať se daří Zdeněk
Ale odpovim, jeden priklad je, respektive hodne dlouho a opakovane byl na youtube kanale vsichni pecinkovi a celkem vehementne opakovanej.
A k tem internetovym vcelarum....internet je regulerni zdroj informaci v dnesni dobe, jen je potreba umet hodnotit a pri cteni premyslet, ale to je stejne jako pri informwcich ziskanych na prednasach. Rozdil v tom neni.
No chlapci,nehodlám nikomu brát iluze,ale už několikrát jsem viděl,jak si sršeň vlezla do podmetu nebo očkem do nástavku jak do špajzu a vesele si vynesla včelu.Tak nejen poletování před úlem.
Referenční URL's