Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalos...ameni.html

V rámci evidence hospodářských zvířat budeme rozšiřovat a digitalizovat evidenci včelstev v ČR, abychom mohli namátkově kontrolovat včelstva bez součinnosti včelařského svazu,“ Více na



Co je policii do toho? - při vyšetřování podvodu si snad spočtou, kolik bylo opravdu medu od včelařů ČR a kolik musel někdo dodat, aby dostál závazkům k řetězcům. Nebo se snad nejedná o podvod? V této situaci nemohou argumentovat, že je to uvedeno na etiketě, protože tam deklarovali med z ČR.
"Neznámý" pracovník Včelpa pančoval český med dovozovým ukrajinským a proto se budou konat námátkové kontroly ministerstvem zemědělství (Jurečka asi osobně) u jednotlivých včelařů.
Podle Machové nemělo by Včelpo zaměřovat svou činnost na prodej medu, ale jiných produktů jako je mateří kašička (já doporučuji i dětskou výživu).
To byste měli rozlišit. Policie šetří oznámení Blesku - to skončí u Včelpa a možná zavřou ředitele nebo tak. Není jim nic do toho kdo tam dodával med a kdo se na tom pakoval atd.
Pak je tady škoda na majetku - Včelpo asi ztratilo hodnotu. To Policie asi nebude šetřit, protože přivést si svoji fimru do kopru není trestné.
To by musel nějaký člen žalovat PRV jako valnou hromadu, že to přivedli do kopru - a to zatím nikdo neudělal a ani to by většinou neřešila POlicie, to je normální spor u soudu.
A členové by taky mohli najít nějakou agenturu která to umí vyšetřit - ale to by muselo schválit vedení. Smile
V rámci evidence hospodářských zvířat budeme rozšiřovat a digitalizovat evidenci včelstev v ČR, abychom mohli namátkově kontrolovat včelstva bez součinnosti včelařského svazu," dodal Jurečka.

A ještě k tomu přihodit dotace.Big GrinBig Grin
ČSV podá žalobu na neznámého pachatele. Na sebe?
To by museli podat trestní oznámení ve věci falšování medu. Já tomu rozumím tak, že hledají viníka, který nedbalou kontrolou pustil med s antibiotiky přes hranice. Tím způsobil svazu škodu, protože jinak by se na podvod s deklarací původu nepřišlo.

Tahle obranná strategie je letmo zmíněna zde:
http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Aktual...#pid132017
"M. Peroutka zmínil opět žádost premiérovi, bylo zde také pochybení při kontrole dovozu medu."
Teď si tomu nasadil korunu. To by opravdu bylo velké faux pas dokazovat, že neznámým pachatelem je stát, jelikož svoji nedůsledností dopustil, že se odhalil podvod, což způsobilo značnou finanční újmu podvodníkovi.
Tak napřed to byl pan Bílý, teď nějaký zaměstnanec a nakonec stát? Vymyslete ještě několik bulíků, nebojte, přátelé budou věřit všemu. Kdyby tomu náhodou nevěřili, tak stejně pošlou, jako každý rok.
Kdy hodí ten ručník a zorganizují nové volby vedení ČSV?
On by třeba zrovna Radek Bílý (za předpokladu, že jím dodané medy byly stran antibiotik dle následného vyšetření negativní) měl/mohl podniknout určité právní kroky!
A proč by házeli ručník? Kdo by je k tomu donutil?

1. Donutí je členská základna? I ve světle dnešních událostí jsou jednatelé základních organizací ČSV, kteří jsou spokojeni jen s vysvětlením,které jim bylo sděleno na aktivech či schůzkách OO. Takže informace jen ty, které se hodí. Prostě stalo se a jede se dál. Stejně tam nahoře ani nevědí, co se děje. A jsou rádi, že jsou rádi. Nikdo to stejně dělat nechce. A nás to stát peníze nebude. Volně cituji z komunikace.

2. Donutí je MZe? Může jen de facto nepřímo. Třeba formou dalšího otevřeného dopisu. Nebo k tomu, že nebude využívat CIS a platit za informace z něj, jak dle určitých info ČSV plánoval. K novým volbám to nepovede. Reflexe dopisu ministra Jurečky před volbami v prosinci 2015 byla nulová až groteskní.

3. Dobrovolně? Jen na základě sebereflexe? K tomu nemůže nikdy dojít.

Takže zůstane status quo

Honza
(13.01.2016 0:30)Mstitel Zoro napsal(a): [ -> ]Pánové a dámy, v příloze je Výpis z Veřejného rejstříku Včela Předboj z roku 2006. Nezdá se Vám, že se v něm objevují jména, která jsou v čele ČSV, v jeho orgánech - Republikový výbor, či vedení odborných komisí? To bude sešup v hospodaření s majetkem Svazu, když jsou u vesla Angry
V této kauze vedení prošustrovalo - vytunelovalo členům cca minimálně 60 MILIONŮ korun.
Platí, že lidé jsou nepoučitelní, chtělo by se říci Lidé bděte

To sis všimnul brzo.....Dodgy
Jen ho nech a raději si je přečti Wink
Proč tak vyzdvihovat důležitost anonymů, kteří se neumějí podepsat. Navíc jejich informace už jsou dávno známé a byly zde opakovaně referovány...
H.
Mě už tohle netrápí..... Byl jsem ve Svazu 33 let ....a už tam nejsem.....Tongue
Konečně tedy jako nečlen můžeš včelařit.

Citace:Svaz rozděluje dotace i včelařům-nečlenům. Kdo si požádá a splní podmínky, dotaci dostane. Neexistuje však jen dotace MZe- 1.D, ale také podpora podle nařízení vlády č. 797/2005 Sb. I tu administrujeme pro všechny chovatele, jak pro nečleny, tak členy jiných včelařských spolků. To přináší našim členům velkou administrativní zátěž. Oni by radši včelařili, než ,,papírovali". V tom je chápu. V jiných spolcích to není. Mohou se více věnovat včelám, a tím pádem jsou přitažlivější i pro naše členy. Nebráníme se však spolupráci s nimi.

Píše královna matka ve Včelařství 1.2016
Nebrání se spolupráci......dobrý....Ale kdo chce s ČSV spolupracovat....z těch co odešli....? Možná teď Kohoute, když jsou tak vstřīcnī, jim dovolīš ten aerosol bez drškování...Big Grin
(13.01.2016 0:30)Mstitel Zoro napsal(a): [ -> ]Pánové a dámy, v příloze je Výpis z Veřejného rejstříku Včela Předboj z roku 2006. Nezdá se Vám, že se v něm objevují jména, která jsou v čele ČSV, v jeho orgánech - Republikový výbor, či vedení odborných komisí? To bude sešup v hospodaření s majetkem Svazu, když jsou u vesla Angry
V této kauze vedení prošustrovalo - vytunelovalo členům cca minimálně 60 MILIONŮ korun.
Platí, že lidé jsou nepoučitelní, chtělo by se říci Lidé bděte

No neviem presne či nepatrí tento subjek k nim: včela Předboj spol.s.r.o. Švihov
Popularita a věhlas českého medu jde i za hranice.
http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/181651...ntibiotika

Všichni nám teď závidí, tu naši organizovanost. Smile Nebo organizaci?
Referenční URL's