Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Otázka je, kudy se do moči dostal?
Takže když odněkud zakázat a od jinud, povolit?
Je známo, že ho stříkají zemědělci například na hrách před sklizní. Asi proto ho máme v moči.
Jak se ale dostane do jídla v případě používání na nezemědělské plochy?
Nejsem zastánce, jen mě zajímá pravda. Proto se ptám.

(04.07.2019 12:34)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Takže když odněkud zakázat a od jinud, povolit?

Používat s rozumem?
V tychto věcách na rozum moc nevěřím.
Mylite se. Do kvetu se strika v pripade svazenky. A do moci se dostal napriklad z chlebicku nebo pivecka. Psenice i jecmen se dosusuje cisternami randapu.

Glyfosat + neonikotinoidy = CCD a rakoviny.
Frei - blábol.
To se používalo za císaře Klacka !!!!!!!
To když ujel plevel ......../ pšenice ,ječmen,žito /
Viděl jsi po postřiku Rondapem ,dělat osivo ........... Tak ,že třeba pivo ,žitnou bys asi neudělal !
Dnes je tolik sušáren........
A jiných vymožeností ,že se při té ceně nevyplatí!!!!!! F.V.
No nevim, Glyfosát našly v chlebu a dalsi velke spouste potravin.Odkud se tam teda vezme? Nemci ho maj v sobe kazdej 3 a pomalu ve vsem na co si clovek vzpomene se najde.
Glyfosat drbú bezhlavo a ten zostava v pode aj na dalsie roky..nasledne plodiny si ho do seba natahaju..tie blaboly o rychlom rozklade a škodlivosti menšej ako sol dostalo monsanto súdnym rozhodnutím odstránit z obalov..dnes bezna prax neurobit hlboku orbu..porýpať,postriekat rondapom a za tyzden nasiat do toho osivo..cele elaboraty ekonomickej vyhodnosti su o tom ..- najvyššia uroda je sice ked sa použije hlboka orba...ale vtedy je najvyšsia spotreba nafty..tak idu sposobom ktorý som opísal..hektarovy vynos sice mensi,ale v konecnom dosledku zisk vyšši (mensie naklady) ..nevyhody - zasrata zem glyfosatom,vyšlachtenie burin odolnych herbicidom..a mraky hrabošov,ktorym sa v tomto systeme obhospodarovania mimoriadne dari..
(05.07.2019 19:11)vlcek napsal(a): [ -> ]Frei - blábol.
To se používalo za císaře Klacka !!!!!!!
To když ujel plevel ......../ pšenice ,ječmen,žito /
Viděl jsi po postřiku Rondapem ,dělat osivo ........... Tak ,že třeba pivo ,žitnou bys asi neudělal !
Dnes je tolik sušáren........
A jiných vymožeností ,že se při té ceně nevyplatí!!!!!! F.V.

Desikace - Ukončování vegetace u hlavních plodin :

Obiloviny

Téměř výlučně se v těchto případech používají přípravky na bázi glyphosate (Barclay Gallup 360, Clinic, Dominator, Glyfogan 480 SL, Kaput, Kaput Harvest, Roundup Biaktiv, Roundup Klasik, Touchdown Quatro) v dávkování 2 až 3 litry na hektar. To sjednotí dozrávání vegetujících odnoží obilniny, zmlazených rostlin v kolejích (částečná mechanická likvidace pojezdem techniky) či delší vegetaci rostlin v podmáčených částech pole nebo v sousedství lesa. Zároveň likvidujeme nadzemní i podzemní část plevelů, čímž bráníme jejich následnému obrůstání při deštivém průběhu žní.
Aplikaci provádíme, když vlhkost zrna klesne pod 30 %, to znamená, že zrno z průměrného klasu nejde nehtem přepůlit. Ideální je, když v zrnu zůstane pouze rýha po vrypu nehtem.
Jen, že tohle již skončilo. A navíc , jen když ujel plevel.
Na slad ječmen ,obilí na osivo ......... nebyl nikdy takhle u nás stříkán.
Přece jen jsem v tom pracoval 30 let.
Něco jiného je hrách, svazenka ............ kde dochází k nestejnému dozrávání............
Víš ,při tomhle tempu stříkání / kdy začnou v březnu - dubnu a končí na podzim/ ani plevele v obilí nemaj šanci !!!!!!! F.V.
Neříkám, že to tak dělají všichni, nemám patent na rozum. Co se bavím s agronomy, řada z nich to tak dělala, když potřebovala sklidit obilí včas a naráz. Nebo když byl rok a v tuto dobu chodily vichry s deštěm co válely obilí, nebo měli před tím cosi zaseto a chtěli čisté zrno.

Teď se snad měla objevit legislativa tohle omezující. To zemědělská lobby státu povolila jen díky tomu, že v Rakousku a Německu začali dělat problémy s výkupem zrna po tomto glyfosátovém svinstvě. Roundap byl zakázán používat, ale východní Evropa (popelnice Evropy západní) si vymohla vyjímku a tak se leje dál na jaře místo orby a do svazenky a některých dalších plodin... Bohužel.
Frey ocituju stěžejní větu:

Roundap byl zakázán používat, ale východní Evropa (popelnice Evropy západní) si vymohla vyjímku a tak se leje dál na jaře místo orby a do svazenky a některých dalších plodin... Bohužel.

A teď bychom měli nahlas vyslovit otázku: Cui bono a hned na ní jasně a srozumitelně odpovědět, fakt to není těžké.

Kdo vymohl výjimku? Kdo konkrétně? Ze kterých zemí a v jaké straně byl "vymožitel" za ČR?
Česká republika bude ve čtvrtek na expertním jednání podporovat prodloužení licence kontroverzního herbicidu glyfosát, řekl ministr zemědělství Marian Jurečka...…….


https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/cesi...53554.html
Agrobanda,nic vic.Pak muze jeden chtit motyle,o tech na Svaze,co maji hajit zajmy vcelaru ani nemluve.
06.11.2017 17:45
poněkud staré vyjádření, ale nevadí si to zopakovat, až budou Lidovci škemrat o hlasy pro přežití, Jurečka byl excelentní vejlupeček.
Tak to je krapet starsiho data,coz ovsem neznamena,ze se postoje akteru zmenili.Ruka ruku myje,zvlast tu urednickou a agrodotacni.Svazovi panacci poskakuji nekde mezi,ve snaze neznelibit se,nikoho nenasrat,a dostat se k nejake dotacni korune na rozprach...
Díky, je dobré to vědět za kterého ministra, ještě by bylo dobré vědět, kdo konkrétně na ministerstvu (ministři se mění, ti obyčejně nevědí která bije, ale zaměstnanci, kteří vlastně řídí resort, zůstávají) a taky si vrýt do paměti, jak ochránecké ministerstvo ani Agentura a všechny ty Děti země a další dárečkové ani nemukali, to až zase budou vymáhat ekoodpustky, tedy sponzoring! Nebo vydírat jinak.
Luďku , divíš se, jeho rodina podniká v Agro ........
Seděl ve stejné vládě jako Babiš.
Žádný zákon LEXJurečka nebyl. I on byl ve střetu zájmu.
Vidíš ten rozdíl ???
Proto, že byl za Lidovce, tak ho nikdo nenapadal. F.V.
Hezky clanek na http://www.aktualne.cz-Babis je "blyskacek repkovy".Dejte nekdo prosim odkaz.
Referenční URL's