Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dnes na IHNED.CZ o Včelpu a ČSV
http://domaci.ihned.cz/c1-65076380-medov...nec-vcelpa

Medová aféra prý byla selháním jednotlivce, přesto však bude ministr Jurečka po ČSV požadovat systémové změny.
Zas dalšie oblbnutie naivných oviec, záhadne že to až teraz zistili že zamestnanec ..... Dobrá parodia pre ludí a už to vyriešili, ludia budú o 106 kupovať med...
zamestnanec - škodní událost maximálně několik hrubých platů. Pořád lepší, než kdyby tu škodu měli platit šéfové ze svého. Mám pocit, že to vzal někdo na sebe.
To bych takto úplně nestavěl. Viz. Zákoník práce - odpovědnost zaměstnance za škodu: http://business.center.cz/business/pravo...t11h2.aspx

Cituji z paragrafu 257:
1.Zaměstnanec, který má povinnost nahradit škodu podle § 250, je povinen nahradit zaměstnavateli skutečnou škodu, a to v penězích, jestliže neodčiní škodu uvedením v předešlý stav.
3.Jde-li o škodu způsobenou úmyslně, může zaměstnavatel požadovat, kromě částky uvedené v odstavci 2, i náhradu ušlého zisku.

Takže by zaměstnanec taky klidně mohl platit do konce života...
Tohle se dělá už hodně dlouho /i za mých mladých let -chacháááááááááááá/.
Zaměstnanec se pojistí za škody /pak je tam částka minimální/ a on to potom vezme na své triko.On se potom potrestá,posune se vejš.
Proč by to ten zaměstnanec dělal?To by musel být hotový p......Myslet si ,že na to nikdo nepřijde.Ještě by scházelo,aby řekli,že se
přišel sám přiznat. Aby zachoval kvalitu Českého medu.
V Japonsku by ještě k tomu přidal ...........
To jsem o p.Machové měl vyšší mínění.
Takovou blbost, to by si nevymyslel ani můj vnouček./7 let/ F.V.
U včelařů ji to projde, většina se vrací mentálně na úroveň toho vnoučka a ještě dál mládne.



Ono ji to stačí jen říci, nemusí nic dokazovat, "omlazené" stádo to bude dál opakovat jako to o těch exotických pylech.
Předpokládám, že toto je ze zápisu schůzky PRV ČSV v prosinci 2015
(10.01.2016 19:52)Petr L napsal(a): [ -> ]XV/165/12/2015/PRV Situace ve společnosti Včelpo, spol. s r. o.

.. ředitel společnosti, Ing. Panajotis Margaritopoulos.
..Dostal se do obchodních řetězců, českého medu začalo být málo, nebylo možné plnit požadavky řetězců, proto bylo nutno prodávat i med EU a mimo EU, což mu bylo RV schváleno. Ale i tak hrozily velké sankce při neplnění nasmlouvaných objemů medu. Ukrajinský med byl přidáván do českého a deklarován jako český. Bylo garantováno, že med z Ukrajiny splňuje legislativní požadavky ČR.
... J. Holejšovský vyjádřil velkou nespokojenost a velké překvapení nad obdrženými informacemi, přidali se ostatní členové PRV. F. Kamler chce písemný systém, jak tomu zabránit.
M. Peroutka zmínil opět žádost premiérovi, bylo zde také pochybení při kontrole dovozu medu. Požaduje zápisy z VH Včelpo, cca dva, tři roky zpětně.
...

Hospodárské noviny napsal(a):Zakázaná antibiotika do medu společnosti Včelpo přimíchal jeden z jejích zaměstnanců. Uvedla to v neděli televize Nova. I když se zřejmě jednalo o osobní selhání, ministr zemědělství Marián Jurečka (KDU-ČSL) bude chtít od Českého svazu včelařů, který Včelpo vlastní, systémové změny. V úterý se má proto podle Novy sejít s novou předsedkyní svazu Jarmilou Machovou.

Machová neví, kolik vzorků zaměstnanec naředil antibiotiky, ani jak dlouho to dělal, prý ale šlo o výjimečný případ. Její předchůdce v čele svazu Karel Brückler v televizi naznačil, že tímto způsobem chtěl uvedený zaměstnanec rozjet "osobní byznys". Také Machová už dřív naznačila, že výskyt antibiotik v medu mohl být i záměr a snaha poškodit Včelpo v rámci konkurenčního boje.

(11.01.2016 8:38)MartinP napsal(a): [ -> ]RV to neni jedno, nemlčí , podniká kroky k nezávislému prošetření a k tomu, aby se toto již neopakovalo.

Trochu švejkování - jak by řekl major Tearazky : „Prepáčtě, Herr…, súdruh…, pan generál, som z toho volaký zmetěný.“

Tady někdo evidentně lže.

Docela by mne zajímalo s jakou variantou dojdou za ministrem Jurečkou - zda si přinesou kyblíček s popelem a zdvižený prst (Viz zápis 165/12/2015/PRV - ten prst jako pokárání za špatnou kontrolu dováženého zboží celníky a SVS) nebo si přinesou píšťalku a zahrají já nic já muzikant viz. hospodářské noviny.

Jinak z těchto rozporuplných informací tuším, že jsou nyní v RV rozpolceni a jedni mají tendenci sypat ten popel na hlavu a druzí hrát na tu píšťaličku. Jde jen o politické hrátky, kdy jedna strana se snaží vynesením pravdy na světlo udržet a přesvědčit členy o tom, že se situace mění, zatímco druhá část se snaží udržet členy urputným vyvíjením mlhy přes kterou by ani ministr nemohl prohlédnout.

