Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Preto lebo takýto ludia sú slizácy a cez mreže by sa rovno prešmykli...

A čo toto?
https://ostatni.bazos.cz/inzerat/7566814...elicky.php
(06.06.2017 12:27)Bubo napsal(a): [ -> ]https://www.vitalia.cz/clanky/na-farmars...ovany-med/

Stejné IČ 45506558 má na etiketě i tento med:
http://www.potravinynapranyri.cz/Detail....type=tiles
Tentokrát pod jménem výrobce Jan Kovář, Sokolnice.
Je to asi podvodník většího rozsahu s fiktivní identitou. Bohužel nám ale kazí pověst, protože jeho zboží vypadá jako med od včelaře.
Nic se mu nestane když se nepřizná. V tomto státě Českém je spravedlnost mimo zákon. Soused může postříkat zahradu přes plot a nic se mu nestane. Včely si kradou včelaři mezi ssebou ostošest.

Už mne napadlo, že trojúhelník Břeclav Znojmo Hodonín připojit k Vídni jako Horní Rakousko, Šumavu okolo hranic až po Liberec k Německu, okolo Prahy ať si udělají političtí šašíci divadelní svoje Česko. Jo Od Hradiště na sever Moravy je o Samostatném Slezsku, ale jakmile se dozví jaký je životní minimum v Rajchu tak by se smekli taky k Vídni. A byl by konečně rakouskej důchod a klid bo nikomu z Vídně bych nerozuměl.
Co to zase Včelpo vyvedlo už mi hlava nebere.
http://tn.nova.cz/clanek/v-obchodech-se-...l#g_608689
Tohle uz je vrchol diletanstvi.Jak dlouho si nechaji vcelari od techto pseudopodnikatelu s..t na hlavu a svoje jmeno??? Reakci predsedkyne uz nerozumim vubec,podobne vyjadreni hlava proste nebere.To je ta hraz proti podnikatelum,jak tvrdi konzultant Vcelpa v poslednim Vcelarstvi? Hraz z prehrateho "medu"? Neuveritelne!
V té "reportáži" nejde poznat na jakou otázku Machová reaguje.
Je to tu zas a budete to tady pořád. Už mě to ani nepřekvapuje. Je všem jasné, jak je nastaven trend svazu? Vydělat za každou cenu. Komu jde tady o včelaře? Sad
Svaz a vydelek ze Vcelpa? To by musel na socialni davky,aby z toho vydelku vyzil...
Ked som raz davnejsie predaval repkovy med, uz krystalicky, v sudoch naivne som sa pytal vykupcu ako to vyberie z tych sudov. On na to, ze to zohreju az do varu cim ziska med fajnu karamelovu prichut takto zmiesaju s glukozovym sirupom 1/4 a potom sup s tym do Nemecka. Takze asi takto to funguje vsade .
Myslím že je to skrytá podpora nás drobných včelařů.
Takto všechny kupující donutí chodit ke svému včelaři a nekupovat v marketech Big Grin

Znemožní se sami bez boje a házení špíny,
Trochu draha podpora,kolikpak medu je 5 sarzi,tedy plus 5 sarzi prictenych k tem s atb...J.Smid,Vcelarstvi 7/2017 "Vcelpo totiz je (musi byt) jakousi hradbou v podnikatelskem prostredi na ochranu samotnych vcelaru.Kdo chce pochopit,pochopi." Veru nechapu,nebot tohle se da tezko pochopit...Dik za takovou "hraz" a "ochranu":-(SadSad.
Cituji z webových stránek společnosti Včelpo: Pro český med, zpracovávaný v naší společnosti zvláště šetrným způsobem, máme od Českého svazu včelařů propůjčenu ochrannou známku "Český med". Proto má spotřebitel jistotu, že kupuje kvalitní výrobek a současně podporuje české včelařství
Kde sakra berou tu drzost tohle napsat. Hlavně že se v posledním čísle Včelařství chlubili, jak rychle zvládli přepracovat systém HACCP. Podle všeho vládne v provozu stále stejnej bordel. Tohle má jediný řešení: fabriku zavřít, lidi propustit.
Tohle bude problém všech větších prodejců medu. JSG, Medkomerc v minulosti měly a musí mít i dnes podobné jakostní problémy. Jde o to, že Včelpo je teď pod drobnohledem, možná ho i někdo z konkurence chce potopit...

Teď když veřejně odsouhlasili výkup a prodej medu z východu, je tohle to jediné na čem je mohou dostat nemyslíte? Tohle je jen koukurenční boj prodejců šmakulád, mezi které naše Včelpo bohužel také patří.
a proč teda vy členové ČSV vlastně Včelpo máte, že by ta prospěšná negativní reklamaCool
Původní myšlenka pro vznik organizace zabývající se prodejem medu od včelařů byla jak pomoci právě těmto včelařům s odbytem. Ovšem, pak se to jaksi někam zvrhlo. Nízké výkupní ceny, nezájem včelařů, komerce,... Náhle zde byl zcela samostatný podnik bojující s konkurencí o místo na slunci. Ale nezoufejte mládenci a panny. Ono se o tom možná po volbách bude možná někomu i zdát, když náhodou půjde spát Tongue.
JK
(25.06.2017 22:04)Frey napsal(a): [ -> ]Teď když veřejně odsouhlasili výkup a prodej medu z východu, je tohle to jediné na čem je mohou dostat nemyslíte? Tohle je jen koukurenční boj prodejců šmakulád, mezi které naše Včelpo bohužel také patří.
To je přesně to, co mi na tom vadí. To, že jsou výrobci, kteří vyrábí místo medu šmakulády, je dáno tím, že je po oněch šmakuládách poptávka. Ale proč takovéto šmakulády uvádí na trh spol. VČELPO?? Společnost, která je plně ve vlastnictví Českého svazu včelařů, tedy svazu, který má ve stanovách zakotvenu povinnost hájit zájmy českých včelařů. Svazu, který by měl být garantem nejvyšší kvality medu, původem z ČR.
To by se to stádo, pardon, členská základna, musela probrat a přes své zástupce prosadit zásadní změny, které by vedly k nápravě. Tak a teď to o Smolíčkovi ...
Jane: prodavaji to protoze se tak mohou podbizet s nizkou cenou o proti nizke cene obdobne konajici konkurence. Oni by mohli se preorientovat na farmarske obchody nebo ksefty s luxusnim zradlem a prodavat kvalitni veci. Ale na to nikdy tolik nevydelas jak na kamionech smakulad do Tesca. Kdyz uz clenska zakladna zastupovana RV prosrala povoleni importu ciziho medu z vychodu. Meli by si sakra ohlidat efektivitu hospodareni a kam zisky z techto smakulad putuji. Aby zas nebyli na nule (pokuty nepocitam), s tim ze se investovalo do "technologii". Obdobne svazove vcelnice, ktere rozkradaji podobnym zpusobem..
Clenska zakladna se sice ozvala,ale tak slabe,ze tech par dopisu ZO nebo OO bylo smeteno ze stolu a RV opetovne schvalil povoleni dovozu.Zbytek ZO a OO na to zvesela dlabal,zrejme tam veli kovani funkcionari bez vlastniho usudku.Nebo naivni lide,kteri veri pohadkam o vlivu Vcelpa na vykupni cenu ci pohadce,ze je to pro nase "dobro" a te o "hradbe podnikatelskeho prostredi"- ta se vskutku povedla....
Referenční URL's