Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Při nakouknutí do přílohy zamítnutých, je zajímavé, že funkcionáři ZO na to celkem dlabou.
Plno lidí se neobtěžuje nahlásit počet včelstev k 1. září. (705 chovatelů včel s počtem 5 183 zazimovaných včelst) Požadavek na 1D si však podají. A nic nedostanou
Při tom je možné v CIS kouknout, jestli včelař k 1. září počet včelstev nahlásil. A následně vše napravit.
Dělají to v některých ZO schválně? Není náhoda, že se k jedné ZO vztahuje téměř vždy několik jmen.
Jakože funkcionář by měl ještě upominat aby si to do ÚE dodatečně nahlásili, nebo naopak do systému žádost vůbec nezadat?
Ani jedno mi nepřijde v pořádku. Hlášení je povinnost a odpovědnost každého chovatele.
Kdybych to neudělal, neměl bych klidné spaní. Zejména pokud jde o starší včelaře.
Ja bych se vybodl,abych někoho o něco uháněl.Z toho už jsem dávno vyrostl..Chceš dotace,splň co máš,kdy máš a neotravuj. Taky tam mám dva.Holt smolík.Almužna nebude.Ja o tuhle blbost nežádám a vůbec mi to nechybí.Dokud je budem vodit za ručičku,budou toho zneužívat.Příšti rok pošlou hlášení jako první.
Mě celkem zaráží, že na cca 100 000 včelstev, což je téměř 15 %, nebylo žádáno. Vnímám to ale pozitivně.
Ja se nedivím,těch 75 kč nikoho nevytrhne,to si mohl stát v klidu nechat.To má smysl tak pro včelaře s velkým počtem včelstev.
Josef, spolky se zakládaly, aby si lidé mezi sebou pomohli a může se stát, že přibývajícími léty, fyzicky na tom budeš dobře, ale hlava tak nebude sloužit a budeš rád, když někdo pomůže, úředníků je čím dál víc a pro ně se práce najít musí, takže vyplňovat se bude pořád a víc a víc.
No věř,že s těmi,co by jim vzhledem k věku hlava už neměla sloužit nikdy problém nebyl.Ti si povětšinou svoje
záležitosti plni stoprocentně a nepotřebují vodit za ručičku.
(22.12.2023 17:50)JosPr napsal(a): [ -> ]Taky v to doufám..Neskutečný opruz dávat berana na žádosti a cosi potvrzovat...

Stejně to nikdo nekontroluje. Když přijdu s požadavkem na potvrzení, tak nikdo neběží zkontrolovat moje včelnice a přepočítat včelstva.
... proto jsem letos poslal rovnou bez potvrzení...
Kdo by taky co kontroloval? To jenom na svazu si mysli,že nemáme co dělat a někdo někam bude radostně běhat.Misto mozku,z pár korun 1.D kostku.
Josef, oni si nic nemyslí, oni pouze chtějí těch 5 % za administraci. Nic jiného v tom není.
Josefe, tím, že podepíšeš, přebíráš odpovědnost. Nestane se to, ale kdyby szif začal kontrolovat a našel něčí potíže s Tvým podpisem, budou to i Tvé potíže, nejsem právník, takže nevím jak velké...

Mohl by jsi odmítnout podepisovat, s tím, že nejsi proškolený ani zmocněný provádět kontroly (a to nejsi ). Pokud by to udělalo více spolků, asi by v Praze i na szif zaznamenali, že je třeba udělat změnu.
m.
(23.12.2023 11:04)#beekeeper napsal(a): [ -> ]Mě celkem zaráží, že na cca 100 000 včelstev, což je téměř 15 %, nebylo žádáno. Vnímám to ale pozitivně.

TOLIK? Nevíš, kolik je to procent včelařů? 85% včelstev může být sice třeba 75% včelařů, což je ale pořád hodně ((. Jeslti 3/4 z nás pořád vyžadují tyhle dotace D1, tak to není šance s tím něco udělat.
Protesty zemědělců před Euro parlamentem, proti dovozum levných potravin
https://web.litterate.cz/brusel-stupnuje...a-madarum/
Na blbosti to čas mají.Tam mají přemýšlet, proč ani s mohutnou dotační podporou EU nejsou schopní konkurovat s cenou dovozu a dopravy dovozu.Sem přivedly zemědělství celé slavné dotace- k nekonkurenceschopnosti.
Frey, prý existuje již mnoho let plán na snížení populace a plán na likvidaci evropské a vůbec jakékolov konkurence USA.
A nynější realizátory nic před tím nezastaví,ani nějaké traktory ani stovky protestujících.
Referenční URL's