Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(26.09.2020 19:28)gupa napsal(a): [ -> ]Toto je zdroj informací z 1986, pokud tu už byl zmíněn tak se omlouvám, co vše se kde zkoušelo opublikovávalo proti VD. Slovensko tam má např. kyselinu solnou. str. 46

https://archive.org/details/bub_gb_4tMuj...7/mode/2up

Ak ten článok vyšiel v 1950- roku, tak patrne nešlo o liečenie roztoča Varoa destructor.
no, a při tomhle se snažme propagovat med....

https://dabpraha.rozhlas.cz/pokud-se-tra...di-8323290

...uz se mi ted vychylila a rozkyvala nalada a na vaze kterou bych chtel mit taky nejsem...a ruka me zacla svrbet takySmile))
Můj kamarád novinář říkal že si může do novin psát co chce. Každý článek má životnost několik minut než ho lidi zapomenou.
no článek jo, ale tahle cukrblogerka má blog a ty anticukr řeči jí živej...ten její blog není článek, kerý zapadne, ale její soustavná obživa (skrze reklamu, kterou jí podle čtenosti blogu zadávaj a platěj zadavatelé)....já jí snad napíšu, jeslti bych u ní nemoh inzerovat prodej meduSmile)
Zítra si poslechnu co že špatného o medu říká.
o cukru o cukru o cukru...o medu asi nicSmile
no, tak jsem si to poslech. po tom co po fázi bulimie a anorexie v 23 zjistila, že musli a 100% džusy obsahují cukry, ačkoliv si myslela že tunama musli dosáhne zdravého stravování, jak sama říká (pokud to je pravda a není to jen vymyšlený příběh, ve kterém se má zhlédnout XXXXX potenciálních zákaznic jejích kurzů, eshopu a vydaných kuchařek s podobnými problémy), tak se začla stranit cukru...ale vůbec nezmiňuje, vědomě či nevědomě, že vedle cukrů jsou v potravinách sacharidy, který budou mít stejný efekt jako curky, když lidi prostě nedodržují zdravou životosprávu........a na celém tomhle staví svůj byznys s prodejem všeho možnýho přilepenej klasicky k tomu blogu, včetně pořádání kurzů, prodeje kuchařek atd.

zajímavá je titulní fotka u jednoho z kurzů, který má zbavit závislosti na cukru....hrnek s medem...tak těžko říct, co tím myslí.

přijde mi, že si často sama protiřečí.
(27.09.2020 23:45)Andrej napsal(a): [ -> ]
(26.09.2020 19:28)gupa napsal(a): [ -> ]Toto je zdroj informací z 1986, pokud tu už byl zmíněn tak se omlouvám, co vše se kde zkoušelo opublikovávalo proti VD. Slovensko tam má např. kyselinu solnou. str. 46

https://archive.org/details/bub_gb_4tMuj...7/mode/2up

Ak ten článok vyšiel v 1950- roku, tak patrne nešlo o liečenie roztoča Varoa destructor.

Jde o akarinózu. I ve Včelařství z toho roku je to popsané. Úspěšné to bylo, šlo o docela propracovanou a ověřenou chemii jedním nadšeným zdravotním referentem.

[attachment=5809]
[attachment=5810]
(28.09.2020 14:35)TomasK1 napsal(a): [ -> ]no, a při tomhle se snažme propagovat med....

A v čem je teda problém?
Nevi,jak bude za tyden, ale uz hlasaji jak bude v lednu??? Pokud jim tohle vyjde, tak dalsi zima uplne na h... o.
tak aj Francúzi dali nakoniec výnimku na neonikotinoidy...https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicn...anicni_maz
Ta ceska kurovcova nasim vcelam spis uskodi. Smrk, byt nepuvodni, je co by zdroj medovicove snusky komplet az na mokrady pryc. Je sice pravda, ze holiny okamzite obsadi lesni buren-na par let. Nez vzrostou nove vysazene sazenice smrku a jinych drevin,ktere buren zlikviduji a nez narostou do veku, kdy budou moct davat znova medovici. Ta pauza bude dlouha.10-15 let nejmene.
V clanku je rec o prirozene obnove lesa, a ta se v CR nenosi,snad jen na strelnicich a dopadovych plochach voj. ujezdu. Misto ni nastupuje planovane zalesnovani s 50% zastoupenim opet smrcku.
Otázkou je co je to původní, respektive jaký časový horizont je považován za původní Smile V Německu si také mysleli, že mišpule obecná (Mespilus germanica) je echt německým druhem, než se zjistilo, že pochází z oblasti dnešní Arménie a do našich zeměpisných šířek byla introdukována po obchodních cestách (silk road) dříve než se rozvinula botanická taxonomie. Výsledky Paleopalynologického průzkumu provedených v lesích Krušných hor například ukazují, že podíl pylových zrn ze smrků byl před několika tisíci lety na úrovni 25-50%, což ukazuje, že smrk byl v této oblasti dominantní dřevinou již dávno před vznikem současného moderního lesnictví.

Nicméně v současné době se vzhled naší krajiny dramaticky mění pod náporem kůrovce a periody suchých roků. V Českém středohoří se objevují holoseče, tam kde byl ještě před 2-3 lety nebetyčný hvozd. Obnova funkce lesa potrvá celou jednu generaci. V roce 2018 bylo zničeno suchem a kůrovcem cca 50 tis. ha lesa (jedná se zhruba o rozlohu hlavního města Prahy). V minulém roce ale odhady hovoří již o 500 tis. ha lesa. V letošním roce se kalamitní situace dále eskaluje. Celková plocha lesních školek v ČR je cca 2.000 ha, z toho produkčních ploch jsou přibližně ¾, tj. 1.500 ha. Pro včely to žádné velké drama nebude. Vykácený les rychle obsadí bylinné patro, které včelám poskytne ještě pestřejší pastvu a vydrží zde, dokud nově vysázené stromy nevzrostou a neuzavřou přívod světla do nižšího bylinného patra. Medovicových medů však bude v následujících letech podstatně méně.
https://www.newsweek.com/beekeeper-dumps...1026?amp=1

Včelař přinesl hnízdo sršní k radnici

He said a few days earlier he had asked for help from the local authority to destroy the nest, but this request was refused.

"I was refused on the fact that the nest is on the private domain," he said. "If the nest is so dangerous at the door of the town hall and I am a fool for having placed it there, why is it not quite as crazy to leave it outside a private house," he asked
Ct2 prave ted Nedej se:vceli hladoveni.
ty by se daly odstřelovat vzduchovkou, jak jsou velký.
Podivejte na ty skafandry!!

Seznam Zprávy: V USA vědci zničili první hnízdo „zabijáckých sršní“, v lovu pokračují.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-usa...uji-126064
Referenční URL's