Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zimu v nekterych oblastech neprezilo i 70% a vetsina uhynula na podzim po zakrmeni,ne pres zimu. Nejvetsi uhyny za poslednich 5 let a nikde zadne opatreni. Kdyby nekde uhynulo 70% vsech hloupych slepic, mohl by se stat pretrhnou v hledani priciny. Nezaznamenal jsem ani zadnou aktivitu od vcelarskych spolku ve smeru k vetsi ochrane vcelstev svych clenu. Nula od nuly pojde.
Frey

Velmi přesný postřeh. Dovolím si vypíchnout, že kromě zdánlivé absence jakékoli aktivity Svazu jsou neaktivní všechny ty trucspolky, co se tak vehementně vymezily vůči Svazu a jeho neaktivita i v těchto věcech byl jeden z hlavních argumentů proč Svaz opustit a ustavičně ho pomlouvat. Co dokázali oni? Co dokázal PSNV v této věci?

Žádnou aktivitu v tomto směru nevyvíjejí neorganizovaní a dokce ani ten jeden velmi agilní dezorganizovaný s pár včelstvy a stohy mouder.

Svaz je jediná platforma, která může vámi přesně popsanou situaci zvrátit a přinutit stát aby konal - stát se s jednotlivci a ani celými skupinkami jednotlivců bavit nebude. Že to Svaz nedělá a nebo ne dost razantně, je naše vina, že jsme líní Svaz přinutit aby dělal to, k čemu byl kdysi našimi předky založen a k čemu by měl sloužit i dnes. Až to na mě dělá dojem, že to bojkotování Svazu a jeho demonstrativní opouštění někdo řídí a mnoho lidí v roli užitečného idiota to ještě podporuje. Vymeťmě Augiášův chlív a vzepřeme se.

Ještě si neodpustím připomenout Slováky, kde najednou agrochemická mafie ostrouhala a najednou půjde zemědělčit s velmi redukovanými postřky pod pokutou milionů eur.
Nebudte bláhovej. To je reakcia slovenského včelára.
(20.05.2020 10:47)tom.50 napsal(a): [ -> ]Ještě si neodpustím připomenout Slováky, kde najednou agrochemická mafie ostrouhala a najednou půjde zemědělčit s velmi redukovanými postřky pod pokutou milionů eur.

Neviem či zväz ako taký má k tomuto niečo povedať, teda áno, nemusel by vo Včelařství písať kraviny ohľadom úhynu ale na druhej strane si vezmite že v ČR je 500 ročné sucho (neviem v akom rozsahu a kde ale média to takto podsúvajú) a ľuďom je to jedno, ak niekto včelári tam, kde nie je znáška v dôsledku sucha a neotvorí úľ a nezistí to, tak na jeseň alebo zimu má znova úhyny a tie de facto nesúvisia s klieštikom a metodikou k jeho potláčaniu. Jednoducho pokiaľ si ľudia neuvedomia že nárazník z auta alebo pneumatiky sa nedajú žrať tak nenastane žiadna výrazná zmena. Repka nie je problém, problém sú tie obrovské polia a umierajúca pôda.
Když já nevím s tím 500- letým suchem.Asi hodně záleží, jak kde. Sám si měřím srážky a za loňský rok spadlo cca 700 mm srážek, to ve středočeském kraji fakt není na rekordní sucho . A když se podívám na ozimy, rostoucí kukuřici, všechno pěkné, zelené, nemyslím , že by se to mohlo vzít plošně. Jiná situace bude Morava, tam je odle všeho suššeji a Hradecko, tam asi také . To, že voda z krajiny rychle odtéká, je problém obdělávání zemědělských ploch a výrazného odlesňování v důsledku kůrovce a Lesů ČR. To se ale nedá napravit za rok či dva..
Mimochodem , mám divný pocit z plánovaných staveb přehrad- kdo je bude stavět ?
Jak dlouho ? V jaké kvalitě ? Bude z toho mít prospěch betonářská lobby a vodu v krajině to nezadrží. V zemi, kde neumíme opravit kvalitně 200 km dálnice, patláme se s tím už bůhví jak dlouho, chce stát stavět přehrady ? No, možná se toho už nedožiju, ani pražského okruhu asi ne, ale bylo by smutné, kdyby z přehrad rostly břízy a hráze se kroutily...
Pane Salaji, s vámi by byla skvělá diskuse, asi bych vám rozuměl. Díky.
Dnes jsem slyšel v rádiu že v USA dokonce přehrady bourají.
Tam se jim trhají pod náporem vody.
(20.05.2020 16:15)Tomáš R napsal(a): [ -> ]To, že voda z krajiny rychle odtéká, je problém obdělávání zemědělských ploch a výrazného odlesňování v důsledku kůrovce a Lesů ČR. To se ale nedá napravit za rok či dva..
Mimochodem , mám divný pocit z plánovaných staveb přehrad- kdo je bude stavět ?

A dneska jsem poslouchal že řešení je vykopat meliorační trubky z více než milionu hektarů orné půdy.
A přehrady že se stavěly proti povodním a teď by je chtěli stavět proti suchu...
(20.05.2020 10:47)tom.50 napsal(a): [ -> ]Svaz je jediná platforma, která může vámi přesně popsanou situaci zvrátit a přinutit stát aby konal...

Ona už vaše předsedkyně není podřízená předsedovi vlády?

(20.05.2020 10:47)tom.50 napsal(a): [ -> ]Vymeťmě Augiášův chlív a vzepřeme se.

Milion chvilek pro co?
Titěra dokládá své tvrzení také tím, že většinou u nás včely hynou především kvůli chybě chovatelů, kvůli nemocem, hladu a až téměř u poslední příčky je to kvůli otravě.
Otravu musí potvrdit laboratoř, což bude trvat téměř měsíc.
Rýchlejšie by rozbor urobili v laboratoriach Bayer: https://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto#Sale_to_Bayer
Taká hezká absurdita,esli Bayer dělá rozbor na prokázání vlastních jedů....
Je to chobotnica, ktorá siaha od prezidentov až po malých panáčikov. Človek by mal podozrenie, že až po malé národné výskumné ústavy Wink. Každá koruna sa ráta... aj tá od Judáša. Všetko je už nastavené tak, že rukojemníci by bez týchto spasiteľov vymreli od hladu.
https://www.ewg.org/release/trump-epa-si...iller-safe
Když není snůška, nekousejte si nehty, ale okusujte květy Smile

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie...250954_tzr
Referenční URL's