Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.09.2019 19:03)Luděk Klinkovský napsal(a): [ -> ]A jak to souvisí se včelařstvím?

No ak bol máj upršaný, studený a stromy sa neopelili, nie je ovocie a sadari majú straty... dostanú odškodnenie...
Ak bol máj taký špatný ani včelári nemajú jarný med a mali by od ministerstva dostať odškodnenie...

Či ?Blush
Pokud by i vcelari takhle zhloupli,tak uz by med nebyl vubec.Vzpomente si,kolik uhynu se najednou vyrojilo,kdyz se zacalo mluvit o dotacich na uhyny..Pokud mam sad,nemuzu pocitat s tim,ze tam budu mit kazdy rok tuny ovoce,jako rybar tuny ryb,jako vcelar tuny medu.Tak to bylo,je a bude...Kazda podobna cinost je spojena s rizikem,ze to nevyjde.Letos svestky 0,jablka bida,merunky spadly suchem,jedine broskve se vyvedly.Loni bylo vseho plno.
Souvislost to ma. Musime sledovat statni podpory, legislativu i dotace mirici k zemedelcum. Souhlasim se vsim co jste napsali o nemravnosti a zbytecnosti dotaci, ale zemedelstvi uz bohuzel nikdy jine nebude.

Vlivy pocasi maji zemedelci bohate kompenzovany, utoky zvirat a dokonce i nektere uhyny. Vyrvali si to bo je to na zapade bezne a krmi stat stejne jako my. My se misto tlaku podbizime a dokonce ustupujeme z po staleti tezce vydupanych prav (dane, prevaha nad zemedelci atd.) Vyvoj ustrnul u 1.D a technicke pomoci. Opylovaci cinnost nikdo neoceni.
Na základě našich výzkumů se budou přepisovat knihy, tvrdí včelař-vynálezce
https://radiozurnal.rozhlas.cz/na-zaklad...ce-8075611
U nás je požárníci likvidují raketami na tenis ani se nechrání. Holt šli na golf a ne na tenis.
"Téměř polovina medů zaslaných na Světové ceny včelařství Apimondia 2019 byla ze soutěže vyloučena. Důvod: padělaný med a zbytky.

Letos byly medy poprvé vyšetřeny v laboratoři. Benchmark byl nižší než standard v Evropské unii. Pořadatelé soutěže se přesto rozhodli diskvalifikovat 46 procent medů kvůli falšování nebo nadměrným zbytkům."
https://www.bienenjournal.de/news/meldun...UMW2HGFpkw
To již tak vypadá, že nám ten med padělají samy včely.
Franto aké zdroje také medy..Wink
A to jsem si myslel,ze Apimondia je k nicemu.A vono je to setkani smelinaru a ruznych funkcionarskych turistu.Holt,clovek se uci cely zivot.
Vis jaka to musela byt pro zainteresovane legrace, kdyz v minulych rocnicich ceny za nejlepsi medy ziskaly sirupy s pylem?
Pan Smolík, autor článku, opravdu vůbec neléčí? Ani KM? Vzal bych od něj nějakou odolnou matičku Smile V mnohém se s ním dá souhlasit, i když mezistěny můžou být i z vlastního vosku, popř. démonizace rozběrného díla ... co když dávám rámky bez mezistěn, popř. půlené, čtvrcené i na divočinu? A že KM v 1 úle dokáže zabít 100 lidí? To dokáže i pytlík soli. Ale kdo by si ho dával intravenózně, že? Ale počtení fajn.
Spletl jste si články. Autor uvedeného je PAVLA KONEČNÁ, SPOLUPRACOVNICE LN a oslavuje jediný správný přístup dle pana velkovčelaře - chemický.
Pan Smolík napsal článek uvedený na odkazu pod ním https://www.lidovky.cz/relax/zajimavosti...0000000000 a to již před více jak 4 lety a věřím, že dodnes stále chemii nepoužívá. Není to potřeba. A včelaření bez chemie není o odolných matičkách ale odolných včelařích. Desetiletí odolávají ve víře v zázračná a nepostradatelná "léčiva" a v nevzdělané eko a bio živly. M.M.
Referenční URL's