Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(12.02.2020 22:52)Tomáš R napsal(a): [ -> ]Ministr zemědělství zřejmě není muž na svém místě. V mém okolí zemědělci rozmístili "bidýlka " pro dravce

Lidí je moc...

Lepší by bylo, kdyby si ti dravci mohli sednout na strom v remízku.

Lidí je moc...
Je jen otázka času, kdy přijde samoregulace hladem a přírodními katastrofami (sucho, požáry, povodně, skleník - jak kde).
Třeba bude hranice 10mld nebo 20mld obyvatel, ale jednou to přijít musí.
(13.02.2020 9:10)JosPr napsal(a): [ -> ]Videl jsem na vlastni oci v prosinci zaoravani zmrzle horcice.Pole plne vyoranych hrabosu,hrabosich hnizd,plne cervenych hrabosich holatek.To je zasah proti hrabosum,jenom stoji o cosi vic nez pohazeni jedu.

Vrahu!! Že se nestydíte!! Máte štěstí, že ochránci přírody včelky nechovají a tudíž to tu jejich špičky nejspíš nečtou. Kdyby se dověděli, co si myslíte a jak schvallujete genocidu jožťomijích hjabošků, zatočili by s vámi.

U Vlašimi (u Pavlovic) postavili nemocnici pro zvířátka za 79 mega (a kde je provoz? co asi stojí?), třeba kdyby si nějaký ježek nebo myška zlomili nožku, tak je tam vemou a ošetří a vypustí a po několikatýdenním i delším ošetřování (lidi z nemocnice vykopnou druhý den po peraci) do přírody. Taky když vypadne v nějakém městě z hnízda na římse holoubě, neváhají tam poslat pracovnici služebním osobákem třeba i 60 km. Že se v tom městě holubi střílí a jinak ničí na potkání, se v té nemocnici pro zvířátka neřeší. Ale nemocnici pro lidi ve Vlašimi zrušili, prý nebyl milon ročně na provoz...

Ale Vlašim je na tom ještě dobře, do BN je to jen 20 km a sanita letí skoro jako vítr. To v takovém Rumburku vezou infarkt až do Děčína a cestou překládají, jak se píše před dvěma týdny v jedněch celostátních novinách.

A vy tady otevřeně nenávidíte živé tvory a dokonce schvalujete jejich tak strašnou smrt. Toho zemědělce by měli zavřít. A co s vámi? Nechci domýšlet!

Bláznosvstí? Ale vůbec ne, realita!

https://www.google.com/maps/place/Z%C3%A...14.9173113

Takže, Tomáš R, dočkáte se, už se na tom pracuje aby bylo lidí míň. Ono se to podaří, kor když se můžou spolehnout na to, že si část lidí myslí co vy.
To není nic, s čím bych se ztotožňoval. Z mé strany to byl spíše povzdech nad nastalou situací, kdy místo aby se hraboši hubili hlubokou orbou, máme šanci na další jedy plošně aplikované na pole.
Já si jen myslím, že jsou věci, které bychom si nikdy neměli myslet a když už nás napadnou, neměli bychom je říkat nahlas.

Ale to nebylo jádro sdělení. Já jen že uvažování jinak slušných lidí, že je lidí moc, nakonec vede k mnou prezentované hrůze. Vždyť to některé temné síly začaly uskutečňovat, došlo vám to? Doslova se staví namnoze škodlivá havěť nad člověka, poskytuje se jí stejná péče, možná lepší, chápete to? Já si nic amorálnějšího už představit neumím, vy jo?

A nikomu to nevadí a žádní milionchvilkaři za nemocnice pro lidi nikde neprotestují. To je na tom to nejstrašnější. Přijde jim to už jako normální. Mě to tedy normální nepřijde.

