Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Jste na omylu. Vsakuje se desetkrát víc, než by bylo přirozené. V souvislosti s každou výstavbou se řeší vsakování dešťových vod. Někdy zcela nesmyslně. Nové komunikace musí mít vsakovací poldery.
Takže se nemýlím. Protože těch komunikaci nových je stále minimum.
Asi se víc nevsakuje. Měřím měsíčně a ve studni mám trvale jen 0,5m vody - 5,9 m od vrchu země. Tedy stromy jsou v" betonu." A to tečov v okolí dva potoky. Tedy tekly. Ten bližší je již 14 dní vyschlý. U druhého jsem nebyl. Ani tu další zkázu netoužím vidět.
(15.08.2015 12:34)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Asi nechápu. rybnikáři měli v té době beton a asfalt. A já myslel jíl a kamení. Safra asi jsem se spletl.Big Grin

Vyprávěl mi kdysi jeden pán. Malá dcerka se ho ptala - tatínku jsme chudí? Nejsme, odpověděl jí. Ten pán byl zedník, zaměstnanec, po odpoledních a o víkendech chodil na melouchy po stavbách RD. To je škoda, povídala holčička. A proč? ptal se jí pán. No protože kdybysme byli chudí, bydleli bysme ve svém domečku a ne v paneláku.
Holčička se před tím dívala na pohádku Dařbuján a Pandrhola.
ten prípad so sršňom sa stal na včelárskej paseke v Královej pri senci..
Koukám, že s články poukazujícími na nebezbečí žihadel se v poslední době roztrhl pytel:
http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_regi...-pe15.html
http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/128813...u-napilno/
(17.08.2015 11:13)Mlha napsal(a): [ -> ]Koukám, že s články poukazujícími na nebezbečí žihadel se v poslední době roztrhl pytel:
http://pelhrimovsky.denik.cz/zpravy_regi...-pe15.html
http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/128813...u-napilno/

Nevím, co ty novináře stále nutí psát nesmyly o tom, že jed sršní je 4x slabší než včelí a vosí. Sršní jed má hlavně jiné složení - a na specifickou složku sršního jedu může být alergický i člověk, kterému jed vos a včel nepůsobí obtíže. Tak je tomu i u mne.
Včera, nebo předevčírem povídala v radiu - asi RJ nebo něco takového - docela zajímavě a rozumně alergoložka snad z Motola.
Vosy a sršni je jedna skupina, často alergie na obě a včely a čmeláci druhá. Ti čmeláci mě tedy udivili. Smile
Čo poviete na toto, čosi som hľadal na nete a dostal som sa k článku , kde spravodajca tvrdí , že na chov včelích královien "treba silné včelstvo s min 30 rodinami". No dávajte si pozor, komu poskytujete interview. Big Grin

http://www.teraz.sk/regiony/milan-prieho...lanok.html
Dopad sucha a vysokých teplôt na prírodu , a samozrejme aj na včely, pekný popis sucha a tepla, na včelstvá od Rudololfa Moravčíka zo Včelárskej paseky z kráľovej pr Senci : http://www.cas.sk/clanok/326805/horucavy...n=HP-new2#
Predpoveď, že medu bude málo je myslím, že je nepravdivá, podľa toho, čo tu čítam na fóre, tak medu je dosť.Smile
Včelám se v Praze daří víc než jinde, přesto jich ubývá
http://www.agris.cz/clanek/189256/vcelam...jich-ubyva
Až na drobné detaily zapříčiněné zřejmě redakcí, ...
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi-...azeny.html
(23.08.2015 20:36)Andrej napsal(a): [ -> ]Predpoveď, že medu bude málo je myslím, že je nepravdivá, podľa toho, čo tu čítam na fóre, tak medu je dosť.Smile

medu bude dosť,ceny cukru sú na historických minimách Cool
V sobotu se ve Veselici, místní části obce Vavřinec, okres Blansko, otevírá včelařské muzeum. Ve vsi je též rozhledna s výhledem na Moravský kras.
http://www.kotvrdovice.cz/novinky-vypis....ovinky=579


A na Skalním mlýně se nedávno otevřel Dům přírody v Moravském krasu.
http://www.blansko.cz/clanky/2015/08/dum...ne-otevren


Výlet jak Brno.
Referenční URL's