Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Na tech samych lidovkach.cz clanek Vcely v sazce.Dejte nekdo link ,p.Cihlar pronasi celkem dost hruzostrasna slova o nastupujici plosne rezistenci klestika na leciva i o zhoubne snaze CSV o co nejvyssi pocet vcelaru.(kvuli prispevkum).
Někteří lidé ví co bude.
Obdivuhodné!
Clanek absolutne bez jakekoliv hodnoty. A jeste ma tu drzost napsat, ze je jiste, ze postriky na repku vcelam neskodi..
(30.09.2019 9:49)Mlha napsal(a): [ -> ]Opravdu ubývá včel?
https://czechsight.cz/opravdu-ubyva-vcel/
Tak se v tomto případě panem Kašíkem vyrábí obecný názor, " to psali na internetu". Doporučuji panu Kašíkovi, aby si raději vymýšlel o něčem jiném, co včelám opravdu neuškodí. Napsal bych mu to tam přímo, ale ksichtbuch odmítám.
K té řepce - a co pyl, ten také hned pomine? ÚKZÚZ i SVS odmítli udělat rozbory pylu (pergy) při hromadných úhynech. Takto se ututlává problém.
O pečlivém vedení registrace včelstev by se dalo dlouho povídat.
On ten pyl řepky už moc není ,když postříkají řepku Nurelle tak do ni včely ani neletají . https://agrobio.cz/nurelle-d/28354#prilohy je to částečně repelent. Ať se daří Zdeněk
No pekne. Urobte z premiera včelára - darujte mu včelstvo.
https://nazory.aktualne.cz/komentare/bab...f6b220ee8/
Řekl jí lásko, mě ubývá včel
http://www.osel.cz/10809-rekl-ji-lasko-m...-vcel.html
Autor je demagog, používající pouze argumenty, které se mu hodí.
Neuvědomuje si zásadní fakta:
- v profi včelařství začíná převládat byznys s oddělky, statistika neexistuje, úhyny jsou kompenzovány oddělky, statistika to neregistruje
- "počty včelstev" jsou ty, které včelaři nahlásí, skutečnost je ???, statistika uvádí předpokládané množství pro zazimování, jaký je výsledek na jaře, nikdo neví
- subletální vliv pesticidů odmítá proto, že sežádné testy podezřelé pergy nedělaly, protože se ÚKZÚS a SVS nedohodly, kdo bude rozbory pergy dělat, takže veliká 0 vzorků, tudíž nic neprokázáno
Národný program v Holandsku - porovnajte si ho s tým svojim:
https://translate.google.sk/translate?hl...-nl_nl.pdf
Co si o tom myslíte?

http://beskydbenk.cz
Niečo podobné funguje aj u nás. Nemám nič proti, pokiaľ je to šikovný včelár a vie čo robí. Stretol som sa však s tým, že takýto "podnikateľ" dokonca skupoval súše do včelstiev, lebo nemal. To mohol rovno dať inzerát skúpim všetky infikované plásty po vašich padnutých včelstvách. Mno a keďže nestíhal, dokonca núkal "možnosť zarobiť si". On vraj bude robiť prednášky a ja sa starať o včelstvá a predvádzať.
Už půl roku jsem odhlášený z VF, samozřejmě sem chodím jako host a čtu si vaše příspěvky.
Jen už se zde nechci k ničemu vyjadřovat,ke své spokojenosti si včelařím podle svého.
Nejsem členem žádného spolku a ani žádné politické strany a nemám potřebu řešit nemoci,loupeže a kmeny včelstev.
To samé platí i o velikosti rámků, typu úlú,OP,nebo zužování,počtu nástavků,ap.

Po tomhle příspěvku mě to ovšem nedalo a chci vyjádřit svůj názor,ale hlavně jako výstrahu pro všechny slušné včelaře a nejen je.

