Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Česko zažilo nejstudenější nástup května od začátku tisíciletí: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesko...omaci_onkr
..nic se neděje, to je tím postupným oteplováním planety.Wink

Hlavní je, že tam nezapomínají připomenout: Zemědělské ztráty budou.....to je dobrá příprava..........!
//www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/mchive-mcul-zmenseny-mcdonald-s-pro-vcely_
Je zajímavé jak se i relativně seriózní média snaží šířit dezinformaci, že včel medonosných rok od roku ubývá a přitom opak je pravdou. Např. na iRozhlasu paní redaktorka píše toto:
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie...200921_dbr
tedy tvrdí, že v loni v září bylo v ČR 660 tisíc včelstev, ale dle ČMSCH záři bylo hlášeno 740 314 včelstev. přitom by stačilo se kouknout na veřejně přístupné statistiky, než takový dezinformační článek vypustím:
https://www.cmsch.cz/evidence-a-oznacova...tatistiky/
Jeste, ze nas stat podporuje a Svaz iniciativne chrani. Vcelarstvi bylo historicky od dani osvobozeno..
Historicky vrchnost nechapala nedozierne vyhody v moznosti najprv zdanit a potom dotovat. Moc, kontrola, pravna neistota, uradnicke pracovne miesta, tok penazi cez vlastnu pokladnicku... Aby niekto v klude bez strachu a bez dohladu pracoval, to sa dnes uz nesmie dopustit.
Že by poprvé nelhal Big Grin
Repka ne,postriky ano.Kdopak mu to o repce v Lyse nakukal?
No on tvrdí že hnutí ANO je tu pro všechny Smile
Hodnej on je. Biosložku do paliv nařídila EU a on tím že ji vyrábí v podstatě zachraňuje stát.
Mame obrovsky program pro vodu... At si kecaj co chtej... Presne takhle mluvi Trump. Expresivni nabubrele, nicim nepodlozene nazory oligarchy jehoz otec byl prominentni komous. Stejne tak ty jeho eu ministryne, kteri jsou schopny ve dvou vetach 3x zopakovat slovo makat. Je videt jeho zmena chovani, zalozena na peclivych pruzkumech a zmene volicske zakladny. Driv se snazil o volice ods a stred, ted lovi byvale socany, zemanovce a komunisty a jeste to reze jeho velkym vzorem, Velkym Kormidelnikem Trumpem. To, ze tisickrat bylo potvrzeno studiemi, ze jeho politika eko paliv je neekologicka, ze jedy ktere lije16x do repky otravily spodni vody ho nezajima. Repka mi brani ve stejne silne snusce z pampelisky, ovoc.stromu a kastanu. Nepotrebuji ji a ani ji doma nejime.
Odolnost rostlin proti glyfosátu vzrůstá, což vede farmáře k jeho opakovanému nasazení (začarovaný kruh)

https://newfoodeconomy.org/glyphosate-ro...esistance/

Resistance to glyphosate grows
Despite warning that overuse could lead to weed resistance, manufacturers of glyphosate have continued selling the product to farmers at increasing rates.
James Benham has been farming in Southeast Indiana for nearly 50 years. Benham said, as resistance grew, Roundup went from a cure-all to a crutch.
“Sometimes if you timed it just right, you could get away with just one spraying. Now we’re spraying as often as three or four times a year,” he said.
After farming tobacco, corn and soybeans for more than 50 years, James Benham is planting hemp on his farm near Versailles IndianaChristopher Walljasper/The Midwest Center for Investigative Reporting
After farming tobacco, corn and soybeans for more than 50 years, James Benham is planting hemp on his farm near Versailles, Indiana.
Benham said farmers continue to spend more on seed and chemicals but aren’t seeing more profit. “That puts the farmer in that much more of a crisis mode. Can’t do without it, can’t hardly live with it,” he said.
As glyphosate became less effective, farmers also turned to even more pesticides to try and grow successful crops each year.


