Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Zprávy z tisku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kdo by do Nasa jezdil??? Pokud se argumentuje rybari a myslivci,ti skladaji zkousky jinak a z jineho duvodu.Vykon rybarskeho nebo mysliveckeho prava je nesrovnatelny se vcelarenim.Bez listku je to pytlactvi ,pokud nejsem na soukromem reviru nebo honitbe.
(18.05.2017 18:34)Jiří Walter napsal(a): [ -> ]Zákon o instituci "prohlížeče včel" od poslance parlamentu
http://milosbabis.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=604893

Opravdu máte pocit, že jde o "Vyhovění dlouhodobému požadavku včelařů" ????. Já tedy ne. Opět jde o lobby určité skupiny lidi jak získat peníze z dotačních programů a od samotných včelařů. Od toho snad máme veterinární opatření, rozbory a v konečné fázi rozhodnutí Veterinární správy (jejich lékařů) zda jsou včelstva nakažena či ne a co s nimi.
Ona skupina lidí, sedící na hodně vratké židli si tu kratší nohu začíná podkládat zákony, viz. prohlížitelé, plemenářskský zákon. Co bude dál?
Co bude dál? Už jsem to psal. Povinné certifikované školení pro začínající včelaře.
já myslím že to půjde dál - co takhle povinné každoroční zkoušky v NASA pro všechny nečleny ? členy vyškolí důvěrník a podepíšou mu lejstro Wink
Naštěstí jsou zde skupiny lidí (a není jich málo), co přemýšlejí pro obor, ne pro svůj prospěch a snaží se tyto amorální praktiky zvrátit. Ne vždy se to bohužel povede. Lobing, dlouhé prsty, nitky a leštění klik dost často mají větší váhu, než zdravý rozum. Příkladem budiž např. Plemenářský zákon.
Pokud prosel takrka v klidu schvaleny dovoz medu z vychodu primo do sklenic Vcelpa. Pak projde cokoliv i povinna skoleni ci prohlizitel. Ovce tu vzdy byly a budou pro maso a vlnu. A vlci ovcim nenaslouchaji.
Tohle bych neporovnával. Pokud si svaz odsouhlasí, že budou točit sněženkový med, je to jejich volba a interní záležitost. Ale nesmí tyto nesmysly tlačit do zákonů.
(23.05.2017 7:51)Frey napsal(a): [ -> ]Pokud prosel takrka v klidu schvaleny dovoz medu z vychodu primo do sklenic Vcelpa. Pak projde cokoliv i povinna skoleni ci prohlizitel. Ovce tu vzdy byly a budou pro maso a vlnu. A vlci ovcim nenaslouchaji.
Což o to. Staré ovce a berani ať si vlci žerou, když už si je zahnali do jeskyně, ale jehňata by se jim mohli vysmeknout a nenechat se sežrat.
O 20 kc? Onehdy podle Peroutky med zdrazovat nebude,pac nejsou ani uhyny..Aby se v tom pak jeden vyznal...Mluviti stribro,mlceti zlato...
Tak pochopím lecos ale tohle je už vážně PŘES ČÁRU Confused
U mě hnízdí asi 500m od včelnice v bývalé pískovně, ale toto může udělat jenom úplný hovado a ne včelař.
Jedna sa o podvod, preco taki ludia nejdu rovno za mreze?Angry
Referenční URL's