Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Merkuriho bych spíš podezíral z toho, že zařídil to, aby takovou zprávu někdo vydal a mohl tak podražit.
Včelaři hlásí medovou krizi. Zásoby už většina vyprodala, cena stoupá
http://zlin.idnes.cz/vcelari-prodali-zas...zpravy_ras
Co bych se staral o prodej medu a jeho cenu, když ho můžu prodat překupníkovi za 65 nebo 90 a mám po starostech... On ať si jej prodá třeba za 300 stovky nebo za 500 kilovku, když je šikovnej. Proč bych nepomohl nefakčenkům a spekulantům k zisku. Takže radím nezdražovat, neprodávat jednotlivcům, tak jak mi zde bylo chytrými lidmi dříve raděno, ale prodat (tedy darovat spekulantům za 65 max 100) a tak podpořit tyto nefakčenky. Peníze nám včelařům stejně štěstí nepřinesou, tak je nechme jinejm a těšme se z našeho koníčku, včelaříme přeci především pro radost a ne proto, abychom zbohatli nebo něco vydělali... no memám pravdu. Ještě nám zbude více času na zábavu.
Prodám spekulantům za 130 v konvi. Pořád o deset víc jak tady v okolí nastavili cenu ti co neumí prodávat. Smile
KyJi, Vy kapitalisto nenažranej Tongue
Já jsem vykořisťovaný pracující proletář.
Takže neprodávám svoji práci lacino, když to můžu ovlivnit.
(19.10.2016 14:00)vernut napsal(a): [ -> ]Co bych se staral o prodej medu a jeho cenu, když ho můžu prodat překupníkovi za 65 nebo 90 a mám po starostech... On ať si jej prodá třeba za 300 stovky nebo za 500 kilovku, když je šikovnej. Proč bych nepomohl nefakčenkům a spekulantům k zisku. Takže radím nezdražovat, neprodávat jednotlivcům, tak jak mi zde bylo chytrými lidmi dříve raděno, ale prodat (tedy darovat spekulantům za 65 max 100) a tak podpořit tyto nefakčenky. Peníze nám včelařům stejně štěstí nepřinesou, tak je nechme jinejm a těšme se z našeho koníčku, včelaříme přeci především pro radost a ne proto, abychom zbohatli nebo něco vydělali... no memám pravdu. Ještě nám zbude více času na zábavu.
Takto môže rozmýšľať len ten čo má doma na sklade povedzme 200kg medu.Ak by som mal dať do výkupu u nás med za 2.7 Eura a z dvora predám med 3 tony medu za 6 Eur,tak to je taký finančný rozdieľ,že na nejakú zábavu môžem kašlať.Ked predám,tak potom sa môžme zabávať celá rodina,ked by som odovzdal do výkupu,tak sa môžem zabávať len sám, ale len z toho aký som blbec.
Opravdu prodáš ze dvora 3 tuny za 6€? Myslím opravdu ze dvora, bez ježdění atd.
Ak ma velky dvor
Nebo ho má v centru Bratislavy.
Tri tony nie je problém predať do vianoc,po vianociach do prvej znášky minimálne tonu dalšiu.A ked si niekto myslí že to je len tak,že já čakám že mi niekto zazvoní a kúpi med,tak je na veľkom omyle,taký z takou predstavou nech radšej odovzdávajú svoj med do výkupu,tak to nefunguje.
Je za tým samozrejme snaha,kontakty a moja robota,zadarmo to nie je.Takže nezdržujete ma,idem plniť med,zas mám dalšie objednávky.Big Grin
Takže je to po tržištích, ne ze dvora?
Ale to má své náklady, hlavně na čas, ne?

A každý si svého času může cenit různě.
Někdo třeba vydělává to samé co by tam tržil, pokud by tržil. Tak si radši sedí v teple a nezebou ho nohy někde na trhu.
Kaji na tržnici som už nebol tri roky-to by som nemal čo predávať už v 11 mesiaci,Gusto mi to môže dosvedčiť.Wink
Jednoducho robím po viacerých firmách,všade je spústu známich,potom mám pochytané v meste obchodíky kde mi med predávajú dá sa povedať zadarmo-totižto spolupracujeme ako rodina,je toho jednoducho viac,nemá cenu sem písať kde všade sa môj med predáva a akým spôsobom.Samozrejme že je tomu potrebné obetovať čas,ale robím včely aj preto,aby som slušne v tejto dobe prežil.V zamestaní to zo ženou zase nemáme zrovna finančne na ružiach ustlané,takže robíme čo vieme a čo nás baví,včely nie sú pre nás len koníčkom.
potvrdzujem Wink .. ja mám osobne tržnicu namiesto facebooku..odkedy som tam začal chodiť,stretol som spolužiakov ,ktorých som 25 r nevidel,bývalých učiteľov,kamošov ktorých som nevidel odkedy som sa odsťahoval z mesta,bývalých kolegov,spoluhráčov z futbalu,rôznych včelárov ktorí sa pristavujú na debatu a všetky možné aj nemožné postavičky z"panoptika mesta trnavského" ..raz do týždňa,u nás to má obrovskú tradíciu,nevnímam to ako záťaž,práve naopak,nabijem si tam baterky,má to pre mňa vysokú pridanú hodnotu..na druhej strane ako kaji píše,ak by som mal chodiť po trhoviskách či jarmokoch v iných mestách,tak to by ma už nebavilo a určite by som to vnímal ako vysokú nákladovú položku..
Takže máš nestandardní podmínky. To má málokdo. Ty to prostě prodáváš souběžně s jiným zbožím, prací.

Já když obchodoval s něčím jiným, tak jsem musel zvyšovat stavy protože jsem potkal každý den lidi co chtěli med. Ale nikdy bych si nedovolil tvrdit že se to normálnímu člověku vyplatí. Tedy jezdit a prodávat v malém.
Tomu by se vyplatilo dohodnout o větším množství se mnou abych mu to prodával já, než to ještě laciněji prodávat ze dvora na vesnici.
A tak jsem dneska dohodnutý já, jiný si přivydělá souběžně, má z toho malou domů a já mám klid a prodávám po krabicích.

Na druhou stranu, až bych prodal 4 tuny v pohodě po 6€, asi bych nechodil robiť po firmách a byl v klidu a věnovals e koníčkům. Smile A unudil se. Smile
Včera zemřel ing. Josef Mandík ve věku nedožitých 71 let.
Včelaře trápí nedostatek nektaru i mor, někteří nestočili ani kapku medu
http://olomouc.idnes.cz/vcelari-nedostat...zpravy_stk
Taky mohli hlídací psi demokratury napsat, že jde o monitoring úspěšnosti zimování včelstev v rámci projektů asociace Coloss. A že jde o projekt, který tu běží a funguje: http://www.mojevcely.eu/projekt-coloss/
Jiří
Referenční URL's