Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ano, mě stačí titulek. Protože u nás žijí desetitisíce a možná statisíce kusů srnčí zvěře a tudíž pár pozabíjených kusů, když současně zelená mafie tvrdí že přemnožené zvěře, a vysazuje tu kvůli tom nebezpečné šelmy mě vážně nějak nebere. Navíc kdo ví, zda je to pravda, už jen jak je napsaný titulek naznačuje, že je to tendenční, manipuativní zpráva a kdo ví jak věrohodně ověřená a dokázaná.
To si ty jednotlivé mafie, tedy lobbystické party musí ujasnit co chtějí. Vlastně by se dalo říci sláva, že ty přemnožené srnky likviduje řepka a tudíž se sem nemusí vysazovat lidem nebezpečné šelmy!

Ano, tohle všechno a mnohem víc umím já vyčíst jen z titulku, vy ne?

Jde o to, že žijeme v informační době a kdosi na nás hrne tolik kravin, že není rozumné číst to všechno. Ovšem když já dám někomu zadarmo možnost unifikace, ke které se jinak nejde dostat, tak to by chytrý člověk přečíst měl. Já informace třídit i přes svůj věk umím, někteří méně. (i tak si i já bohužel dokážu naběhnout)
Naštěstí to tu nečtou, dle SZ soudě, jen liberální svobodomilovníci a tak tu nepíšu úplně marně.
Jediný zvíře co bylo vypuštěno do přírody byl rys. Jinak je to přirozená migrace.
Opravdu? Co třeba pratur? Koně, bizoni? Umíte si představit svojí ženu s dětmi jak je na borůvkách napadne rozzuřený býk pratura?

Připravuje se všeobecný zákaz vstupu všech občanů do lesa. A jedním z argumentů bude, že je to životu nebezpečné. Já třeba pamatuju, jak se smělo do lesů a na všechny polní cesty vjíždět čímkoli a tedy i auty. Od r tuším že 1976 se celoplošně automaticky auty do lesa nesmí. Dneska je málo těch co pamatovali skutečnou svobodu a ne tuhle liberální pseudosvobodu.

A ten zákaz bude mít velkou podporu, třeba umíte si představit kolik bude muset vzniknout rekreačních zařízení, když nikdo nebude smět do lesa? A tak tato zrůdná legislativa bude podporována velmi silnými lobby. Jo, že se to ještě neděje? Asi ne, ale pak bude pozdě, co myslíte. Co třeba rozhledny v údolích, a bude to podporováno EU, stejně jako drahé cyklostezky, na kterých roky nikdo kolo neviděl. Ale ono se to stejně stane díky lidem, kteří uvažují jako vy, že vysazen byl jen rys. Ale nebyli ihned vystříleni vlci, ti jsou hlídáni a monitorováni a oslavně vytleskáváni a medvěda by taky nazastřelili, že ne a hlavně, co ti pratuři, koně a biozoni (zubři)?

A ještě dodám, víte o tom, že ve Francii se lid vzepřel úmyslu vysadit dvě březí medvědice a tak je ministerstvo vysadilo i přes zjevný odpor občanů a blokádu všech silnic té oblasti vrtulníkem? Víte třeba toto? Taky to tu necháme dojít tak daleko, že bude velká část lidu ve žlutých vestách už půl roku každý víkend v ulicích? To chcete? Já ani ne, věříte?
néni to fčelách, ale trochu k debatě https://www.birdlife.cz/nekdo-zabil-dve-...qh36cHF7hM
Ježíš, co kdyby ten orel mořský napadl mou ženu? To vetchou stařenku, by neubránili ani mé 50 leté děti.Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Šmarjá panno,i to nejmenší dítě u nás na vsi ví, že nejlepší je PARAGANSKA PADINA....na všechno a na všechny...Big Grin
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/vcel...zlicci_bma
A zvláště doporučuji příspěvek p. Vondrušky v diskusi pod článkem.
JK
Dnes ve Snidani s Novou hlasil zemedelec diky pocasi -50% ovoce a zeleniny.
....to asi myslel dovážené ovoce a zeleniny. Nebo se tu ještě něco málo pěstuje? Huh
pěstuje,pěstuje a říká se tomu samozásobeníSmile
......aha, tak to se asi budou na Nově "samozásobovat"....Wink


Jinak dobrá příprava na zvýšení cen...... Musíme rozhlásit, že bude málo medu.... no ne?Big Grin
Já už to hlásím, loňska produkce téměř vyprodaná...
Já právě doprodal a dnes jdu točit letošní. Cena byla nastavena správně...
Výdaje na varroázu rostou, loni dosáhly 30 milionů. Včely ale umírají dál
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/va...nomika_fih
Je to absurdni jak se tu hadame o 30 milionu, kdyz za rok 2018 zemedelstvi dostalo dotace ve vysi 3800 milionu korun, mezirocni narust dotaci cinil 780 milionu. Kolik z toho dostali vcelari? Kdy nam objem penez navysili (myslim, ze pro letosek to jeste snizili)? Kazdy si s nami vytira zadek.. Dotace, eet, postriky, dane.. Je to tim, ze Svaz je zavisly existencne na dobrych vztazich (budeme drzet hubu a krok) se statem? Nebo jen system zneuziva hobby vcelaru kteri financuji vcely ze sveho jako konicek? Je to smutne..
Proč by avokádo a mandle neměly být považovány za veganské potraviny

https://www.novinky.cz/zena/zdravi/50536...aviny.html
Právě vyšla nová kniha Thomase Seeleyho The Lives of Bees o životě včel ve volné přírodě.
Referenční URL's