Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Napadla me jedna vec, co nejakym zpusobem podporit Sonu Dubnou? Jiste by uvitala podporu a pomoc.
Co kdybychom na to šli úplně jinak? Mně osobně přednáška Dr. Dubné na konferenci v MKCMT v Praze zaujala a připadala mi dosti progresívní. Jelikož však byla na pořadu až na samém konci programu, byla moje pozornost již značně omezena únavou a patrně jsem nebyl sám. Rád bych si ji ale velmi rád přečetl - prostudoval. Mohli bychom paní doktorku požádat o uveřejnění jejích poznatků zde na tomto fóru když nás již na še ČSV na svých stránkách jaksi odstavila od korýtka. Rozhodně by to rozšířilo naše obzory. Co vy na to? Je zde někeo, kdo je schopen tyto informace zajistit?
Vážená paní doktorko Dubná, jestli tohle čtete a jestli máte pochybnosti, že o Váš výzkum není moc zájem, pak vězte, že my, obyčejní včelaři, jej velmi sledujeme, moc Vám držíme palce a ještě víc si vážíme Vašeho tichého, avšak "zaťatého" Smile a koncentrovaného úsilí. Moc rádi bychom se o něm dozvěděli více. Aspoň takto bychom Vám chtěli veřejně poděkovat a popřát Vám sílu i nápady do další práce, která je cenná a obdivuhodná.
Jsem pro. Hned jak sem podal navrh zde na konferenci na tu pomoc p. Dubne, tak jsem zacal o ni neco hledat, hlavne kontakt na ni a zatim nic. V pripade, ze najdu na ni mail, tak ji budu kontaktovat a pozadam ji o to, jestli by se chtela nejak zapojit do diskuze, ev.napsat alespon dilci vysledky sve prace zde. Samozrejme bych se ji zeptal, jak a zda by chtela od nas vcelaru pomoci, pripadne jakou formou by sme ji mohli podporit...
Kazdopadne by bylo dobre, kdyby se ostatni zapojili do hledani kontaktu na p.Dubnou...
Nalezeno a posláno Tomášovi SZ.
(24.02.2011 23:20)Tomáš Blecha napsal(a): [ -> ]Jsem pro. Hned jak sem podal navrh zde na konferenci na tu pomoc p. Dubne, tak jsem zacal o ni neco hledat, hlavne kontakt na ni a zatim nic. V pripade, ze najdu na ni mail, tak ji budu kontaktovat a pozadam ji o to, jestli by se chtela nejak zapojit do diskuze, ev.napsat alespon dilci vysledky sve prace zde. Samozrejme bych se ji zeptal, jak a zda by chtela od nas vcelaru pomoci, pripadne jakou formou by sme ji mohli podporit...
Kazdopadne by bylo dobre, kdyby se ostatni zapojili do hledani kontaktu na p.Dubnou...

Zcela určitě by mohli pomoci Ing. P. Texl a ing. Černý z PSNV.
Kontakt na pani doktorku jiz mam prave ji pisi email.

Email odeslán, v pripade reakce pani doktorky se ji zeptam na moznost zverejnit vzajemnou korespondenci.
Ramcove... jsem v mailu vyjadril zajem clenu o jeji praci a podporu. Zaroven jsem ji nabidl moznost svobodne prezentovat jeji vyzkum na http://www.vcelarskeforum.cz/.
Asi by nebylo od věci ,kdyby ji oslovil přímo někdo s redakce časopisu Moderní včelař a dal jí tak možnost vyjádřit se i pro širší včelařskou obec, když někteří konzervativní činovníci svazu zastávají praktiky z dob minulích a zazdívají tak nové myšlenky.
Do dnešní doby to již nepatří a pokroku to vžádném případě neprospěje.
Spolupracuje s PSNV a Ing. Přidalem... Sve vysledky uveřejnovala už i na apimondii v montpelieru.

Bohužel o jeji vysledky v čr není zajem, protože na to nepřišel dol.... Beru to jako dobrou podporu zdraví včel a zlepšení jejich kondice.... (koneckoncu probiotika jsou ted hodne inn i u lidí po eře antibiotik)

Jinak je starou známou pravdou, že pokud maji včely dostatečný přísun pylu ( hlavne na jaře) tak jejich kondice je velice dobrá až výborná. Jednou Dol dělal pokusy s morem a dokud nenasadily pylochyty, tak se jim moc nedařilo včely nakazit morem. Jen pro info, množství pylu na včelstvo snižuje i množství včel na zimovišti, nesmýte zapomenout, že na jaře má včela dolet desitky maximalne stovky metru a když dáte 200 včelstev na jedno misto, jsou bez pylu....
Britové chtějí zachránit vymírající včely. Postaví jim dálnici
http://hobby.idnes.cz/britove-chteji-zac...zlicci_bma
Zajímavé, bohužel žádná novinka. "Aha" - díky za zprávu.

http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-ve...medem.html
(15.04.2011 15:26)Josef Křapka napsal(a): [ -> ]http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-ve...medem.html

V tom článku jsou bludy,jasně to vysvětlil ing. Titěra ve Včelařství 1/2011 strana 21
v článku "Co je to za etiketu".

Pro ty co nečtou Včelařství to sem na fórum může někdo naskenovat.Nemám skener.
Není to přímo o včelách, ale obecně o kvalitě potravin v tzv nových a starých člennských státech EU. V podstatě v to můžeme vidět analogii prodeje medu "ze zemí EU a mimo EU" v obchodech.


http://www.novinky.cz/ekonomika/233876-d...tudie.html
Zloději by mohli zdražit med-članek na Novinky cz... slátanina jejimž učelem měla byt spekulace o ceně medu. Sice je hezké, že autor článku upozornil na krádeže včelstvev, ale v kontextu s tím ostatním co je napsano v tom článku a hlavně jak je to napsano, dává dohromady nedobrý dojem z "práce" redakce.
Môžem len súhlasiť. Ozaj len špekulácia a náznak blížiacej sa "uhorkovej sezóny" v médiach. Často mi takéto články pripomínajú heslo: Nakupujte u odborníkov! (Po mojej inovácii: Informujte sa u odborníkov.) Big Grin
Dneska jsem poslouchal na Čr radiožurnal kolem 9:15 o nákaze MVP z Novojičínska Kujavy jak pálí včely ..jen nevím zda to bylo už pálení z letošska ...jsem od nich tak 30-35 km ...Neví někdo či to bylo letos ?
Referenční URL's