Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Být chocholous,tak si taky nenechám každý týden od jezevcu stříkat různé-cidy a lít hnojiva za krk.Bohuzel chocholous,si nedokáže vybrat a tak mu nezbývá se nechat kropit a v horším případě otrávit či umrit hlady.Propracovane osetrovani kulturnich plodin má zelenou,ptaci,hmyz cervenou.ANO,bude hůř.

To máme slíbené i motýle !!! Možná jako drony.
Úředníci jim podnikání rozmlouvali, dnes mají obrat 25 milionů

https://www.idnes.cz/finance/prace-a-pod...nikani_frp
Mám již několik let vedle zubu řezáku jen kořen zubu a je stále zdravý. Naopak vedlejší zub mne již několikrát začal pobolívat a zubař-stomatolog doporučil nejdříve vytrhnout ten kořen a pak léčit. To se opakovalo několik let a já odmítl a zub se vždy uklidnil. Před asi 3 měsíci bolestivost byla značnější a já byl na vážkách. Nakonec jsem opět nesouhlasil s vytržením. Vzpomněl jsem si na propolis. Slivovice a propolis! Prozatím na zubní frontě klid. Štětečkem každý den po vyčištění zubů nátěr. Jak dlouho? Uvidí se.
No, a kapitola o úřednících by byla nekonečná. Zkušenost trisktní! Nepopírám dobré případy, ale ty špatné doslova ničí životy.
To že si liečiš koreň propolisom je nič proti tomu čo sa tvorí pod koreňom zubu, jed ktorí ide do organizmu a spôsobuje poškodzovanie orgánov. Treba vytrhnút koreň a vyliečiť.Cool
Není nad radu odborníků. Asi to tak bude a já taky očekávám, že to tak nakonec dopadne. Je otázka, kdo dřív. Zda já i se zubem, nebo jen napřed zub.
(28.03.2021 8:20)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]https://zpravy.aktualne.cz/domaci/o-mili...n=Aktualne

Když to je ta ruka trhu. Pokud má stát rohlík 2kč a pivo 15kč, tak to tak prostě být musí. A nebo zaplatíme za to, že budeme mít lepší přírodu a uskromníme se. Ale oboje mít nelze. Chováme se s ohledem na cenu, na náklady. Kdo něco dělá příliš nákladně, neuživí se. A dělá to tak každý živý tvor. Takže jak z toho ven? Musela by vzniknout poptávka po "ekofriendly" potravinách. Něco jako jsou vejce z podestýlkpových chovů, aby slepice netrpěly v klecových... Kupte si náš třikrát dražší chleba, naše pole mají meze a remízky.... Musela by tu ale být poptávka. Ponikatel se přizpůsobí vždy.

(03.04.2021 8:58)František Němec napsal(a): [ -> ]Mám již několik let vedle zubu řezáku jen kořen zubu a je stále zdravý. Naopak vedlejší zub mne již několikrát začal pobolívat a zubař-stomatolog doporučil nejdříve vytrhnout ten kořen a pak léčit. To se opakovalo několik let a já odmítl a zub se vždy uklidnil. Před asi 3 měsíci bolestivost byla značnější a já byl na vážkách. Nakonec jsem opět nesouhlasil s vytržením. Vzpomněl jsem si na propolis. Slivovice a propolis! Prozatím na zubní frontě klid. Štětečkem každý den po vyčištění zubů nátěr. Jak dlouho? Uvidí se.
No, a kapitola o úřednících by byla nekonečná. Zkušenost trisktní! Nepopírám dobré případy, ale ty špatné doslova ničí životy.