https://www.pioneer.com/home/site/us/agr...-in-weeds/
Frey

On ale nevymyslel nesmysl s biopalivy. Tento podvod je důsledkem podvodu s Globálním Oteplováním. To je sice realita, to oteplování, ale jeho natropogenní příčina je ten podvod. Otepluje se i atmosféra Marzu, kde žádné ovce neprdí a nejezdí auta ani benzínová ani naftová. Co tím říkám? Že to podvodné šílenství neskončilo (elektromobily). Někteří "vědci" jsou prostituti a udělají "studie" na míru a na jejich základě se rozjede třeba solární byznys, předtím biolíh (už pes neštěkne ale nesmyslné miliardy tečou dál) a jiné zhovadilosti, třeba podporování ekoteroristů a podobně. Když se pak provalí, že "vědci" lhali (mezinárodní panel o klimatu) vše je už tak rozjeté, že to nejde zastavit. Uhlíkové povolenky, - nejlíp se přece kšeftuje s něčím, co vůbec neexistuje, tudíž to nic nestojí a nebo sice existuje, ale je to důsledek slunečního cyklu a nedá se s tím nic dělat.

Když budete tyhle věci na rozdíl od jiných vidět a furt na ně upozorňovat, brzo dostenete od dutohlavů nálepku jako já. Pak vás budou okřikovat, oni totiž lidi nemají rádi blbé zprávy i kdyby byly milionkrát pravdivé. A takové to: já vám to říkal je nejhorší věta, zloba lidí se sveze po tom, co to věděl - říkal první (mnozí vědí, ale vychcaně mlčí). Přece tupý dav nepřizná: "bóže ty jsi pašák a my debilové, že jsme ti nevěřili, to jsi ale kabrňák!"

Tak takhle svět, milý Freyi, fakt nefunguje.

A jen doplním. Nějak mi současný hon na Monsanto (ne, že bech ho sebeméně hájil) a hon na glyfosáty nevoní. Round up se používal už před 40 lety jen co vím já a za tu dobu se lidský věk prodloužil, životní úroveň vzrostla a kvalita života lidí snad ze všeho nejvíc. Já za tím vidím nějakou kampaň (ale teď dělám tímto dovětkem přesně to, před čím vás varuju výše, já vím...) a čas mi nejspíš dá za pravdu. Spíš má někdo vymyšlený horší prevít a potřebuje dostat z trhu méně škodlivý glyfosát (viz neonikotinoidy). Na tohle fakt nemusím být kandidát věd, je to víc než průhledné. Hon na glyfosát jen kryje něco horšího, věřte tomu, uvidíte.
To platilo volakedy,ked pri kormidlach polnohospodarskych podnikov boli starí,rozumní polnohospodári,so zdravým sedliackym rozumom..nástupom mladých dravcov,tzv agronomov biznismenov sa to zmenilo a glyfosat sa zacal brutalne zneužívat..a tým sa hromadit tak,že dnes ho majú ludia v sebe tolko,že z moču ide detekovat bez problémov..v čechách cca 65 % populácie,v nemecku ešte viac..po zbere neurobia podmietku,po par tyzdnoch ostriekaju glyfosatom..nasledne sa neurobí hlboká orba(žerie vela nafty),ale sa len porýpe vrchná vrstva a pred sejbou sa znova ostrieka glyfosátom a rovno do toho sa seje..dalej sa všade začalo desikovat pred zberom glyfosatom..dileri su plateni od toho kolko toho predaju a agronomovia su uplacani od toho kolko toho vyšpliechajú..dalo by sa o tom vela popisat..
Již i laikům oboru včelaření je to divné.
https://katerinakaltsogianni1.blog.idnes...x?c=715479
JK
pochválen budiž takový/á/ bloger/ka/ ! sázená řepka,řepkový med nekoupím....

řepka u mých včel byla stříkána JEDNOU,když měla 10cm výšky,a pak už NIC....
Referenční URL's