Možná že je horší jed aplikovaný nenápadně a systematicky do duší lidí, že jim popsané ne jen že nevadí, ale mnozí to ještě podporují. A neuvědomují si, že tím odsuzují sami sebe, svoje rodiče, že by jejich děti mohly mít vyšší přídavky a nebo se mohla postavit nějaká sportoviště a podobně.
Z hybridní války dávám autorovi velikou 1 !!! Luxusní ukázka jak tem uřvanej pitomcum vysvetlit jak je to spatne pouzit plosne rozhazovani jedu,ale bohuzel v tuto dobu je to nezbytně nutne!!! A priste se to bude opakovat, že???
Viz mlácení prázdné slámy u glyfosátu kde ale uz konecne i soudne byla prokazana jeho obrovska skodlivost(ano EU se bude branit do posledniho dechu)
keci o neoniktoidu ktery je take uz konecne zakazan a nebylo udelena vyjimka
Keci o par capech a zajicich na Morave---kolik jivh v souctu bude kdyz pouzijeme plosny posip na 35% orne pudy??a pochybuji ze by to bylo tak malo.A dalsi lzi a prekroucene polopravdy pro hlupacky co to žerou...Opravdu tleskám......
Postrikat,otravit,nechat si kompenzovat skody za sucho,za mokro,za kroupy,za vitr,za neurodu,za nadurodu,na vse myslitelne a nemyslitelne chtit dotace- to je soucastny cesky "zemedelec"....Sedlaci z dob minulych se musi tocit v hrobech jako vrtule.
Josefe, jste nespravedlivý, KTM omlouvá mladická nerozvážnost.

Bez dotací to nejde, zničila by je nekalá konkurence a spnit podmínky pro eko je nemožné, zatravňují to a vzdávají to. Aby dostzali dotace, jezdí jim na kontroly slečny kolem 25 let, v lodičkách (kontrolovat třeba kravíny ne bo oranici) a kontrol má můj kámoš za rok 25.

Takže všichni co vyčítáte dotace, bez nich to nejde, tečka, nejde, stát selhává a kvůli idiocii jako volný pohyb zboží služeb ble ble ble (třeba Trump to zrušil a ejhle, z nezaměstnanosti 17% mají najednou necelá 3%, jen se o tom tady cudně mlčí) to je jak to je.

No a co znamená 25 konrol do roka? No to, že pizdula, co nic neumí, jen věděla komu měla kolikrát podržet, zdrží v té farmě, kde dělají dva lidi - maželé, jednoho z nich celý den. A protože měsíc má 21 pracovních dní, tenhle systém zdrží majitele pět pracovních týdnů od práce! Vy všichni máte 5 týdnů placené dovolené, oni mají 5 týdnů buzerací, ještě závidíte dotace?

Někde u Uhlířských Janovic je statek, myslím, že se jmnuje Bláto nebo Bahno nebo tak nějak. Doporučuju si najít rozhovor majitele na YT v pořadu Martiny Kociánové Kupředu do minulosti a mnozí asi polknete nasucho co uslyšíte.
Nic není černobílé.
Chytrému napověz,hloupého kopni.

Tohle je dobře napsaný,vyvážený článek,kterých je jak šafránu.

viz STUTOX II
(18.02.2020 22:59)tom.50 napsal(a): [ -> ]stát selhává a kvůli idiocii jako volný pohyb zboží služeb ble ble ble (třeba Trump to zrušil a ejhle, z nezaměstnanosti 17% mají najednou necelá 3%, jen se o tom tady cudně mlčí) to je jak to je.

Nezaměstnanost za Trumpa klesla jen minimálně (od roku 2017 jen o 2 procenta necelá) a hlavně - klesla celosvětově. I ve Francii, Španělsku, u nás....
Nezaměstanonst 17% kterou uvádíte za posledních 20 let vůbec nebyla!!!

Je otázka, jestli by bez něj neklesla ještě víc.
Navíc zemědělce USA drtí jejich obchodní válka s Čínou - nemají kam vyvážet svou modifikovanou kukuřici.

Za Obamy klesla z 10 na 5! A ten hlásal volný obchod...
To ste si ešte nevšimli, že všetko čo vypotí treba otočiť o 180°?
Chápu, že je v tom nějaká nadsázka, ale manipulace se mi nelíbí...
Jsou totiž lidé, kteří ta "fakta" takhle baští ("protože to psali na internetu") a podle toho volí voly (jména si doplňte dle vlastního uvážení Smile ).
Geneticky modifikované bakterie zachraňují včely
http://www.osel.cz/11029-geneticky-modif...vcely.html
Navazuji na Orxiona par informaci o modifikovaných bakteriích ,které by mohli zachránit včely a oslabit až zabit roztoče. https://www.iflscience.com/plants-and-an...save-bees/
Referenční URL's