Oddaluješ nevyhnutelné, ale problém neřešíš. Ten kořen stejně nakonec půjde ven. To, že jsi to odmítl na tom faktu nic nemění. Jediný důsledek tvého rozhodnutí je ten, že tě to bolí a že si ničíš zdraví. A zcela zbytečně. Bakterie způsobující ten zánět pronikají cévami do krevního oběhu a škodí ti po celém tvém těle. Podobný princip jako u parodontozy. Tam je taky kývající se zub tím menším zlem....
Jen pro ilustraci (sjeď na spodek stránky a koukni na tabulku, co ti v těle dělají parodontální patogenní bakterie):
https://www.gentrend.cz/sluzby/diagnosti...agnostika/
Tomáši, k tomu jen tolik. Děkuji za odkaz. Ale ten i po přečtení a úvaze nad ním mně nic nezodpověděl. Skutečnost je taková, že denní nátěr ukončil bolestivost a co se odehrává v těle? Mám nějaký ten rok, problém s ředěním krve a očekávám, že možná, jak jsem již psal, odejdu možná dřív já i s zubem. A ze zkušenosti vím, že nakonec vše se děje jinak než se očekává i vědecky učí a namyšleně plánuje. Jen otázka: co když ten propolis jen neizoluje, ale i ničí patogeny?
Atd., atd otázek. Marx napsal knihu o výstavě bytů ve Francie a pak v doslovu uvedl, že než ji dokončil, změnilo se tolik, že mnohé z toho co napsal již neplatí. (U mně byla po přečtení otázka, proč tu knihu vydával.) To je skutečnosti jak jde život. Ale již jsem psal, že to trhání mně možná nemine.
Frantisku ja byt Vama ja bych to netrhal . Taktomate aspon duvod dat si propolis s tu slivovicu. A to nekdy stoji i za trochu bolesti. Nech sa Vam dari majstri.
Zdůrazňuji - po natírání zub již měsíc nebolí!!!
Slivovica a propolis to je zazrak .Aj kazde samostatne
(06.04.2021 9:57)František Němec napsal(a): [ -> ]Tomáši, k tomu jen tolik. Děkuji za odkaz. Ale ten i po přečtení a úvaze nad ním mně nic nezodpověděl. Skutečnost je taková, že denní nátěr ukončil bolestivost a co se odehrává v těle? Mám nějaký ten rok, problém s ředěním krve a očekávám, že možná, jak jsem již psal, odejdu možná dřív já i s zubem. A ze zkušenosti vím, že nakonec vše se děje jinak než se očekává i vědecky učí a namyšleně plánuje. Jen otázka: co když ten propolis jen neizoluje, ale i ničí patogeny?
Atd., atd otázek. Marx napsal knihu o výstavě bytů ve Francie a pak v doslovu uvedl, že než ji dokončil, změnilo se tolik, že mnohé z toho co napsal již neplatí. (U mně byla po přečtení otázka, proč tu knihu vydával.) To je skutečnosti jak jde život. Ale již jsem psal, že to trhání mně možná nemine.

No, pokud počítáš s tím, že odejdeš do včelařského nebe dřív, než bude muset kořen ven, tak pak jo. Možná se ti to splní, možná ne. Taková loterie mi to příjde. Ale platíš za to zbytečnou bolestí a nutností ho ošetřovat, aby nebolel. Stačila by přitom jedna návštěva zubaře a měl bys klid, a na furt....

Jak líh, tak propolis mají účinek proti bakteriím. Jak to tím léčíš, tak bakteriím škodíš, zabíjíš je. Propolis je dezinfekce, což je jeden z důvodů, proč to včely po úle patlají. Ale dokud tam ten kořen bude, nikdy se to pořádně a dokonale nevyčistí a bude se problém neustále vracet. A to do té doby, než přestane zabírat propolis a budeš tak jak tak muset k zubaři, nebo tedy do té smrti.
Krásná videa s řezem buňky s živou larvou atd


https://scitechdaily.com/researchers-cap...-the-hive/
Kvůli prudkému ochlazení může být letos méně medu (Česká televize)

https://ct24.ceskatelevize.cz/3298439-kv...-mene-medu
(17.04.2021 10:01)JirkaJ. napsal(a): [ -> ]Dobrej článek k zamyšlení,

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazor...ly-neuzivi

A tůje nemůže mít producenty medovice? Proč by okolo mých tedy poletovaly celý rok vosy. Stačí aby ten autor vylezl od klávesnice a podíval se na vlastní oči velmi zblízka očem píše.
Mně zase z tújí vypadávají přes zimu při větrech ptačí hnízda. Takže asi túje nejsou ideální, ale lepší aspoň něco, než nic a trávník na golf. Túje bych tedy bral na milost. Spíš mi přijde zvláštní, jak všichni noví majitelé, kteří zdědí nebo koupí nemovitost, začnou provádět spartakiádu s motorovou pilou a neskončí, dokud všechny ovocné stromy nevykácí. Z toho je mi smutno (a včelám taky).
Ovocne stromy jsou práce a takovou práci tahle balkonacka banda stehujici se z mest na venkov nehledá,zvlastni je,že rajtovat co pár dnů se sekackou po zahradě jim připadá in.Lidi žijící na vesnici pokolení a spjati s životem na vesnici si klepou na čelo.Holt vesnice nám zvolna zanikají,stávají se z nich oazy grilovani,bazénů,spánku do poledne a nočního randalu.
Referenční URL's