Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
V posledním čísle National Geographic je hodně zajímavý článek o t. zv. hledání supervčely. Hodně je tam také o BF a bratru Adamovi a jeho díle.
Na tuzemské mutaci se podíleli také naši specialisté popisem situace u nás.
http://www.national-geographic.cz/casopi...V2EEUa87aU
Jiří
Nová včelařská instituce:
Český včelařský klastr, z. s., Ostrava IČO 03647901 - Obchodní rejstřík firem
http://rejstrik-firem.kurzy.cz/03647901/...lastr-z-s/
Výroba medoviny i velké zásoby cukru budou podezřelé. Smile

http://www.novinky.cz/veda-skoly/369953-...sinky.html
Odber cukru bude na OP
Včely hladoví, v zahradách se pěstují anglické trávníky
http://zdarsky.denik.cz/zpravy_region/vc...50525.html
A bude hůř. Řepka bude jen samosprašná, jen na olej a bude odpuzovat veškerý hmyz.
Jen co odvolají Babiše, tak řepka nebude vůbec. Cool
ono tak jak ji letos postříkali, stejně na ni moc nelítaly...
a proč vám to vadí, já mám letos med bez řepky a je vynikající......chtěl jsem ho původně pastovat, ale je tak výbornej, že by to byla škoda
Co máte proti řepkovému medu? Čím je horší? Dle mého se lidi ošívají, protože mají v podvědomí, že se řepkový olej dává do nafty a když řepka kvete, tak smrdí. Ale ten med za to nemůže, je kvalitní. Kdyby se jablka krouhaly prasatům a mošt jsme vozili do rafinerií, vadil by vám med z ovocných sadů?
Když je řepkový med, nebráním se mu. Napastuji ho, v případě, že je jako směsný med s ostatní snůškou, tak ho prodám jako květový. Rychlá krystalizace je daná poměrem jednoduchých cukrů (glukoza, fruktoza), s tím nic nenaděláme.
tak mě vadí, že je strašně světlý a strašně rychle krystalizuje, čili ho pořád musim ohřívat aby byl připravenej k prodeji......navíc lidem se zdá horší protože moc teče na chlebu a krystalizuje.....
Tak to asi neumíš lidem vysvětlit. A pastuj, budeš mít po problému.
To je přežitek z dřívějška, kdy bylo řepkového medu že nikdo nevěděl co s ním.

Já to letos asi nestihnu vytočit, nevím jestli stihnu připravit medárnu, v sobotu jdu fandit klukovi na parkur a příští týden jedeme vodu.

Takže tak jako jiné roky to asi zůstane včelám. Smile
(27.05.2015 7:07)Louky napsal(a): [ -> ]a proč vám to vadí, já mám letos med bez řepky a je vynikající....

Možná to vadí tam kde maj v v doletu jen tu řepku a pak už nic.
(27.05.2015 7:17)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Co máte proti řepkovému medu? Čím je horší? Dle mého se lidi ošívají, protože mají v podvědomí, že se řepkový olej dává do nafty a když řepka kvete, tak smrdí. Ale ten med za to nemůže, je kvalitní. Kdyby se jablka krouhaly prasatům a mošt jsme vozili do rafinerií, vadil by vám med z ovocných sadů?
Když je řepkový med, nebráním se mu. Napastuji ho, v případě, že je jako směsný med s ostatní snůškou, tak ho prodám jako květový. Rychlá krystalizace je daná poměrem jednoduchých cukrů (glukoza, fruktoza), s tím nic nenaděláme.

Poznám ľudí, a nie je ich málo, ktorým repkový med chutí a žiadny iný nechcú... To, že repkový med je šmejd, je len mýtus. Je to dobrý med.
Řepkový med prý dávají někteří závodníci svým koním před závody jako nějaký doping. (Možná i sobě).
Repkový med, nepochybujem o tom, že je dobrý, no má jeden závažný nedostatok. Chýba mu duša prírody....WinkCool
Citace:Řepkový med prý dávají někteří závodníci svým koním před závody jako nějaký doping. (Možná i sobě).

Stejně dobře mu můžou dát hroznový cukr. Ale když uvážím velikost koňa a cenu tablety Enervit GT, tak ta kilovka medu asi vychází příznivěji Smile
(27.05.2015 9:45)František Němec napsal(a): [ -> ]Řepkový med prý dávají někteří závodníci svým koním před závody jako nějaký doping. (Možná i sobě).

Při vysokých dávkách zrychluje krok? Cool
Večer chutná, ráno pomáhá Smile
Referenční URL's