Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Taky jsem se tam našel, chybí jen foto a konto!
Takové svinstvo, po desetiletém pokřiku o ochraně osobních dat, především lumpů a zlodějů, je neuvěřitelný čin ministerstva Mze.
Co na to ten úřad o ochranu osobních dat?
Probůh, kdo nám to tu vládne?
Bolsevici, bohuzel.
Za kterého ministra se tato hovadina připravovala?
Tady je pachatel, lhář jeden.
Lžou tak, že ani my včelaři se nedovíme kdy a kde se aplikace provede - viz již uveřejněné zprávy zemědělců - budou stříkat od jara do podzimu, což není informace nová a zpřesňující.
"EP chce zvysit prispevky na vcelarstvi o polovinu"... To je podpora k nicemu. Penize zustanou v kapsach vyrobcu leciv. Pokud chce EP podporit vcelarstvi, at uzna vcelu jako hospodarske zvire at muzeme jako vsichni normalni zemedelci cerpat dotace bez prostredniku co se na tom napakuju!
Ona by nemusela být k ničemu, pokud by to využití šlo do biopásů, dotace na květové louky, remízky s tůňkou pro zasakování vody lemované vrbou apod.
Podpořili by tím nejen včelaře ale i ostatní živočichy v přírodě, kteří hledají potravu vodu, úkryt.
Příspěvky na osvětu - ve formě informačních letáků pro všechny registrované včelaře by nebyly od věci.
Podpora šlechtění na odolnost vůči negativním vlivům (nemoci, sucho ...), a výzkumu patogenů, BIO metodik ošetřování dokladovaná povinně publikovanými výsledky by také pomohla.

Pokud se toho ale chopí chemičtí lobbisté s potřebou dotovat vývoj šetrnějších chemických postřiků, léčiv na včelí nemoce a nebo spasitelé co vedou masu 99,9% včelařů ke světlým zítřkům s jejich vedoucí úlohou v oboru jakožto samonominování administrátoři rozdělování peněz, tak pak se ty možná dobře míněné EU příspěvky minou svého cíle.
Je to o lidech - v tomto případě těch co rozhodují o užití těch příspěvků a komu dají právo rozhodovat o přidělování.
(20.03.2018 12:33)Frey napsal(a): [ -> ]"EP chce zvysit prispevky na vcelarstvi o polovinu"... To je podpora k nicemu. Penize zustanou v kapsach vyrobcu leciv. Pokud chce EP podporit vcelarstvi, at uzna vcelu jako hospodarske zvire at muzeme jako vsichni normalni zemedelci cerpat dotace bez prostredniku co se na tom napakuju!
Pokud vím tak legislativa v zákoně č. 166/1999 Sb., veterinární zákon v pozdějším platném znění jasně definuje v §3 odst.1 písm c), co jsou hospodářská zvířata.

c) hospodářskými zvířaty zvířata využívaná převážně k chovu, výkrmu, práci a jiným hospodářským účelům, zejména skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, drůbež, běžci, králíci, kožešinová zvířata, zvěř ve farmovém chovu, ryby a jiní vodní živočichové, včely a včelstva,

Pochybuji, že by tento zákon byl v rozporu s vydávanou legislativou a směrnicemi EP


Exclamation
Jinak každý by se měl asi seznámit s novou Vyhláškou č. 18/2018 Sb.
Vyhláška o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev a o opatřeních pro předcházení a zdolávání některých nákaz včel a o změně některých souvisejících vyhlášek

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2018-18
Zemědělství budoucnosti: Zastoupí včely robotičtí opylovači od Walmartu?
https://www.stoplusjednicka.cz/zemedelst...d-walmartu
sanov: zkus někdy požádat o dotaci na 100 včelstev a nebo na 10 krav, pak ti úředník spočítá co je a co není hospodářské zvíře a kdo má a kdo nemá nárok na dotaci
Dotace, zase dotace!
Takové svinstvo a to prý v tržním hospodářství.
(20.03.2018 22:57)Frey napsal(a): [ -> ]sanov: zkus někdy požádat o dotaci na 100 včelstev a nebo na 10 krav, pak ti úředník spočítá co je a co není hospodářské zvíře a kdo má a kdo nemá nárok na dotaci

...se nerozčiluj, ......já jen poukázal, že legislativně to řešeno je. Řekl ti ten úředník proč to nejde, když včela a včelstva jsou hospodářská zvířata?
Františku ty jsi nepochopil co je to tržní hospodářství??????
No přece - Trhni co můžeš!!!!!!!! F.V.
(21.03.2018 13:20)vlcek napsal(a): [ -> ]Františku ty jsi nepochopil co je to tržní hospodářství??????
No přece - Trhni co můžeš!!!!!!!! F.V.

Já starý pes umím skákat jen přes oves.
Ty novoty, mně nejdou do noty.
To je příšerný. Muselo to být krásné stanoviště Sad
Že je mi majitele líto, je slabé slovo....
Je to smutné!
Confused Miesto riesenia problemu roboticke vcely: https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ek...icke-vcely
Referenční URL's