Jsem rád, že jsem již jen divák a divadelní scéna je ode mne stranou. Ale tragikomedie je to zajímavá.
Těším se na děkovačku a slovo režiséra.

Když tak o tom přemýšlím, tak ještě je možný zvrat v dějství
1. varianta - Petr L vypustil Hoax
2. varianta - ředitel společnosti Včelpo lže o tom, že mu to RV schválila
Vývoj hry ještě bude ještě možná plný zajímavých zvratů.

Tato hra "Jak si zachránit zadek aneb ústa ulepená medem" má již nyní popularitu srovnatelnou s některými TV seriály.
U nás bylo takové rčení: Té návštěvě se říkalo /Ne popel ani píšťalka/ ,Přijeť na praseti a v podpaždí drž husu.........
To je ta správná varianta - dělá divy!!!!!!!!!!! F.V.
Med s antibiotiky pančoval náš pracovník: Včelpo ukázalo na "obětního beránka"

Jsem zvědav jaký blesk a hrom uhodí zítra na jednání s ministrem.
Bude mít rychlost Mach 4? ... (https://cs.wikipedia.org/wiki/Machovo_%C4%8D%C3%ADslo )
Bude i rána?
Jiří
Teď jsem to četl ještě jinde a pak i zde s všude píší "kolik vzorků zaměstnanec naředil antibiotiky" . Takže ne celé šarže, ale jen vzorky. Dobrý jasnovidec nebo agent konkurence v SPZI a zaměstnanec v jednom.
No a pokud to byl překlep a mělo tam být šarže, tak je od něj záslužné, že tak nezjištně pomáhal Včelpu z krize, v období nedostatku medu a zisk z toho oproti poškozované firmě vlastně nic neměl, teda pokud ho neplatila konkurence nebo budoucí kupce Včelpa.
Je vidět jak aféra vzdělává novináře v problematice a začínají do toho vidět a nenechají se už tak snadno oblbnout.
A pokud seženou někoho kdo jim vysvětlí jak jeden zaměstnanec ne/mohl namíchat tuny jiného medu, pokud má firma minimální standarty, tak pak je to už dokonalé.

Z pozice včelaře kauzu vnímám jako velký problém a nové vysvětlení jako ohromnou lež. Potřebovali jen vybrat obětního beránka. Kdo rozhoduje, který med se bude míchat s kterým? Kdo na to má vliv? Prostý dělník?" divil se. Včelpo podle něj napáchalo obrovské škody i tím, že lidé nyní nevěří ani kvalitě medu od drobných včelařů. „Český svaz včelařů má jít včelařům příkladem, ale je tu tlak konkurence a peněz. A Včelpo je vnímáno jako velká kořist. Od okamžiku, kdy se mezi jejich produkty objevil i míchaný med s medy z EU a mimo EU, bylo jen otázkou času, kdy nastanou velké problémy. První se ukázaly už zjara, když inspekce v medu našla pyl z rostlin, které tu nerostou," připomněl Mašek. Včelpo se v jeho očích zdiskreditovalo. „Divím se, že ještě existuje, od Včelpa z Obory už nikdo med nekoupí," dodal.

Zdroj: http://blanensky.denik.cz/zlociny-a-soud...60111.html
Je to samý Plzák: zatloukat, zatloukat. Ale tak sprostě a nehorázně?
To musel být machr, ten viník! Propašoval do firmy ukrajinský med, po lžičkách přidával do sklenic, tak, aby spoluzaměstnanci nic neviděli, vše uměl utajit. Vyznamenat!
To musela být velice důležitá osobnost ve firmě,že měla možnost přimíchávat tuny medu z Ukrajiny a očkovat antibiotiky.Aby si toho
nikdo ze zaměstnanců nevšiml.Hotový Kaprfild.Nebo dokonce ještě lepší.Tohle by on určitě nezvládl. A co účetní - dodáky.Ta je také neviděla? To tam musí být ve firmě pěkný ........ F.V.
Je to jednoduché.
1) Zveřejnit smlouvu s řetězci. (kolik tun mají nasmlouváno)
2) Zveřejnit kolik se vykoupilo medu od včelařů ČR.
3) Zveřejnit postihy za nedodání medu řetězcům.

Když to zveřejní od podpisu smlouvy, tak vyleze pravda ven. Hned se ukáže, jestli nové vedení mluví pravdu. Rozdíly ve výkupu a prodeji potřebného množství medu určí, jestli o tom vedení vědělo, nebo ne. To chtějí lidem namluvit, že zaměstnanec dotáhnul med z domova jen pro to, aby udělal radost zaměstnavateli a ten zaměstnavatel si rozdílu ve výkupu a prodeji nevšiml? To si vedení ČSV myslí, že lidi jsou idioti?
Tak to bude asi problém - takové smlouvy většinou bývají vázané mlčenlivostí.
Polici snad ne.
(12.01.2016 19:27)maci01 napsal(a): [ -> ]...
To chtějí lidem namluvit, že zaměstnanec dotáhnul med z domova jen pro to, aby udělal radost zaměstnavateli a ten zaměstnavatel si rozdílu ve výkupu a prodeji nevšiml? To si vedení ČSV myslí, že lidi jsou idioti?

To bude ten problém - myslí a nejen to, chová se tak a nejen v tomto případě.
(12.01.2016 20:06)maci01 napsal(a): [ -> ]Polici snad ne.

Co je policii do toho?
Referenční URL's