Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Já, čo to také: organický med?
A on to ten moj!
Radimku platíš mi pivo...
no jó byls rychlejší
(29.12.2017 10:55)JKL napsal(a): [ -> ]NATIONAL HONEY REPORT
Kdo najde ten český nebo EUropácký?

Brusel pomůže řešit problém českých včel. Europoslanec na to získal miliony


Ukrajina na druhem miste v dovozu extra svetlyho jantarovyho medu v hodnote 30m dolaru. Zajimave
Co se divíš. Tak jak stále rychleji chudí chudnou, bohatí bohatnou. Nůžky se rozevírají a oligarchie se vždy krmila tím nejlepším.
Je to dovoz do USA. Ten oligarcha se krmi kaviarem za 30mega z prodanyho medu Smile Vyvazi se vubec nekam cesky med?
Co to je dneska cesky med???
ukrajinský přepsaný na český
Nerad bych skončil jako Anton Špelec, ale mě se chce také něco o tom kdo dělá ze včelařů neschopné blbce co neumí počítat, něco říct.
Císař pán je vůl. Korunovanej.

A teď hádejte kdo jím je!
Bez komentáře.
http://www.osel.cz/9722-v-zemedelskych-p...icidu.html
A včelaři řeší pár kapek Amitrazu za rok? Co však je možné dělat proti této sabotáži?
JK
(10.01.2018 22:50)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]Bez komentáře.
http://www.osel.cz/9722-v-zemedelskych-p...icidu.html
A včelaři řeší pár kapek Amitrazu za rok? Co však je možné dělat proti této sabotáži?
JK
Protože sám nejsem chemik, tak jsem poslal dotaz na toxicitu látky Amitraz a flumethrin na VŠCHT. Odpověď je tato: "Amitraz je znám, že způsobuje, kromě podezření na kancerogenitu, oběhové problémy, letargii, snížení chuti k jídlu, zvaracení, zvýšení krevního cukru, problémy se zažíváním, dráždění kůže, ekzémy ... Podle struktury bych soudil, že půjde o látku toxickou a nabíledni jsou souvislosti s rakovinou. Tau-fluvalinát, jako pyrethroid bych hodnotil asi jako potenciálně méně škodlivý, i když aromatická sloučenina jistě bude mít chuť účastnit se vzniku rakoviny." No a pak se člověk dočte ve svazovém časopisu (leden 2018, str 21) tuto romantickou formulaci: " Obě účinné látky patří do skupiny látek pyretroidů, jejichž struktůra vychází z původního přirozeně se vyskytujícího pesticidu pyretrinu, který je obsažen v některých druzích rostlin chryzantém". Takže každý si může vybrat "svou kytku". Já už v rodině několik případů rakoviny měl a chryzantémy nemám zrovna v oblibě.
Škodlivost každé látky je nutno posuzovat podle velikosti dávky, doby podávání, případně podle kumulace v organismu.
Takže i takový vitamin může být smrtelně jedovatý. Viz mírně zkrácená citace z Wikipedie
Citace: Vitamín A se ukládá se v játrech. V důsledku toho může předávkování způsobit osteoporózu i otravu. Nadbytek vitamínu A v těhotenství (4.-9. týden) může také způsobit rozštěpy.[2]
Bývá obsažen ve velmi vysokém množství v játrech arktických zvířat (vlků, psů, medvědů), což vedlo k otravě (často fatální) polárních expedic, kterým došly zásoby potravin a museli sníst své psy nebo lovit.

Dokonce i látky, které známe jako prudký jed, mohou tisícům lidi zachraňovat život i při dlouhodobém užívání.
Příkladem je Warfarin - všeobecně známý a používaný jed na myši. V přiměřené dávce ale zabraňuje vzniku trombů a mnohdy smrtelným embolizacím.
Množství amitrazu (Varidolu), používané při fumigaci, je tak malé, že konzumace medu z takto léčených včel nemůže nijak poškodit zdraví konzumenta.
A to podezření na kancerogenitu znamená, že se ji sice nepodařilo prokázat, ale nejsou k disposici výzkumy, které by ji jednoznačně popřely. Čili takový alibismus pracoviště, které to napsalo.
Navíc nesrovnatelně víc prokazatelně karcenogenních látek vpravují včelaři do včel zakuřováním při včelaření.
Jen se podívejte, kolik dehtů zbylo ve vašem dýmáku!
Dobrý den, mohl bych se zeptat, čím máte podložen názor: "Množství amitrazu (Varidolu), používané při fumigaci, je tak malé, že konzumace medu z takto léčených včel nemůže nijak poškodit zdraví konzumenta."? Byl bych raději, kdybyste uvedl odkaz na zahraniční zdroje. Vyjádření VuV nemohu brát jako objektivní. Děkuji a přeji hezký den.
Otázka pro Rudolfa III: Můžete Vy uvést nějaký ,,objektivní zahraniční zdroj", který tvrdí, že med ze včelstev léčených Varidolem (v souladu s návodem t.j. 2 kapky na nástavek) může poškodit zdraví konzumenta?

Ne jenom, že amitraz je jedovatý, to ví každý. Ale konkretní odpověď na konkretní otázku.
Jak je nutno posuzovat jedovatost jsem dosti jasně demonstroval ve svém příspěvku na Warfarinu.
(11.01.2018 20:17)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Otázka pro Rudolfa III: Můžete Vy uvést nějaký ,,objektivní zahraniční zdroj", který tvrdí, že med ze včelstev léčených Varidolem (v souladu s návodem t.j. 2 kapky na nástavek) může poškodit zdraví konzumenta?
Dobrý večer, že rezidua z vosku zůstávají ve vosku lze najít zde: https://link.springer.com/article/10.105...o:2007038. Zbytky léčiv a jejich rozlkadné látky se kumulují v neustále kolujícím vosku. Nelze tedy vyloučit, že i včelař, který léčí podle předpisu, nemá rezidui kontaminované dílo. A věřte mi, až se najdou zbytky léčiva v medu českých včelařů, tak to, že někdo léčí podle předpisů bude to poslední, co bude někoho zajímat. Přeji hezký večer provoněný vůní chryzantém Smile.
(10.01.2018 22:50)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]Bez komentáře.
http://www.osel.cz/9722-v-zemedelskych-p...icidu.html
A včelaři řeší pár kapek Amitrazu za rok? Co však je možné dělat proti této sabotáži?
JK
Pokud si přečteme i méně pozorně, tento článek a zamyslíme se nad tím, jak používání chemie zaneřádilo nejen zemědělskou půdu ale i povrchové a spodní vody. Pokud se zamyslíme nad tím, jak se toto zaneřádění "zemědělskou činností" podepisuje na zdraví lidí a ostatních živáčků včetně včel, zaneřádění, které konzumujeme v takto produkovaných potravinách. Pokud si toto uvědomíme, tak musíme uznat, že těch pár kapek Amitrazu, které aplikujeme do včelstev v rámci podzimního tlumení kleštíka včelího, je jako pšouk do stromovky. Co proboha Rudolfe III řešíte? Vždyť to zlo je někde úplně jinde. Je nutno nekompromisně odstranit nadužívání chemie v zemědělství. Vše ostatní je pouhé plácání si jater a nepostihuje podstatu problému.
JK
Referenční URL's