Včelaře
Včelařství je jeden z nejkrásnějších,navíc užitečných koníčků,činností nebo i pro někoho obživy.
V poslední době zájem o tuto činnost roste a tam kde je zájem jsou i nabídky.
Nechci hned psát o podvodech,ale snad si pamatujete systém hry letadlo,později chov kalifornských žížal, šneků, prodej kosmetiky ap.
V tomto národě je obrovský hlad- hlad po penězích a ty se musí získat za každou cenu a úplně nejlépe na hlouposti a hladu po penězích té obrovské chudé většiny.
Například kupónová privatizace,taky slibovala peníze,ale kolik z vás si opravdu koupilo akcie a potom sledovali hodnotu, kupovali nebo prodávali a VYDĚLALI?
Málo většina to dala do fondů a do teď z toho nemá nic,jen se plače jaká, že to byla zlodějina.
To,že to byla naše vlastní chamtivost jak přijít k penězům,ale i naše lenost se o investice starat nás přiměla to svěřit někomu jinému a snít o tom,že budeme v balíku a bez práce,teď nemúžeme přiznat,byla to hloupost a to se nepřiznává.Můžou za to přece ONI.
Tu politiku jsem sem vepsal jen proto,že je to notoricky známo,ale jinde to vidět nechcete a ve včelařství už vůbec ne.
Hádáte se zde o dotacích o typu úlu o matkách o léčivech a všichni výrobci a prodejci si jen mnou ruce.
Některým včelařům se daří dobře umí to a dokonce je to uživí co udělá ta chudší většina hladná peněz jde a zaplatí si jejich přednášku, jde a zaplatí si doporučené úly,jde a zaplatí si doporučené léčiva.
Přednáška vás může obohatit,ale taky a to spíše ochudit.
Jako úspěšný nepotřebuji konkurenci a ještě si ji vychovávat,ale potřebuji ty co mě k mému blahobytu svými penězi pomůžou.
Určitě jsou vyjímky,myslící na přírodu a ti kteří chtějí opravdu druhým poradit a pomoci, většina jich,ale taková není.

Tak že pronájem vámi koupených úlú ze zpětným odkupem dokonce za púvodní cenu.
To je bomba a opět bez práce,bez starostí,to bude peněz,dám do toho všechno to se přece vyplatí a konečně budu v balíku.
No a pokud to ještě někdo úspěšný,důvěryhodný na nějaké té přednášce nenápadně,nebo dokonce hodně nápadně doporučí tak hrrrr do to ho dyť to přece povídal pán xy a ten přece ví a má ten by do toho jinak nešel.
Sorry moc jsem se rozepsal,ale snad aspoň někteří pochopí.
A bavilo by vás vlastně takovéhle včelaření?
Pokud by tohle fungovalo a lidé do toho budou dávat své peníze bylo by to ohrožení až likvidace malovčelařů, protože tohle je přesně to co vás vytlačí ze hry včelaření.
Ještě poslední rýpavá otázka po spálení vámi koupených a pronajatých úlú kvúli moru včelího plodu,od vás nájemce odkoupí co?
Při úhynu včelstva je povinen úl znovu osadit?
Při krádeži je povinen škodu nahradit?
Tak ať vám to bzučí a já se zase vypnu Wink
Jj, je tam více otázek než odpovědí Smile
Abych rekl pravdu,tak nad takovou ekonomikou se protaci panenky.Za 100000kc si koupite uly se vcelstvy v hodnote cca 50000 kc,10000 dostanete okamzite zpet za jejich pronajem od toho od koho jste uly koupili.Nejakych 40000 uleti prvni rok ve prospech prodejce a zaroven toho kdo je v najmu.
Pri najmu za vcelstvo 1000 kc rocne (coz je u Hulu 5 kg medu,v zejme mozna i min) a vynosu nejakych cca 30 kg je to v Hulocenach 25x200 kc pro "najemce".Secteno,podtrzeno:pri investici 100000 kc ma kupujici 10000 rocni zisk,zatimco ten kdo prodal a pronajal si zaroven 50000.(ve skutecnosti spis 30000,bo Huloceny nebudou na F-M realne.)Hezky vymysleno.Kdyz ptacka lapaji,hezky mu zpivaji.Onu podporu zakladani novych vcelnic zaplati kupci a zaroven najemci,ne spolecnost,ktera s timto napadem prisla.
Na druhou stranu,pro radu lidi je dnes 100000 pakatel a nevi co s penezi.Tezko rict,jestli se podobny projekt rozbehne nebo za par let skonci u soudu,protoze najmy budou platit dalsi kupci ulu v rade ve stylu letadlo...Kdyz nekdo slibuje modre z nebe,je to vzdycky podivne.

Dotace bere kdo? Ten kdo vcelari s pronajatou vcelnici nebo ten kdo uly vlastni?
Referenční URL's