Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Škola začala učit první včelaře, gymnázium láká na sportovní lezení

https://sumpersky.denik.cz/zpravy_region...71018.html
Ktera skola na Praze 6 nabizi obor vcelarstvi?
Nevite nekdo?
Viz zminka v odkazovanem clanku.
(20.10.2017 19:43)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Ktera skola na Praze 6 nabizi obor vcelarstvi?
Copak? Tebe Kubo ani v těch Žluticích nechtěli a tak marně sháníš, kde by sis mohl ten výuční list konečně dodělat?
Spíš bych v tomto tématu čekal, že jako místopředseda včelařského spolku v dané lokalitě napíšeš něco k věci. Že třeba váš spolek s danou školou spolupracuje a tak.


Nicméně Tvoje starost o moje včelařské vzdělání mě baví Wink Big Grin
Stejně jako Tvoje opakované snahy mě při každé příležitosti zkusit dehonestovat, klidně naslepo, viď? Počítáš s tím, že trocha špíny vždycky ulpí, i když budeš lhát jako když tiskne. A když Ti to neprojde, zkusíš to znovu a znovu a znovu...
Marně ale přemýšlím nad Tvojí motivací.
A zároveň jsem hodně zvědavý, jestli si Tě členové PSNV na nadcházejícím sněmu znovu zvolí do rady - resp. jestli máš odvahu znovu kandidovat.
Stačí trochu zagooglovat, všichni bychom ušetřili dva naprosto zbytečný příspěvky.
http://www.zahradnickaskola.cz/kontakt/
http://www.zahradnickaskola.cz/pro-uchaz...jni-obory/
je to skola v Hloubětìně kde jsou PVS , obor mají registrovaný, ale příští rok jim
propadne málo žáků
(19.10.2017 11:23)Tom-Z napsal(a): [ -> ]http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/...rmagedonu/
Tady https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/hmy...590604f2e/
je to rozepsané poněkud podrobněji. Teď už se ani nedivím, že sýkorky a rehci se čím dál víc specializují na včely a to nejenom v zimě!
Nakonec se z nich stanou úhlavní nepřátelé včelařů. Svět se vyvíjí. A takové zásahy jako dotace na sekání pozemků, na pesticidy a pod. vlastně v konečném důsledku vedou nepřímo, přes likvidaci hmyzu jako součásti potravního řetězce k likvidaci chráněného zpětného ptactva, pstruhovitých ryb a chráněných obojživelníků.
Klasický paradox - dobrý úmysl - podpora zemědělců dotacemi - katastrofální vedlejší efekt - vyhubení resp. vyhladovění chráněných živočichů a dost možná i těch co jsou v červených knihách.
Jestli časem nebudeme pohlížet na schvalovatele dotací jako na vrahy všeho živého. Ja vím, důsledky dotací nejsou přímé a tak dotační úředníci a politici jsou z obliga.
(21.10.2017 0:33)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]A zároveň jsem hodně zvědavý, jestli si Tě členové PSNV na nadcházejícím sněmu znovu zvolí do rady - resp. jestli máš odvahu znovu kandidovat.
Tvoje péče o blaho spolku, který si s hlasitým třísnutím dveří opustil, je až dojemná. A kdo je zvědavý, bude brzo starý, jak praví jedno české přísloví Wink
Já nemám v povaze jen z povzdálí udělovat knížecí rady a těm, kteří se jimi neřídí následně okopávat kotníky. Já mám, na rozdíl od Tebe, odvahu jít s kůží na trh a v příadě že se objeví nějaký svěžejší tažný kůň, tak budu jen rád (i tak toho budu mít na bedrech dost) a i nadále se budu snažit, dle svých možností, pomoci, ne se vztekat jak malý kluk a rozkopávat druhým bábovičky.
(21.10.2017 0:33)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Spíš bych v tomto tématu čekal, že jako místopředseda včelařského spolku v dané lokalitě napíšeš něco k věci. Že třeba váš spolek s danou školou spolupracuje a tak.
Je zajímavé že si umíš vygooglit, že jsem spolupořadatelem PVS (třeba zde, či zde), ale již nejsi schopen kliknout na odkaz, kde se PVS vlastně konají.
Neznám fakta, ale teď je ideální čas, kdy bych byl na pozoru před pojistnými podvody ze strany včelařů..
Vypadá to, že ak tam horelo, tak to už bolo dosť dávno, nakoľko tam už aj tráva stihla dorásť .
Tuším včelár prišiel tak ako po iné roky prvý krát v roku ku včelám po med a zistil, že mu niekto spálil úle.Smile
Pěkné video. Jen tam mají pár drobných chyb. Glyfosat se nepoužívá na dosychání řepky jak popisuje pán z Greenpeace. To dnešní kultivary řepky již nepotřebují. Desikuje se (dosychá) glyfosáty zejména svazenka po jejím sklizení nastupuje po zazelenání pole pološně roundoup. Každopádně ač Jurečku uznávám jako schopného ministra, nemůže zapřít že hájí zájmy jedak venkovských zemědělců (voliči KDUČSL), tak chemické lobby (nadnárodní koncerny á la Monsanto)... za mě je to další sráč.Exclamation
Lesy jižní Moravy požírá asijská houba, není proti ní obrana

https://brno.idnes.cz/asijska-houba-pozi...-zpravy_dh
Referenční URL's