Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Mam ovocny sad a tam, kde se neore je vzdy problem s hlodavci.

Bez orby = uporne plevele (vice herbicidu), skudci (vice insekticidu), utuzovani pudy na povrchu(sucho),utuzovani pudy v 30cm tezkymi stroji (eroze). Takze tohle rozhodne v poradku neni.
Hej Frey, než budeš něco někomu vyvracet, tak si o tom něco zjisti...
Regenerativní zemědělství - ti co zkusili, zjistili, že to funguje, byť je někteří mají za blázny...
Nejen dotace, ale ekonomika dotlačí k regenerativnímu zemědělství stále více družstev. Efektivní je zejména na velkých lanech, kde už je jinak eroze a degradace půdy prakticky nevratná. Pokud se to dělá dobře, není problém ušetřit náklady proti stávajícímu hospodaření kolem 30%. V současnosti je to sakra znát v ekonomice podniku.
Není půda jako půda a nejhorší je když melou teoretici.
PN.
Rozhodně, ti co melou ničím druhým neškodí. U zabedněnych starých praktiků už se to říct nedá.
Pomocnou stráž losangeleské policie před televizní kamerou složily nazlobené včely

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni...y-40431741
http://www.vcelarstvi.cz-světový den včel.Perlička- zaměřený na zemědělskou produkci šetrnou k opylovačům..To bude něco pro naše traviče a jedaře zemědělce řídící se heslem "co neotrávím dnes,otrávím zítra".
ad med ze zkumavky - zajímalo by mě, jak odebírají pro ten svůj med nektar Smile
Med ze zkumavky? Myslím, že se už v hypermarketech dávno prodává. Akorát že marketing nedovolí jiný název než "pravý včelí med", popř. domácí atd. Nějaký vzdálený dovoz se k tomu přimíchá aby se vlk nažral a kozy přibylo.https://www.vcelarskeforum.cz/images/icons/shocked.gif
Citace:Komora v připomínkách uvedla, že za poslední zimu uhynulo 250.000 včelstev, což je zhruba 38 procent. Stavy klesají také kvůli vysoké ceně cukru nebo poklesu národních dotací na podporu včelařství o více než 50 procent.
Co je to za nesmyslný argument? Loni kupovali včelaři cukr za normální cenu a snížená dotace 1.D bude vyplácena až podle stavu k 1. 9. 2023. Jak to tedy mohlo mít vliv na meziroční pokles stavu včelstev? Tím nechci tvrdit, že to k vůli tomu někteří nezabalí - to ale teprve přijde, ne že se to už projevilo...
A pokud někdo přestane včelařit kvůli nižší 1.D, tak je to jen a jen dobře. A pokud se to projeví výrazně, tak dalším krokem by mohlo být její úplné zrušení - to by se nám všem, co to myslíme vážně, bude lépe dýchat...
Jak prosté Watsone.
Přijmy z prodeje medu budou do 50000 kč a stát nám může vlézt na hrb.Nedostane ani korunu.A pokud se bude podávat nesmyslné daňové přiznání,dostanou ho i s náklady nebo 80% paušálem,ať si to ouřadové užijí..Jelikož daňové přiznání nemusí podávat majitelé slepic,kachen,husí,ovci koz či andulek nebo majitelé řádků brambor,zelí,rajčat-jak plyne z dovětku o přímech z ostatních činností,nevidím jediný důvod,proč by ho měli podávat včelaři.Vlez nám byrokrate na záda a dík za zvednutí limitu z 30000 kč na 50000 kč.
Ono možná někomu konečně docvakne,ze dotace nehrají pro včelarení žádnou roli,protože včelarit se dá i bez nich,což můžu potvrdit z vlastní zkušenosti..Jenom těm co mají bakšiš z přerozdělování se bude škytat.
Buďme upřímní, nikdo z malochovatelů nebo malopěstitelů desítky let neškemral o dotace. Včelaři bez nich snad nedokázali přežít. Hold, přišel čas peníze do státní pokladny vrátit.
Vliv větrných elektráren na déšť a počasí

Efekt jako v dopravní zácpě

Za turbínami nastává divergence: „Divergence je opačný efekt, způsobuje pohyb dolů, když stahuje suchý vzduch shora a tím tlumí srážky. Když vzduch dosáhne pevniny, je z něj již velký díl vlhkosti vyždímán. My jsme dosáhli se simulacemi Harveye 30% redukci srážek.“ Nepřímo obsahuje Harvey-studie doporučení instalovat před americkým pobřežím velkoplošně větrníkové parky, aby se zmírnil nápor příštích hurikánů a zmenšily dešťové přívaly.

Popisuje vědkyně vliv snižování vlhkosti v případě amerických větrníků.
Frey - "když vzduch dosáhne pevniny" - to není náš problém. A kdyby to platilo i pro nás, tak bude málo srážek.
Momentálně je vody dost, to znamená, že větrníky v moři nás neovlivňují, nebo viditelně neovlivňují. Dešťové mraky jsou podstatně výš než vrtule na moři.
Jospr nakousnul problém vnitrozemských vrtulí, kdy proudění vzduchu za vrtulí může jedné vesnici srážky přinést a o kus vedle nezaprší.
Můj pohled na věc, nemusíte souhlasit.

Pěknej obrázek

Tady je hezky vidět, co se za vrtulema děje. V článku se řeší vliv vrtulí na sebe.
Vody je dost?Jak kde.Ječmen za barákem je žlutý jak pes a do trhlin v zemi se dá strcit dlaň.Kdybych sem svedl hodit fotku,to by jste chlapci čubrněli na to,jak je vody dost.
A bylo ji někdy u vás dost? Co si tak pamatuji, většinou si stěžuješ. Vodu nemáš, med jo. U nás voda je, med ne.
Referenční URL's