Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vystúpiť z EU???? To je fakt niekto taký naivný? A k tomu vlastná colná politika? Aby som to chápal správne. Vystúpiť z EU, zaviesť vlastné clá na dovoz tovarov zo zahraničia, aby sme podporili domácich výrobcov (ktorých, čo všetko sú schopní vyrobiť, ale skutočne len tí domáci!) a myslieť si, že ostatní sa budú pozerať so založenými rukami Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin Na to nemá silu ani česká republika a ani slovenská. Sme len prd vo vetre a ten vietor sme si urobili sami pri vstupe do EU a našich "vyjednávacích" schopnostiach. Každá rozumná krajina si chráni svoje zdroje - nerastné, vodu, pôdu, nezávislosť na energiách, ... Ako si to chránime my nám ukázali doteraz všetky vlády. Ale vlády by som za to nevinil, veď sú to presne takí ľudia ako zvyšok národa - najskôr ja a moja rodina, potom kamaráti a na ostatných kašľať!!! Takto je to v našom politickom systéme od parlamentu až po obecné úrady.
(11.01.2020 6:35)Merkuri napsal(a): [ -> ]No ten med po 0,20 eur ak je praví by sa oplatilo na výrobu liehu a robiť značkový alkohol čo by bol lepší biznis než dodavať med a z nim spojené problémy. Ono totiš na etiketu od alkoholu sa neuvádza krajina pôvodu cukru, medu ...
Co se byznysu týče, tak na tebe nemá ani Kohout.
(11.01.2020 5:52)Albert Gross napsal(a): [ -> ]Zvrátená logika. V Rwande by med mali vykupovať po 0,20 € ? Potom sa nemôžeme sťažovať na lacný med v Lidli.

Albert to nie je zvratena logika, to je proste kruty holy fakt. Ked Ukrajinec doma zarobi cca 150EUR/mesiac, tak pre neho je to jedno euro to co pre nas 4-5-nasobok. Takze nie u nich je vykup na pi.... On ked odovzda 150kg medu tak mu to pokryje naklady na jeden mesiac zitia. Nebavme sa o zivotnej urovni.... kto sa ma lepsie ci oni alebo my..... To ako ked niekto povie ze chudaci domorodci niekde v juznej amerike.... nie oni su chudaci ale my sme chudaci lebo sme sa nechali vtiahnut do sveta spotrebnej spolocnosti a stale kazdy den pocuvame co vsetko potrebujeme k zivotu.... 99% veci co nas masiruju reklamy nepotrebujeme. Hold ale sme uz v tom rychliku a vystupit realne nie je mozne.

A k tej Ukrajine co pisal Patko.... no 30 rokov sme boli lacna pracovna sila.... este aj nou sme ale uz to nie je to co to bolo pred tym.... preco sa tlaci EU na ukrajinu.... no lebo je to velky trh 3x väcsi ako Slovensko a Cechy dohromady. Preco nas dotuje EU? No aby sme sa naucili ze sa neda zit bez vsetkych tych veci bez ktorych sa "neda zit"..... proste sme len trh pre odbyt vyrobkov... cislo...ekonomicky ukazovatel. Nevieme si ani len predstavit co vsetko ukrajina potrebuje... kolko vyrobkov tam dokaze EU vyviezt ... treba ich len naucit tej spotrebe ako nas.... oducit ich sebestacnosti....
Je to smutne ale je to tak
Potom je všetko v poriadku.
Nie je dôvod sťažovať sa na kvalitný a lacný med v Lidli, ani na EU, ani na lacnú pracovnú silu z Ukrajiny Idea
(11.01.2020 11:56)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]na tebe nemá ani Kohout.

Která moje ekonomická poučka se ti líbila nejvíc?
Já si na med z lidlu nestěžuji,pro mě není konkurence, a ta laciná pracovní síla z Ukrajiny už není tak laciná jak bejvavala.
Najmä ak sa na nej priživia personálne agentúry.
(12.01.2020 9:58)richard1 napsal(a): [ -> ]Já si na med z lidlu nestěžuji,pro mě není konkurence, a ta laciná pracovní síla z Ukrajiny už není tak laciná jak bejvavala.

I Čína už není jako dřív.
(12.01.2020 9:58)richard1 napsal(a): [ -> ]Já si na med z lidlu nestěžuji,pro mě není konkurence, a ta laciná pracovní síla z Ukrajiny už není tak laciná jak bejvavala.
No to som zistil predvlani že tá pracovná sila nieje taká lacná... 3 ukrajinci ukladali dlažbu po oprave vodovodneho potrubia, čisto to len ukladali na podklad pod dlažbu 3 dni a to 9 m/2 a ešte jeden na to dozeral ......Kvalita to bola ohromná tak že škôlkar by to spravil krajšie...Cool
(12.01.2020 9:58)Kohout napsal(a): [ -> ]
(11.01.2020 11:56)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]na tebe nemá ani Kohout.

Která moje ekonomická poučka se ti líbila nejvíc?
Těžko vybírat, z poslední doby třeba tato. Ale Vojto když vidí, že tudy neprorazí, vždy najde geniální okliku.
Zapominate,ze u nas vetsina ukrajincu pracuje pres mafiana (agenturu),ktera dodava pracovni silu podnikum.Podnik agenturni pracovniky neplati,plati za ne mafianovi,ktery jim pak dava svou mzdu.(realny poznatek-podnik 180 kc/hod,z toho mafian 85 kc/hod ua delnasovi ve stavebnictvi,rumun,moldavec jeste min).Pokud se to prepocita na mzdu u nich doma,jsou na tom lip,vydelaji 3x tolik.I kdyz i na Ukrajine se to pry lepsi.
Já znám Ukrajince co nepracují přes agenturu. Musí ale platit Ruským imigrantům za ochranu. Pak platí Rusům ve vlaku když jedou domů. Potom na hranicích celníkům protože překračují dobu povolení k pobytu. A potom doma místním mafiánům. Ti si pro peníze přijedou domů.
Jednou ruským imigrantům nezaplatili. Ti je seřezali na ubytovně tyčema a vyházeli z okna na parkovistě. Výrobna pak nějakou dobu nejela. Majitel říkal že mu Rusové rozbili výrobní prostředky.
No a zapomenuli jste, ze jeste plati mafii ubytovani na ubytovnach. Mafian ma pronajate cele patro pro 20 lidi. Zde jich zije 3x tolik a on na 40 navic vydelava za ubytovani.
A vyhovuje to všem.
21 století!
Otřesné!
To je jako z románů o otrocích v Americe.
A to se mnozi z nich tesi do EU,pac vidi pouze plne nakupni kose blbosti v super hyper,kdyz si jedou vecer pro zlevneny rohlik nebo chleba....A vubec nevnimaji negativa tohohle pocinu.
Já když budu chtít pracovat v Americe tak taky využiju služeb agentury.
To je špatně?
To, že chceš pracovat?
(13.01.2020 21:54)Kohout napsal(a): [ -> ]Já když budu chtít pracovat v Americe tak taky využiju služeb agentury.
To je špatně?
V tom prípade môžeš biť aj doma lebo nič viac nezarobíš.
Jedine že by si tam začal vo veľkom včelarit a na to agenturu nepotrebuješ.
Dělám si srandu
Teď jsem jezdil po Indii s batůžkem. Vždycky jsem si vyhlíd nějakou práci za jídlo a hned druhej den mě to přešlo.
Referenční URL's