Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Roundup přežil. Nejznámější hubič plevele dostal v zemích EU povolení na dalších 10 let
Zdroj: https://jihlavska.drbna.cz/zpravy/spolec...ource=copy
Nemůžu se přiklonit ani na jednu stranu. Nemám patřičné vzdělání, nedokážu udělat jednoznačný závěr.
(21.11.2023 19:14)Včelařík napsal(a): [ -> ]Největším problémem pro tuto planetu je člověk.

Jak kterej
člověk = lidstvo = my všichni, tebe nevyjímaje.
Mě mezi vás netahej. Lidstvo není problém pro planetu, ale skupina levicových eko blbů vytržených z reality je nebezpečím pro lidstvo.
Nechci a ani ti nebudu brát tvůj názor. Jen nerozumím tomu, proč mi podsouváš, že patřím do jakési skupiny levicových eko blbů vytržených z reality. Nesuď, abys nebyl souzen.
Že se vyčleníš nic nemění na tom, že jsi homo a tím patříš k té velké skupině, která vymře vlastní blbostí. Cool
Tohle všechno už tady bylo. Nenechte se vymejvat, stejně všichni zemřeme, to je jistý. To ostatní slouží jenom k vaší manipulaci.
Jinak nikdy jsem neměl potřebu se vyčleňovat, přesto jsem byl často vyčleněn. Naposledy za kovidu...
Roundap=glyfosat se používá právě kvůli těm "levicovejm eko blbum". Diktát EU zakazuje hlubokou orbu,která ničí nejen myši ale úporné plevele. Rovněž GMO plodiny tlacene USA a nové i některými státy EU vyžadují obludnejsi a obludnejsi postřiky. No a v neposlední řadě je tu i Ukrajina (snad me goro opět nezcenzuruje), která desikuje obilí a další aby na černozemí stihla otočit ještě další úrodu. Kdyby EU brala ohled na hmyz, kterému glyfosátu ničí centrum imunity ve střevním mikobiomu, pak by zakázali toto svinstvo. Pak by,ale museli upravit standardy pro dovoz jídla z Ukrajiny a z USA.. Btw. tenhle stát byl mezi prvními kdo protestoval proti zákazu glyfosátu.. a pak se můžeme divit,jaké máme rekordy ve vyskytech rakovin
Vitaj v kapitalizme Wink pssst to sa nehovorí,lebo buduje sa demokracia.
Rondap fiči aj u nás. Nemusíš do Usrajiny.
Všimni si ako jednotne "dozrieva" obilie,slnečnica a aj repka.
Nová metoda odhalí v medu uměle přidané amylázy. Prima.

https://brno.rozhlas.cz/cesti-vedci-vyvi...le-9119467

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ces...231107_pik

Jen jsem zvědavý komu se objeví na účtu uspořené miliardy. :⁠-⁠) (To jen na okraj k tomu, že článek chápu jako vyjádření frustrace autorů metody k rychlosti akreditace a jako pokus toto mírným nátlakem uspíšit).

A když jsme u akreditací laboratorních metod: kdy už bude vyšetření MPV z AGRO-LA plně rovnocenné vyšetření na SVS?
(Ale to je do jiného vlákna)
U nás, v me klimatické oblasti, desikuji jen svazenku, obilí i řepka dozrávají sami. Ale vim,ze například cukrová řepa, kterou geneticky zmodifikují, ma odolnost proti glyfosátu. Takže pak zemědělec otráví cele lany cukrovky herbicidem na bázi roundapu no a plevele zmizí, cukrovka to vsaje. Pak se z toho udělá cukr a sup s tím do střeva včel na zimu nebo do brisek našich děti... To jsou přesahy, před kterými většina strka hlavu do písku.
A o tom to je. Človek ako najlepší objekt "podnikania".
https://www.csfd.cz/film/1239128-the-beekeeper/ konečně bude film i včelařích .. nebo spíš jednom konkrétním včelaři Big Grin

Orxion: Hezký Smile Jen jsem z upoutávky nepoznal, jestli léčí jen organickýma kyselinama nebo i Varidolem Wink
Hmmm,
chtel jsem neco napsat, ale Goro by me asi zbananoval do konce zivota Smile
Chose
Čím víc jedů v krajině, tím víc nemocných, tím větší kšeft a následně víc mrtvých znamená míň prdicich a vydechovačů co2. Náš zelený úděl...
realita, med dovoz do EU
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C15...robki.html
V súčasnosti sa už prevažne vozí do EU „zahustený sirup – sladidlo“ nie je to deklarované ako med, kde následné skonči to už nikoho nezaujíma.
Dôležité je že v supermarketoch sa to predáva za 3,50€ a ľudia sú štátny ako lacno kúpili med.
A nás poctivých včelárov osočujú, že sme „nenažraný podvodníci“ keď predávame svoj kvalitný včelí med za trojnásobnú cenu.
(22.07.2023 9:04)Zdeněk Barnat napsal(a): [ -> ]Tyhle včely jsou nejspíše Vučko. Vučko je starobylá horská karpatská rasa blízká kraňce . Sám jsem jich letos takových koupil asi 70ks. Jsou to černé matky a kladou pěkně a kladou velmi ucelené plochy plodu. Kde byl pyl tak se tam po spotřebování matka ihned vrátí a zaklade tak že pak jsou kola plodu ucelená bez mezer.

Pokud někdo rád goglí a dá to sem už přeložené rád bych si přečetl rúzné články a charakterystyky o tomto plemeni. Ideálně do tématu linyje včelých matek

Zděnku ako ti zimujú tieto včely , ? rad by som mal info od teba- U mna je to na 3-4-5 max. uličkách-oproti kranskej je to dosť málo, tam by to bolo na spájanie, ale ukrajinske či ruské videika ukazuju že je to norma...
Referenční URL's