Jen nevím, jestli se tomu divit. Při tom, co se děje ve světě a děcka pomalu nemají pojem co je realita a co si mohou dovolit a co je příliš. To samé dospělí. Jediné co některé zajímá, co z toho mám já a druhý ať si trhne. Bezohlednost, sobeckost, závist... a tak to končí.
Môže byť, aj kolega v záhradkárskej kolónii má tiež so včelami problém. Mal ich pár krát zvalené, prípadne zavreté letáče. Oheň ešte nikto nepoužil. To by ohrozilo aj okolité chatky.
http://www.novinky.cz/koktejl/275428-vce...tadlo.html
Tady je to česky. Ani jsem nevěděl, ze v Americe mají chráněné rojové včely. U nás by se musely zlikvidovat, jako roj neznámého původu. A tam je pouští zpět do přírody.
Já se také musím omluvit za zkreslené informace. Znovu jsem si poslechl reportáž Ládi Hrušky s předsedou. O ceně a množství nebyla řeč, přesto předseda zaloboval. http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/...edeny.html
Předseda možná zaloboval, ale reportáž u mě fungovala následovně.
Tři lidé se mě dnes po shlédnutí reportáže ptali, jestli taky náhodou "nepančuju med". Aby tyto reportáže nakonec odbytu medu neuškodily a nepřešli "nevěřící" zákazníci k jinému sladidlu o kterém se nemluví v souvislosti s pančováním - o pančování cukru jsem neslyšel.
Předsedovo lobování s bublinou dobré, ale aby zákazníci nehledali bublinu i u pastovaného medu . Taky při různé teplotě medu bude bublina reagovat jinak (obsah vody bude nezměněn).
Jestli není lepší učit zákazníka, že v zimě prostě med už není tekutý a ztuhnul - to sirup neumí!