Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
No představte si třeba vyvážený koncept o dvou kapitolách: zážitkové medobraní a zážitkové "léčení". Nebylo by to poetické?
Jinak k tomu výše od anonyma MilkyWay: to se hezky čte od někoho, kdo za mrzký peníz podílel se na psaní nepravd o jiných, když chlebodárci sypali. Teď už nesypou, takje ho na VF plno. Měl tu být tehdy, kdy jeho stanoviska členové sdružení potřebovali. Ale tehdy na to koule neměl ...
http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...&Itemid=80
Jiří
další liché plácnutí do vody - za rok tu mám asi 100 příspěvků - Jiří Matl 750, KaJi - cca 1.500 ročně ... takže jsem zase jen čočkař ... Big Grin
K věci, anonyme ... Podílel jste se na onom textu v odkazu? Jak jej vnímáte nyní?
Jiří
..pribúdajú včelári..ale tu platí dvojnásobne biblické: veľa je povolaných,ale málo vyvolených.. Cool
Co vy cockari že si nedáte na chvíli pokoj
MilkyWay: na něco jsem se Vás ptal. Chcete odpovědět? Jestli ne, budu to respektovat, ale reagujte, prosím.
Jiří
Surprised
.....
https://www.novinky.cz/domaci/417346-na-...-neni.html

... myslím, že pro někoho to může být motivace, aby přestal se AMC
Josef Kočí včelaří už dvacet let
http://berounsky.denik.cz/zpravy_region/...61012.html
(12.10.2016 18:44)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]... Jinak k tomu výše od anonyma MilkyWay: to se hezky čte od někoho, kdo za mrzký peníz podílel se na psaní nepravd o jiných, když chlebodárci sypali. Teď už nesypou, takje ho na VF plno. Měl tu být tehdy, kdy jeho stanoviska členové sdružení potřebovali. Ale tehdy na to koule neměl ...
http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...&Itemid=80
Jiří
Milky Way: Znovu si dovolím požádat o odpověď na otázku, zdali jste se jako jeden z tehdejších representantů vedení ČSV podílel na zmíněném záměrně nepravdivém textu ve Včelařství.
S díky za přímou odpověď
Jiří
Vzhledem k tomu, že to nepopírá, tak na tom podíl asi má. Ještě je otázka zda si byl vědom, že je to záměrně nepravdivé - ono, když je někdo fanaticky přesvědčen o své pravdě (jako třeba fundamentalističtí islámské) tak to prostě vnímá jako skutečnou a tu správnou pravdu a v zájmu své pravdy je schopen páchat jakékoliv zvěrstva, od falšování medu počínaje k nařčení, pomlouvání, umlčování a překrucování myšlenek opozice.
Tak to prostě je.
Jenom bych nerad, aby MZe a SVS to nechalo dál takto rozdmíchávat svým přístupem, což by mohlo vyvalat až fyzickou agresi.
Sice populární článek http://ona.idnes.cz/pesticidy-deti-vyvoj...1_deti_haa
ale také o zhoubném vlivu chemie a jejím nadměrném používání. Snad si to zastánci, výrobci a požadující dotace na tzv. léčiva přečtou a zamyslí se nad tím, co obhajují. Je to vše o prioritách, zda o výtěžku (zisku, medu, jiných produktech) nebo o skromnějším ale zdravějším životě.
Citace: V Česku se v posledních letech daří množství pesticidů využitých zemědělci pomalu snižovat a ministerstvo zemědělství má programy, které mají zaručit další pokles.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/pesticidy-deti-vyvoj...1_deti_haa

Doufám, že takové programy má i pro včelaře a opustí od nařizování použití nepřírodních syntetických pesticidů.
Jsem jen zvědav zda proti tomu článku nebude někdo protestovat v duchu toho, že vlastně med sbíraný z polí ošetřovaných těmito pesticidy je defacto nevhodný pro těhotné neboť pesticidy donesené v nektaru a pylu mohou způsobit autismus jejich potomků a bude tvrdit, že vše je pod kontrolou SVS a rostlinolékařské správy a rezidua těch používaných látek jsou zdraví neškodná. Možná ano, ale ti prokletí statistici naznačují něco jiného.
Můžete napsat ministrovi, já už se vnucoval. Smile
Včelári mali zlý rok, mnohí med nestáčali, nebolo z čoho
http://nasaorava.sme.sk/c/20349831/vcela...z4NQesZyX2
(18.10.2016 11:52)Mlha napsal(a): [ -> ]Včelári mali zlý rok, mnohí med nestáčali, nebolo z čoho
http://nasaorava.sme.sk/c/20349831/vcela...z4NQesZyX2

Ještě že maj Merkuriho, takže medu maj dostatek Wink
Referenční URL's